Skocz do zawartości
Nerwica.com

BUPROPION/AMFEBUTAMON (Bupropion Neuraxpharm, Oribion, Welbox, Wellbutrin, Zyban)

nella31

Rekomendowane odpowiedzi

Depresyjno- lękowe . Troszkę tylko jednego dnia miałam taki moment ze czułam lęk (taki uogólniony)i obnizenie nastroju.Ale to minęło i dalej muł.Mialam momentami irracjonalna irytacje o drobiazgi ,taka chwilowa,gdy cos mi np. spadlo itp.Nieadekwatny gniew ,do malej rzeczy.To tez sie czasem dzieje,czasem dzieje,ale juz rzadziej.Dzis mam lekko zanizony nastroj i troszkę pod skora czuje ten niepokoj.Ale i tak mam lenistwo straszne zamiast napedu.A tu wszyscy pisali o fajnym napędzie i motywacji.Chyba ze mną cos nie tak,ze tak dziwnie reaguje na bupropion.Ale ze z duloksetyna go brac?Boze....🤭🤭🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, newuser999 napisał(a):

czy jest to lek dobry jak ktoś ma nerwice natręctw? biorę 150mg już 5tyg i nie czuje poprawy.Brałem dwa dni 300mg i też nic zbytnio nie czuć dłużej trzeba czekać czy jak

Na nerwicę dobra, świetnie nasila nerwicę 🙂 Przynajmniej i mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zburzony,nie bo bralam go ponad trzy tyg.w dawce 150,i jakos zamiast energi to coraz większy przymul byl.Nastroj sie nie polepszal i czulam sie jakas jakby odcieta od siebie,zobojetniala,bez emocji.Nawet go nie prosilam juz o wyższą dawke ale on sam (doktorek )chyba nie chcial ,jak mu opowiedzialam o dzialaniu na mnie tego leku.Wspomnialam o duloksetynie,zeby wrocic,na to wyraził aprobate hehee.
No i biore juz Dulke drugi dzien,ale tym razem jest jakos inaczej.Nie mam zadnych ubokow,i troche to martwi,ze nie dziala.

14 minut temu, Verinia napisał(a):

@zburzonytak dobrze się dawno nie czułam. Pierwsze odczucie mega na plus. Więcej życia we mnie. No sztos 💜☺️

@Verinia no widzisz,co czlowiek ,to inna historia.Mnie zamulał ,ciebie pobudza.W sumie takie bupropionu powinno byc działanie.Powodzenia zycze,👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, newuser999 napisał(a):

Biorę 150mg + 300mg pregabaliny ale już 1.5mc biorę buprion i nic.. próbowałem 300brać to jakaś nerwowość wewnątrz się pojawiała a na 150 wezmę i 0 energii kompletnie nic bardziej senny człowiek niż z energią

@newuser999 to tak jak u mnie bylo.Dziwne ze niektorym daje napedzik motywacje a u innych odwrotnie.Nawet bylo gorzej ze mną ,niz bez leku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja biorę sertraline 100(długo, choć były zmiany dawek) i bupro 150( około 50 dni)Jest różnie, ale o wiele lepiej niż na samej sertralinie. Człowiek się nie musi zmuszać do treningów tylko wraca z roboty i ćwiczy. Ma coś do zrobienia to to robi. Kopa fizycznego dawał tylko przez pierwszy tydzień, ale to nie było przyjemne moim zdaniem.  Teraz bym powiedział, że psychicznie mnie pobudza do działania. A tak się bałem, że mi lęki wywali w kosmos, a tu nic.( tylko ten pierwszy tydzień były).

Planuję na tym połączeniu zostać dłużej. Polecam, choć ja dużo pracuję nad swoją psychiką sam. Żarcie, suple, medytacja, treningi biegowe i siłowe. Nie liczę jedynie na działanie tabletki, bo nauczyłem się, że sam lek roboty nie zrobi za mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi