Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, ale trochę energii kosztowało mnie tyle ludzi. Nie boje się ich, bardziej chciałabym nimi potrząsnąć, gdy gadają i to takie glupoty, że zaciskam zęby i staram się być profesjonalna. Są tacy irytujący, jak większość ludzi, dlatego po pracy jestem pozbawiona energii.

"To piękne jak ogarnia mnie normalność. Nie jestem znudzona ani nieszczęśliwa, jestem dalej dziwna i nieokiełznana."

~ Lana del Rey ~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czuję się jakoś tako. Robota jednak męczy 😄, ale to mi teraz posłuży. Pobudka wcześnie 4:30, a ja już przyzwyczajona do leżenia z kawą w łóżku :( Posiedziałam z rodziną, pogadałam itd., potem kawa, potem jakaś pomniejsza robota i poczytałam z godzinę książkę. I tak nie uda mi się przeczytać wszystkich do 20 września, więc po prostu ZADZWONIĘ - już się tak nie boję ostatnio.

25 minut temu, czarna rzodkiew napisał(a):

Przemielona, już myślałam, że znowu zostawię sobie roboty na jutro, ale nie tym razem, jutro sobie podziękuję.

Coś nie piszesz o paleniu. Czy postanowiłaś rzucić/ograniczyć ten piękny i drogi nałóg?

"To piękne jak ogarnia mnie normalność. Nie jestem znudzona ani nieszczęśliwa, jestem dalej dziwna i nieokiełznana."

~ Lana del Rey ~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nawet nie wiem jakiego słowa użyć

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Ой, пропадет он говорил, твоя буйна голова.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, Niewkopomonowana napisał(a):

Coś nie piszesz o paleniu. Czy postanowiłaś rzucić/ograniczyć ten piękny i drogi nałóg?

Zaczęło mnie coraz bardziej drapać gardło i na razie zbrzydły mi papierosy, więc kupiłam sobie e-peta, którego nawet nie palę codziennie, długo trzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, czarna rzodkiew napisał(a):

Ech, naprawdę przekraczam swoje granice, kiedyś się doigram. Nie chce mi się wstawać z łóżka, ale pragnienie kawy jest silniejsze.

Jeśli kochasz kawę, to jest to pewnie dobry moment w dniu. Pamiętam jak w depresji ta chwila z kawą i ciszą i poranku była tym najlepszym momentem w dniu. Reszta to próba przetrwać dzień.

~ Lana del Rey ~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Ой, пропадет он говорил, твоя буйна голова.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Niewkopomonowana napisał(a):

Jeśli kochasz kawę, to jest to pewnie dobry moment w dniu. Pamiętam jak w depresji ta chwila z kawą i ciszą i poranku była tym najlepszym momentem w dniu. Reszta to próba przetrwać dzień.

Tak, jest to jeden z dwóch stałych, dobrych momentów dnia. Drugi, to kiedy kawki (ptaki, nie napój) lądują mi na balkonie i komunikują mi (specjalnym kwaknięciem, tak, rozróżniam je), kiedy domagają się orzechów (na ten moment brazylijskie i pistacje top). A kiedy nic im długo nie wsypuję, to przylatują z drugiej strony balkonu, gdzie siedzę przy kompie przy oknie i mnie podglądają, jakby chciały mi przekazać "halooo, no dej orzechy, widzę, że tam jesteś". 

Nie lubię momentu, w którym biorę ostatniego łyka porannej kawy, bo myślę sobie wtedy, ile jeszcze dnia zostało i co mam zrobić, żeby jak najszybciej ten dzień minął, kiedy ja nie chcę nic robić...

Edytowane przez czarna rzodkiew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi