Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ku lepszemu

Cynthia

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Cynthia napisał(a):

Wiem, że kiedyś znowu spadnie na mnie ten klosz zniekształcając moje poczucie rzeczywistości.

To co już przeżyłaś i osiągnęłaś jest Twoje na zawsze 🙂 każdy progress zapisuje się w głowie i w ciężkich chwilach świadomość, że teraz się udało może bardzo pomóc. Nie zapominaj o tych wygranych walkach tocząc kolejne 🖤

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję mordki moje kochane! Remisja nie będzie trwała cały czas, ale cieszę się tym co mam i tym, co osiągnęłam. Było źle, pasy, pocięcie się ale wyszłam ze szpitala z podniesioną głową. 😊🥳

Tylko w swoim szaleństwie jestem wolna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczęłam się bawić, w zasadzie to szwagier mnie wkręcił w tworzenie piosenek w AI  na podstawie swoich wierszy.

No i pobawiłam się wczoraj trochę i chciałabym się z wami podzielić. Mile widziane opinie ;) 

Dodaję tutaj, bo to mój wątek i mogę w nim wszystko! O!

Dziękuję i życzę smacznej kawusi w ten upalny dzień. Pamiętajcie się nawadniać! ☀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Cynthia napisał(a):

Zaczęłam się bawić, w zasadzie to szwagier mnie wkręcił w tworzenie piosenek w AI  na podstawie swoich wierszy.

No i pobawiłam się wczoraj trochę i chciałabym się z wami podzielić. Mile widziane opinie ;) 

Dziękuję i życzę smacznej kawusi w ten upalny dzień. Pamiętajcie się nawadniać! ☀️

Rewelacja!🍊🍊🍊

chodze boso po ulicy

Klozapol 600mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 75mg

Afobam 0,5mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Cynthia napisał(a):

Sam nie wiem co myśleć o AI. Z jednej strony herezja z drugiej to może być nowy rodzaj instrumentu któremu muzyk opowie emocje. Często zdarza mi się słuchać czegoś co okazuję się wygenerowane i powoli zaczynam mieć z tym luz.

A co do Twojej nuty to ma jakiś gotykowy vibe lat 90, słuchało tego pokolenie starsze niż ja i dla mnie spoko.

Forma liryczna krótka, zbyt krótka żeby rozbudować nóż jako dodatek do liny. Miałem wrażenie, że rozmywa obraz owej ostateczności zamiast go wzmacniać. To może być faktyczną historia ale jednak wtedy pozostanie zbyt inkluzywna dla odbiorcy z po za tamtej sytuacji. Lina opowiedziana bardzo obrazowo.

Zabrakło mi czegoś głębiej z Ciebie. Papierosy odliczają czas? To Ty go odliczasz papierosami w Twojej głowie, może o tym by opowiedzieć. Ja bym się zainteresował mogąc zajrzeć. Ciekawe by to było.

Gradacja by się przydała, się samo buduje napięcie i lasia drze się najwięcej na końcu co nie zmienia faktu że swój sznur masz na początku a jako kulminację że typ słucha ckliwej nuty 🙃

Leitmotiv popatrz samobójstwo ale do końca nie wiem, czy chcesz opowiedzieć o ostateczności, obojętności, nieuchronności, bolesnej miłości, uciekającym czasie - tak czuję że należało by wyróżnić którąś z emocji, wydobyć ją i dać jej prowadzić.

Już jest kawał utworu ale skoro zaprosiłaś do komentowania to ja bym nazmieniał 🙃

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Sam nie wiem co myśleć o AI. Z jednej strony herezja z drugiej to może być nowy rodzaj instrumentu któremu muzyk opowie emocje. Często zdarza mi się słuchać czegoś co okazuję się wygenerowane i powoli zaczynam mieć z tym luz.

A co do Twojej nuty to ma jakiś gotykowy vibe lat 90, słuchało tego pokolenie starsze niż ja i dla mnie spoko.

Forma liryczna krótka, zbyt krótka żeby rozbudować nóż jako dodatek do liny. Miałem wrażenie, że rozmywa obraz owej ostateczności zamiast go wzmacniać. To może być faktyczną historia ale jednak wtedy pozostanie zbyt inkluzywna dla odbiorcy z po za tamtej sytuacji. Lina opowiedziana bardzo obrazowo.

Zabrakło mi czegoś głębiej z Ciebie. Papierosy odliczają czas? To Ty go odliczasz papierosami w Twojej głowie, może o tym by opowiedzieć. Ja bym się zainteresował mogąc zajrzeć. Ciekawe by to było.

Gradacja by się przydała, się samo buduje napięcie i lasia drze się najwięcej na końcu co nie zmienia faktu że swój sznur masz na początku a jako kulminację że typ słucha ckliwej nuty 🙃

Leitmotiv popatrz samobójstwo ale do końca nie wiem, czy chcesz opowiedzieć o ostateczności, obojętności, nieuchronności, bolesnej miłości, uciekającym czasie - tak czuję że należało by wyróżnić którąś z emocji, wydobyć ją i dać jej prowadzić.

Już jest kawał utworu ale skoro zaprosiłaś do komentowania to ja bym nazmieniał 🙃

Dziękuję Ci za tę konstruktywną krytykę. W poezji chodzi o to, że nie wiadomo o co chodzi. Bądź łaskaw z obrazem całości, bowiem od wczoraj dopiero próbuję. :D 

Ale naprawdę doceniam wartość tego, co napisałeś. Dziękuję Ci z a to. Na pewno będę brać twoje uwagi pod uwagę, gdy coś następnego naskrobię.

Jednak ten wiersz jest na tyle intymny, że tak, papieros za papierosem... ;) próbowałam się kiedyś powiesić. Każdy papieros, bo planowałam całą paczkę spalić, bowiem tak, była to forma odmierzania czasu, a gdy została się pusta paczka, ja mając już dość "Imagine" Lennona tworzyłam pętlę.

Stąd mój sposób poetyckiego i barwnego w swej prostocie i krótkiej formy wiersz. Dla mnie ma to trochę inny wydźwięk, no ale każdy interpretuje na swój sposób.

Dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Cynthia napisał(a):

Dziękuję Ci za tę konstruktywną krytykę. W poezji chodzi o to, że nie wiadomo o co chodzi. Bądź łaskaw z obrazem całości, bowiem od wczoraj dopiero próbuję. :D 

Ale naprawdę doceniam wartość tego, co napisałeś. Dziękuję Ci z a to. Na pewno będę brać twoje uwagi pod uwagę, gdy coś następnego naskrobię.

Jednak ten wiersz jest na tyle intymny, że tak, papieros za papierosem... ;) próbowałam się kiedyś powiesić. Każdy papieros, bo planowałam całą paczkę spalić, bowiem tak, była to forma odmierzania czasu, a gdy została się pusta paczka, ja mając już dość "Imagine" Lennona tworzyłam pętlę.

Stąd mój sposób poetyckiego i barwnego w swej prostocie i krótkiej formy wiersz. Dla mnie ma to trochę inny wydźwięk, no ale każdy interpretuje na swój sposób.

Dziękuję.

A bo ja prostak jestem, jak mi opowiedziałas kontekst to wszystko ma sens xD nie ma za co, twórz dalej 🙂

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Nie lubię świtu napisał(a):

A bo ja prostak jestem, jak mi opowiedziałas kontekst to wszystko ma sens xD nie ma za co, twórz dalej 🙂

Nie no, fajnie, że masz swoją interpretację i cieszy mnie to. 

będę się starać, muszę wygrzebać zeszyt z wierszami i będę działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, wrzucam kolejne, trochę mocniejsze, tematyka też ciężka, ale liczę na konstruktywną krytykę. 

Wiem,  że szału nie ma, ale staram się. 🥹

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogóle, @Dalila_ znalazłam ten avatar :D 

ale teraz potrzebuję czegoś lekkiego, bo punks not dead jednak zawsze w sercu, aktualnie jestem samotną, smutną i melancholijną gotką, która słucha Theater of Tragedy i płacze. :D 

pobrane (6).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Cynthia napisał(a):

A tak w ogóle, @Dalila_ znalazłam ten avatar :D 

ale teraz potrzebuję czegoś lekkiego, bo punks not dead jednak zawsze w sercu, aktualnie jestem samotną, smutną i melancholijną gotką, która słucha Theater of Tragedy i płacze. :D 

pobrane (6).jpg

O tak o ten mi chodziło. Ale Stella czarodziejka z księżyca moja ulubiona, nie zmieniaj jej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

O tak o ten mi chodziło. Ale Stella czarodziejka z księżyca moja ulubiona, nie zmieniaj jej

już zmieniłam, za późno. :D ale wrócę ❤️ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Co o już zmieniłaś szybką jesteś 😱

Albo ja ślepa 

Nie. Ślepa, to jestem ja. :D to moja fucha, to ja jednym okiem rzucam na świat, pewnie dlatego wydaje mi się mniej sprzyjający xd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam terapię w piątek, psycholog nie zna historii mojej hospitalizacji, dam jej wypis żeby sobie przeczytała ale jak mam jej opowiadać, wracać do tego wszystkiego to mi się odechciewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 godziny temu, Cynthia napisał(a):

Mam terapię w piątek, psycholog nie zna historii mojej hospitalizacji, dam jej wypis żeby sobie przeczytała ale jak mam jej opowiadać, wracać do tego wszystkiego to mi się odechciewa.

Chęci dobra sprawa, ale jeśli się nie pojawią to masz tam iść i już. Nie zbiedniejesz:p

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Chęci dobra sprawa, ale jeśli się nie pojawią to masz tam iść i już. Nie zbiedniejesz:p

Tak zrobię 🫡

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem jakaś smutna, dodatkowo szukając czegoś w szufladzie natknęłam się na opakowanie lorafenu. Pewnie schowane przez mamę - nieumiejętnie. Byłam sama, mogłam wziąć chociaż te dwie, trzy tabletki. Raczej by nie zauważyła. 

Nie dałam się.

Ale ciągle myślę i mam głody. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi