Skocz do zawartości
Nerwica.com

Samotność

ixi

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Kiusiu napisał(a):

A dlaczego dziewictwo miałoby być wartością samą w sobie? Czy nie chodzi właśnie o to, że taka kobieta by porównywała go i jego łóżkowe umiejętności do kogoś innego? Że to mogłoby odbić mu się na samoocenie i poczuciu własnej wartości?

Jak czytam teksty w rodzaju "Kiedyś to kobiety się szanowały, nie dawały na pierwszej ani na drugiej randce, i nie dawały każdemu na prawo i lewo", "Kobieta, która czeka z seksem do ślubu to skarb" itp., to robi mi się niedobrze.

Kobieta ma swoje potrzeby i ma prawo je zaspokajać. Tak samo jak mężczyzna. A jeśli ktoś twierdzi, że szacunek kobiety do siebie zależy od tego, co ona robi ze swoim życiem intymnym, to takie przekonanie jest głupie, chore i nacechowane obłudą.

Prawda

4 godziny temu, Grouchy Smurf napisał(a):

Nie przesadzasz? To że marzy mu się dziewica nie sprawia, że innymi gardzi i jest mizoginem. To jest naturalne marzenie wynikające z natury ale nie oznacza z automatu niechęci do niedziewic. Ty za to teraz brzmisz jak jakiś białorycerz :P

3 godziny temu, Grouchy Smurf napisał(a):

No przesadzasz. Każdy ma jakiś ulubiony zestaw cech, które widzi u jego wymarzonej kobiety. Jedni wolą szalone napalone, cycate blondynki, inni nieśmiałe, dziewicze szare myszki. Nie róbmy z tego ideologii.

Prawda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Kiusiu napisał(a):

Dlaczego doświadczenie w sferze seksualnej, lub brak tego doświadczenia, miałoby być czymś istotnym i branym pod uwagę? Zastanawiałeś się w ogóle nad tym?

A dlaczego miałoby nie być czymś istotnym i branym pod uwagę? Mnie np. obrzydza rozwiązłość seksualna i nie chciałabym spotykać się z kimś, kto miał przede mną wiele partnerek seksualnych lub, gorzej, prostytutek.

Zachowanie wstrzemięźliwości seksualnej dla osoby, którą darzy się sympatią i zaufaniem, z którą widzi się wspólną przyszłość, jest czymś pięknym i wyjątkowym według mnie. A "umiejętności łóżkowe" można sobie schować tam, gdzie słońce nie dociera, bo z każdym będzie inaczej. Ludzie są różni, mają różną budowę, różne rzeczy lubią, każde ciało skrywa własną tajemnicę, to jak uczenie się go od nowa, więc nie ma co porównywać kto był lepszy, kto gorszy, można jedynie sobie licznik zaliczonych ludzi nabijać, tylko po co. Wolę eksplorować sferę seksualną z jedną jedyną, wybraną osobą, którą kocham, która tak jak ja nie miała potrzeby skakać z kwiatka na kwiatek. Jeśli ktoś chce dziewicy, to ma do tego prawo, tak jak ma prawo do zaspokajania swoich potrzeb z kim tylko chce.

6 godzin temu, Kiusiu napisał(a):

Kobieta ma swoje potrzeby i ma prawo je zaspokajać. Tak samo jak mężczyzna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi