Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, acherontia styx napisał(a):

Ale czemu Ty nie chcesz iść np. na zwolnienie lekarskie nawet jak Cię zwolnili i pociągnąć miesiąc-dwa zasiłek chorobowy z ZUSu? Wolisz głodować byleby tylko nie było, że ciągniesz jakieś świadczenia?

Bo się dogadałem pokojowo z szefem że do końca lipca będę pracował tak jak zaproponował, nie chciałbym mu robić świństwa. Teraz mam urlop przez miesiąc.

I tak od lat zawsze kończy się tak samo i mam poczucie winy, że jestem beznadziejnym pracownikiem. Po co komu pracownik którego ciągle nie ma? Nie mam żadnych perspektyw, żadnego pomysłu co dalej. Mój najdłuższy czas pracy w jednym miejscu to 2 lata.

39 minut temu, acherontia styx napisał(a):

Wolisz głodować byleby tylko nie było, że ciągniesz jakieś świadczenia?

Byłem na L4 tak wiele razy, że wstyd pokazywać świadectwa pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Raccoon napisał(a):

Ale z L4 po zakończeniu zatrudnienia nigdy nie korzystałem, nawet nie wiem zbytnio jak to by miało wyglądać. Może to faktycznie rozsądny pomysł.

Ale to od razu po skończeniu umowy musisz iść na L4 i złożyć papiery do ZUSu (można przez internet), w każdym razie w ciągu 14 dni od daty ustania zatrudnienia i zwolnienie musi trwać minimum 30 dni (mogą być np. dwa dwutygodniowe ale nie może być pomiędzy nimi ani dnia przerwy). Na takim zasiłku możesz być maksymalnie 91 dni. Nie mam pewności tylko czy Twój urlop bezpłatny tam nie namiesza, bo to będzie jednak okres bezskładkowy i jak ZUS to potraktuje.

Edytowane przez acherontia styx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Raccoon napisał(a):

Tak się żywiłem 10 lat temu jak nie było mnie stać na jedzenie, bułki i zupki chińskie (tylko sam makaron z wodą bez tych paskudnych przypraw)

Mam bardzo podobną dietę, również ze względów finansowych. Stymże w większości przypadków wodę gotuję na ognisku, bo brakuje kasy na butlę z gazem.

Wciągnąłem kolację z tisercinu, zolpidemu i estazolamu. Może uda się zasnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi