Skocz do zawartości
Nerwica.com

Samookaleczenia.

Samara

Rekomendowane odpowiedzi

Nie.Chyba poleca zaprzestanie.Co nie jest kwestią prostą,bo sama mam zerwane ścięgna i nadal brak czucia w dwoch palcach,a i tak mnie to "nie nauczylo".

Faktem jest to,że przy tym jak i przy każdej formie autoagresji,można sobie zrobić krzywdę-i jeśli ma się wybor,to poprostu zająć się czymś innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_asia_, jeśli ma podziałać, to warto. Wypróbuję na razie. Bo jak do tej pory to niestety nawet moje bardzo stare blizny są widoczne. I lekarze mi się dziwnie przyglądają. Wczoraj anestezjolog pytał, czy to oparzenia (bo takie grubsze cięcia wyglądają jak oparzenia, mało miałam precyzyjnych cięć, tylko takie bardziej poszarpane.

Jeśli ta maść pomoże, będę ją kupować. Bo jak ręka źle wygląda, to nie wyobrażam sobie wyjść w sukience i pokazać swoich nóg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazdroszczę Wam... ja mam i cicalfate (czy jak tam) i no-scar, i dermatix (jeszcze lepsze cenowo)...i nie chce mi się tego juz używać bo wiem, ze gówno da. Ile można te masci stosowac ? Jakos zuzyje do konca, zmuszę się ale kolejnych nie kupie. Szkoda mi kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy drapanie nóg do strupów,ran to też samookaleczenie?

Jak najbardziej.

Btw, jak wypełniałam ankietę na 7f to tam za samookaleczanie (tak było napisanie; nie: autoagresja) było wliczane już walenie rękami w głowę czy kłucie się ostrymi przedmiotami (nie było napisane, że do krwi) jako przykłady. To mi akurat nie pasowało do tej nazwy. Chyba, ze coś mi się pomajtało, ale raczej nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no z takim podejściem to faktycznie bez sensu. skoro się nie smarujesz, to skąd wiesz, że nie działa? z założenia?

Skąd wiem hmmm... może stąd, iż walczę z bliznami od ok. 4 lat i niestety u mnie najlepiej sprawdza się laser.

Nie mam żyletki na święta, zawsze miałam jakąś ale mi zabrali... może to dobrze, może przez święta przejdzie mi ochota na cięcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi