Skocz do zawartości
Nerwica.com

Benzodiazepiny - Moja walka z uzależnieniem i odstawieniem

gosia hd

Rekomendowane odpowiedzi

Zero, kompletnie zero ryzyka przy takim okresie zażywania i takich dawkach. To nie był atak padaczki, tylko atak histerii. Atak padaczkowy ma człowiek nieprzytomny. Jeśli byłaś przytomna, to był to napad histeryczny.

po co ten sarkazm?

gwoli ścisłości- przytomność straciłam, uderzyłam głową w kant szafki. wcześniej miałam aurę. nie byłam sama w domu. wiem co się działo z relacji ciotki, która zaczęła mnie reanimować gdy zrobiłam się sina, bo przestałam oddychać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Powiedzcie mi jakie tabl braliscie przy odstawianiu Zolpic (Polsen,stilnox itd) ??? Ja doszłam do 2tabl zolpic i doxepine 50 na noc(brałam wczesniej około 5-6dziennie) ale czuje sie coraz gorzej. Mysli samobójcze mnie przerażają. Przez cały dzien sie mecze zeby nic nie wsiąść i doczekać do wieczora ale juz nie daje rady. Dzis rano wzielam pol Zolpicu i jest w miarę ale na dłuższa metę nie chce tam robic zeby brac ten zolpic od rana. Mysle o relanium 5 mg. Najgorsze jest napięcie mięśniowe ktore doprowadza mnie do szału. Ktos cos doradzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paulina86,

Trudno tutaj o dobrą radę,nie znam się na lekach,ale wiem,że odstawianie benzodiazepin

wiąże się z dużym cierpieniem i takie "dokładanie' pół tabletki rano nie jest żadnym rozwiązaniem..

Może zastanów się nad odwykiem w szpitalu,pod kontrolą lekarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze jest napięcie mięśniowe ktore doprowadza mnie do szału. Ktos cos doradzi?

Paulina86, na napięcie mięśniowe pięknie pomaga Mydocalm lub baclofen .

Sam często zasuwam te dwie rzeczy , bo po SSRI też mam nieciekawe ściski mięśniowe . Spróbuj sobie te tablety załatwić u lekarza , gwarantuję ,że przyniosą ulgę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomóżcie. Mam problem, od bardzo dawna mam ogromne problemy ze spaniem, brałem już trazodon, mianserynę,hydroksysynę,mitrazapinę i inne gówna. Skończyłem na Xanaxie, biorę go już 2 rok codziennie w dawkach 0,5-1.0mg. Bardzo dobrze po nim spałem, tylko już nie mogę go brać bo źle się po nim czuję. Co zamiast tego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wyglądało zejście do dawki 2,5 mg relanium ? Ile tego xanaxu jadłaś ?

ostatnie dwa miesiące (wrzesień, październik) brałam dziennie od 1mg do 3mg xanaxu plus jedna 5 relanium, w drugiej połowie października przestałam z dnia na dzień, wywołując objawy odstawienne, później parę dni przed detoksem ,na początku listopada znów kilka razy wzięłam xanax, ale 1mg i relanium, do 20mg, jadąc na detoks byłam naćpana tramalem i benzo, tam dostawałam andepin i relanium, na początku (mało pamiętam więc nie wiem ile dni ) brałam 5 mg, może niecały tydzień, a potem już 2,5. po dwóch tygodniach mnie wypuścili, bez recept

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryfke szczerze mowiac przeczytalem wszystkie watki na tym forum i musze stwierdzic ze jestes tutaj najwieksza kretynka hehe po 2.5 roku piszesz ze czujesz jeszcze objawy abstynencyjne typu "jakby ktos mi wiertarka wiercil w kosciach hehe " totalna paranoja. Ludzie prosze was nie uprawiajcie blazenady typu po 3 latach nadal boje sie wyjsc z mieszkania , mam fobie , caly czas mnie telepie, po miesiacu bez benzo czlowiek sie zdecydowanie lepiej czuje , no chyba ze ktos wyglada jak kalafior to juz slabiej jest hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Achino ja ty nie tworzysz religi i nie jesteś stuknięty tak jak my to czemu niemożesz odstawić tej swojej 0,75 alpry? A ten nawiedzony blogowicz o którym piszesz to pewnie Przemek 44. To jest bardzo mądry gościu i odwalił kawał dobrej roboty na swoim blogu opisując działanie,uzależnienie i skutki odstawienne po benzo. Ja myślę że on to nawet powinien wydać książkę ostrzegającą ludzi przed tego typu lekami. Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest więcej ludzi stukniętych, którzy wokół swojego uzależnienia od benzo stworzyli religie. Sekta, tak jak AA. Najbardziej ten pan, co na blogu wypisuje brednie, jakoby jedzenie rolek było gorszym złem niż heroinizm.

achino, Właśnie na tym polega całe zło, że wydaje Ci się, że jesteś lepszy od heroinisty wpieprzając te swoje rolki. Podobny mechanizm myślowy, jak alkoholik obalający flaszki wina za setki złotych, czy innej łychy, no bo przecież on nie pije jaboli i taniej wódy, rodzina nie jest głodna, przecież nie jest degeneratem. A jest dokładnie takim samym alkoholikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi