Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

czy jest ktos komu pomogly msze w intencji o uzdrowienie?

Mi pomogły msze z modlitwą o uwolnienie, tak uważam.

Po pierwszej, na której byłam, przeszło mi magiczne myślenie, obsesyjne myśli związane z przeznaczeniem, kompulsje z tym związane, rozbicie psychiczne na tle dziwacznych rozważań. Nie mogę jednak powiedzieć, że to przeszło jak za dotknięciem różdżki, to był punkt zwrotny jeśli chodzi o odbijanie się od dna. Poza tym na skutek konsultacji u księdza egzorcysty zrozumiałam, jak dużo rzeczy może mnie obciążać, m.in. bioenergoterapia, tarot i obrzęd okultystyczny, w którym brałam udział (był częścią pozornie niewinnej gry w RPG i nie zajarzyłam, że siedzenie przy pentagramie, palenie świeczek i powtarzanie jakichś słów nie jest normalne, zwłaszcza że miałam tylko 17 lat), duchowo się tego wyrzekłam, zaczęłam też korzystać z terapii w poradni chrześcijańskiej. Tak więc uważam, że zadziałały działania kompleksowe, coś w rodzaju nawrócenia czy chęci wyjścia z błędów, a modlitwa o uwolnienie była przejściem pod opiekę Boga i uwolnieniem od "długów" względem sił szatańskich.

Poza tym wierzę, że pomogła mi modlitwa o zdrowie do Matki Boskiej Bonifraterskiej. Dostałam ją od kobiety sprzątającej kościół, kiedy zwiedzałam sanktuarium w św. Lipce. Zaczęłam odmawiać codziennie i znowu doświadczyłam przełomu w chorobie. Co ciekawe, najpierw zdrowie mi się mocno załamało, dzięki czemu znalazłam właściwe leczenie, lepsze niż wcześniej. Doszłam ostatecznie do życia bez objawów, co trwało kilka lat. Oczywiście można poprzestać na racjonalnych tłumaczeniach, że pomogło dobre leczenie, miałam remisję itp. To kwestia wiary, ja uważam, że lekarze. psycholodzy strzelają, a Pan Bóg leki nosi. Po modlitwie o uwolnienie doświadczyłam dwa razy bardzo przyjemnego stanu, jakbym wróciła do dzieciństwa, nie miała żadnych problemów, a odczuwanie życia było bezpośrednie i intensywne - bez całej plątaniny, neurotyzmu, które wytwarza potem mózg. Poczułam, że Bóg chce dla mnie właśnie takiego szczęścia a nie udręki i nie należy się Go bać. Ostatnim razem w trakcie modlitwy o uwolnienie czułam ciepło i jakby rozpuszczanie od niego przykrych myśli, a potem odczułam, że Jezus nie chce abym się dręczyła myślami, że to co mnie męczy jest w tej chwili nieistotne i że muszę się oprzeć na tym co zdrowe, na zdrowej relacji z Bogiem (nie wchodzić na obszary chore, porzucić je). Oczywiście można wszystko uzasadnić siłą sugestii, jak pisałam, to kwestia wiary.

Według Katarzyny Emmerich (wizje na podstawie których powstał film "Pasja") nawet część ludzi uzdrowionych przez Jezusa wpadła z powrotem w choroby, bo wrócili do swoich grzechów. Oni między innymi domagali się ukrzyżowania Jezusa, bo mieli do niego pretensje i czuli złość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) ale jest różnica między fikcją a zdarzeniami prawdziwymi, a zakładam, że filmy są prawdziwe (nie mam powodów przypuszczać że nie są). Może jest jakieś inne wyjaśnienie tego zjawiska niż nadprzyrodzone, a może nie.

refren, for God's sake. :bezradny: Nie masz powodów przypuszczać, że nie są prawdziwe... gdyż... bo... ponieważ? Żyjemy w XXIw. -w dobie globalnej informatyzacji, wysoce rozwiniętej kinematografii, oszałamiających efektów specjalnych, profesjonalne oprogramowanie do cyfrowej obróbki wideo i audio jest dostępne praktycznie na wyciągnięcie ręki. A takie filmiki z jutjuba to w parę minut może zrobić każdy średnio rozgarnięty dzieciak na swoim komputerze na którym zainstalował spiracony Sony Vegas czy właściwie jakikolwiek program do obróbki audio/video. Tak samo w kilka minut można sprawdzić czy ktoś majstrował przy ścieżce dźwiękowej takiego filmiku- w ten sposób wiadomo, że to jeden wielki fejk. Zresztą można coś takiego nagrać nie uciekając się nawet do obróbki audio.

Frądelek donosi, że "piszą o tym media z całego świata", a w stopce nie ma żadnych odnośników, jest tylko w tekście wzmianka, że poinformował o tym jeden zagraniczny vortal (notabene dla wyzwolonych kobiet, chyba ktoś nie sprawdził kogo cytuje :lol: ) i raptem jedna gazeta z UK. Donoszą, że "pierwsze filmy pojawiły się miesiąc temu" (news jest z marca 2016) po czym zamieszczają jakieś filmy z jutjuba, które mają rozrzut od 2011-2015. Brzytwa Ockhama. Najprostsze wyjaśnienia zjawisk są w lwiej części przypadków najlepsze. A nadprzyrodzone pochodzenie tych odgłosów w tym wypadku nie jest najprostszym wyjaśnieniem. Próbując dopasować te dźwięki do jakichkolwiek zapowiadanych 'znaków' z Apokalipsy Św. Jana wyszła mi jedna wielka figa z makiem, a w najlepszym razie ewentualne zbieżności byłyby mocno naciągane.

Poza tym tak Ci śpieszno do Apokalipsy? Tak Ci źle na tym ziemskim padole, że kibicujesz Bogu, że faktycznie na dniach zaplanował ten Event w harmonogramie? :D

To łapaj filmik-

(też nie masz powodów przypuszczać, że nie jest prawdziwy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy tak na poważnie,czy to jajca jak birety,to jest berety robicie ? Bo nie wiem :?:roll:

Jak nie potrafiszn odróżnić idioty od normalnego człowieka, to musisz mieć naprawde powazny problem z głową.

Neon,tu na Forum.Nigdy nie wiadomo,kiedy sobie ludzie żartują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

refren, for God's sake. :bezradny: Nie masz powodów przypuszczać, że nie są prawdziwe... gdyż... bo... ponieważ? Żyjemy w XXIw. -w dobie globalnej informatyzacji, wysoce rozwiniętej kinematografii, oszałamiających efektów specjalnych, profesjonalne oprogramowanie do cyfrowej obróbki wideo i audio jest dostępne praktycznie na wyciągnięcie ręki.

Frądelek donosi, że "piszą o tym media z całego świata", a w stopce nie ma żadnych odnośników, jest tylko w tekście wzmianka, że poinformował o tym jeden zagraniczny vortal (notabene dla wyzwolonych kobiet, chyba ktoś nie sprawdził kogo cytuje :lol:

Nie wiem czy jest sfałszowany filmik, jeśli się wypowiadają świadkowie, wie o tym lokalna społeczność, a dźwięk dostał do zbadania jakiś ekspert.

http://katu.com/news/local/audio-experts-take-on-mysterious-sound-in-forest-grove-neighborhood

Donoszą, że "pierwsze filmy pojawiły się miesiąc temu" (news jest z marca 2016) po czym zamieszczają jakieś filmy z jutjuba, które mają rozrzut od 2011-2015.

No to akurat prawda i to, że Fronda ma dość kreatywne podejście do prawdy. ;)

Ale informacji o tych dźwiękach jest dużo (choć głównie z tabloidów), a to tylko strony anglojęzyczne (i nie szukałam do oporu). Gdyby od tego zależało moje życie to szukałabym przez translatory na lokalnych portalach po całym świecie, tam gdzie miały miejsce takie dźwięki (wg listy), ale na szczęście nie zależy.

http://abcnews.go.com/Lifestyle/mysterious-shrieking-sound-frustrates-oregon-community/story?id=36998846

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3458336/Mystery-high-pitched-noise-plaguing-Oregon-town-left-experts-baffled.html

http://www.news.com.au/technology/environment/videos-capture-strange-trumpet-sounds-coming-from-the-sky-experts-cant-say-exactly-what-it-is/news-story/9bf2dd02cab2a324a54bb209bb2b8cb9

https://weather.com/news/news/mysterious-noise-baffles-oregon-town

http://www.express.co.uk/news/world/645129/What-on-Earth-is-this-mysterious-haunting-shrieking-sound-leaves-neighbourhood-baffled

http://altereddimensions.net/2015/weird-humming-sound-germany-trumpets-of-god

http://beforeitsnews.com/beyond-science/2015/02/ufos-causing-usns-meteor-explosions-the-unidentified-strange-noise-phenomenon-video-2448568.html

A tu jest strona o tych dziwnych dżwiękach, na której jest lista (bardzo długa) przypadków i filmy. (Jest też Warszawa). Kilkadziesiąt filmów.

http://strangesounds.org/2015/08/strange-sounds-from-the-sky-reports-from-2008-to-august-2015-the-complete-list-with-video-links.html

Poza tym tak Ci śpieszno do Apokalipsy? Tak Ci źle na tym ziemskim padole, że kibicujesz Bogu, że faktycznie na dniach zaplanował ten Event w harmonogramie? :D

Lubię życie i przydałoby mi się jeszcze trochę czasu, żeby się nim nacieszyć, ale ilość zła na świecie jest przygniatająca i nie mogę patrzeć tylko na siebie. Żyjemy w kulturze kłamstwa i coraz mniej osób ma szansę na zbawienie. To co wynaturzone stało się normalne i na odwrót. Musi nastąpić jakieś przesilenie, choć nie wiem czy już Apokalipsa. Nie zdziwię się, jak Najwyższy nie zdzierży, choć oczywiście się modlę o coś przeciwnego. Można jednak obawiać się, że skończy Mu się cierpliwość. To też dobry film, i z pewnością autentyczny:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię życie i przydałoby mi się jeszcze trochę czasu, żeby się nim nacieszyć, ale ilość zła na świecie jest przygniatająca i nie mogę patrzeć tylko na siebie. Żyjemy w kulturze kłamstwa i coraz mniej osób ma szansę na zbawienie. To co wynaturzone stało się normalne i na odwrót. Musi nastąpić jakieś przesilenie, choć nie wiem czy już Apokalipsa. Nie zdziwię się, jak Najwyższy nie zdzierży, choć oczywiście się modlę o coś przeciwnego. Można jednak obawiać się, że skończy Mu się cierpliwość.

Nie mam sił dziś na tą dyskusję, ale świetnie napisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wierze w Boga.Jak jest bardzo żle to mówię w myślach jeśli jesteś to daj mi jakiś znak że jesteś skoro jesteś wszech mocny to mnie uzdrów bo pisali że możesz i co i gówno.Jeśli by mnie uzdrowił z nieuleczalnej choroby psychicznej Chad to nawet gdyby to nie był bóg to bym się modlił i chodzil do kościoła ze szczęścia i z podziękowania.A gdyby był dobry nie pozwolił by na tyle ludzkich cierpień.Więc nie wierze chociaż bym mógł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też dobry film, i z pewnością autentyczne:

Yyyy... no burza i piorun. Co w tym nadzwyczajnego? Mogę wkleić filmiki z innych siarczystych burz ze zdecydowanie gwałtowniejszymi wyładowaniami atmosferycznymi, które miały miejsce w oderwaniu od jakiejkolwiek polityki. Chyba inaczej pojmujemy "znaki". Dawniej by powiedzieli, że to robota Zeusa/ Jowisza. A Ty sugerujesz, że Bóg tak się wku.rwił na tych biednych homosiów i administrację Obamy, że aż musiał sobie grzmotnąć w maszt SCotUS? Oj refren, refren, nie idźcie tą drogą... nie ku zbawieniu ona wiedzie, ale gdzie indziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też dobry film, i z pewnością autentyczne:

Yyyy... no burza i piorun. Co w tym nadzwyczajnego? Mogę wkleić filmiki z innych siarczystych burz ze zdecydowanie gwałtowniejszymi wyładowaniami atmosferycznymi, które miały miejsce w oderwaniu od jakiejkolwiek polityki. Chyba inaczej pojmujemy "znaki". Dawniej by powiedzieli, że to robota Zeusa/ Jowisza. A Ty sugerujesz, że Bóg tak się wku.rwił na tych biednych homosiów i administrację Obamy, że aż musiał sobie grzmotnąć w maszt SCotUS? Oj refren, refren, nie idźcie tą drogą... nie ku zbawieniu ona wiedzie, ale gdzie indziej.

No ale to jest właśnie to, czy Ty chcesz zobaczyć czy nie... No ale tak w miarę upływu tej naszej dyskusji dochodzę do wniosku (pewnie juz kazdy długo wierzacy do tego doszedł), ze nie wierzący i sceptyk tego nie poczują. Na tym właśnie polega róznica między patrzeniem a zobaczeniem.

I to nie chodzi tylko o to, ze fanatyk powiązał zbiegi okoliczności, bo mu pasuje... Nie, nie ma naukowych dowodów, ze to było od Boga. Ale na tym to właśnie polega... To, co tu robił np. O. Pio też jest nie do udowodnienia, ale mało kto podważa... nie sądzę, żeby ktoś zarzucał mu chorobę psychiczną też, bo w takim razie wszyscy święci musieliby być zgrają pomyleńców. Jakoś się o tym jedniznacznie nie mówi... nawet zawistni hejterzy świętych jakoś zostawiają w spokoju. Nie zawsze, ale często.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przepraszam Cię bardzo, ale jeżeli oglądam jakiś filmik z jutjuba na którym dwóch anonimowych gówniarzy z W-wy śmieje się, ciśnie bekę jak stąd do Rio de Janeiro, na którym słychać (rzekomo) niewytłumaczalne dźwięki- jakieś pierdzenie z trąbki czy innego klaksonu- i to ma być niby zjawisko nadprzyrodzone w którym Bóg poprzez trąby zastępów,chórów anielskich zwiastuje Armageddon (gdzie równie dobrze kolega tych wesołków mógł stać kilkaset metrów dalej i dmuchać w jakiś flet) , to ja wymiękam. Mam otwarty umysł, nie jestem niereformowalny. Gdybym nagle zobaczył, że spadła 2/3 gwiazd z nieboskłonu to nie twierdziłbym jak TVN Meteo, że jest spoko, nic się generalnie nie stało, tylko przyznałbym się do błędu. Ale jakieś samoróbki z jutjuba nie są dla mnie dowodem na cokolwiek choćby ich było milion pinscet sto dziwinscet. Tyleż samo jest filmików poświęconych bliskim spotkaniom z kosmitami, są zdjęcia, nagrania, publikacje, relacje świadków z całego świata, a jakoś do tej pory nie udało się w przekonujący i jednoznaczny sposób udowodnić kontaktów ziemian z kosmitami. Fundacja Randiego ustanowiła nagrodę w wysokości 1 mln dolarów dla osoby, która w rzetelny sposób, w warunkach kontrolowanych, będzie w stanie udowodnić istnienie jakiegokolwiek zjawiska paranormalnego/ zdolności parapsychologicznej. I co? Ano pstro. Lata mijają, a nagroda leży odłogiem, bo żadnemu "specowi" się nie udało jej zdobyć. A jutjub i fora dyskusyjne są zasrane wszelkiej maści jasnowidzami, telepatami, spirytystami, osobami z rzekomymi zdolnościami telekinetycznymi itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak poza tym mi chodzi o samo zjawisko i jego wystąpienie w taki sposób, i w takim a nie innym momencie.

Piorun pierdyknął też, i to z przytupem, w Bazylikę Św. Piotra po rezygnacji Benedykta XVI. Jak widać Bóg jest wkur.wiony nie tylko na homoseksualistów, ale na Ratzingera też dość solidnie, bo Duch Św. go wybrał na stanowisko a on sobie skurczybyk gębę wyciera złym stanem zdrowia i rezygnuje z posady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po abdykacji Benedekta XVI-

liveleak-dot-com-5a1d98cffcdb-vatican_lightning.jpg

PRZED ogłoszeniem wyroku Sądu Najwyższego ws. małżeństw homoseksualnych

635708567548350642-Paul-Varnadore-ugc-yourtake2.jpg

refren, musisz nieco przerobić teoryjkę, bo piorun jak się okazuje uderzył 23.06.2015 i to nie w budynek Sądu Najwyższego tylko w Monument Waszyngtona, a wyrok ws. legalności małżeństw homoseksualnych Sąd Najwyższy wydał 26.06.2015, czyli trzy dni później. No ale pewnie powiesz, że skoro to nie był gniew Boży(po fakcie) to najwyraźniej musiało to być ostrzeżenie od Boga zaadresowane dla sędziów SN przed wydaniem wyroku. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lord Kapucyn, to normalne, że patrzysz na to sceptycznie. Na mnie te dźwięki robią wrażenie, ale nie twierdzę, że wszyscy muszą mieć tak samo. Co do burzy - nie zwyczajna jakaś burza, tylko kocioł kilku burz z przerażającymi efektami, wichurą, gradem, zresztą można obejrzeć film. Ale można na to patrzeć jak na każde inne zjawisko atmosferyczne, a raczej na każdy inny kataklizm, bo kawał kraju musieli po niej sprzątać, powyrywane linie energetyczne, drzewa i domy, a przy okazji w drugiej części kraju 30 pożarów. Znak nie jest tym samym co cud, cud jest niewytłumaczalny, a znakiem może być coś wytłumaczalnego, ale dla kogoś nie jest przypadkiem, że wystąpiło w danym czasie i miejscu. Dla mnie to zatrzęsienie piorunów nad Białym Domem, gdzie dopiero Obama mówił o sprawiedliwości, która przyszła jak grom, jest wymowne.

Gdybym nagle zobaczył, że spadła 2/3 gwiazd z nieboskłonu to nie twierdziłbym jak TVN Meteo, że jest spoko, nic się generalnie nie stało, tylko przyznałbym się do błędu.

No to poczekamy sobie, może spadną. :bezradny::bezradny:

Fundacja Randiego ustanowiła nagrodę w wysokości 1 mln dolarów dla osoby, która w rzetelny sposób, w warunkach kontrolowanych, będzie w stanie udowodnić istnienie jakiegokolwiek zjawiska paranormalnego/ zdolności parapsychologicznej.

Obawiam się, że Bóg ma gdzieś te dolary. ;)

A tu dla równowagi o Bogu, który nie chce karać (i o rozwoju poczucia sprawiedliwości w dziejach Izraela), fajne rekolekcje, polecam.

http://strzelczyk.edu.pl/wpliki/homilia-w-niedziele_906_326.mp3

Co do słynnego pioruna czy słynnego jego zdjęcia jak wali w Bazylikę Ś.P., to wiele ludzi to interpretuje jako znak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fundacja Randiego ustanowiła nagrodę w wysokości 1 mln dolarów dla osoby, która w rzetelny sposób, w warunkach kontrolowanych, będzie w stanie udowodnić istnienie jakiegokolwiek zjawiska paranormalnego/ zdolności parapsychologicznej.

Obawiam się, że Bóg ma gdzieś te dolary.

No Bóg to raczej na pewno. Ale jakaś jego owieczka, która posiada wyjątkowe gifty/ skille(od Boga, nie z konszachtów z diabłem)- uleczenia, uzdrowienia, jasnowidzenie, stygmaty, whatever, by mogła przecież tego miliona dolarów wyszarpać z brudnych łapsk ateistów i przeznaczyć na jakąś działalność misyjną czy charytatywną? A przy okazji więcej ludzi byłoby w stanie przebić się przez tamę kłamstw i miałoby szansę na zbawienie gdyby takie zjawisko zostało nagłośnione.

Gdybym nagle zobaczył, że spadła 2/3 gwiazd z nieboskłonu to nie twierdziłbym jak TVN Meteo, że jest spoko, nic się generalnie nie stało, tylko przyznałbym się do błędu.

No to poczekamy sobie, może spadną. :bezradny::bezradny:

Wolałbym jednak nie, ale tak tylko mówię, mam swój honor. Jestem racjonalistą, nie betoniarzem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lordzie Kapucynku, niewymondrzaj się.

[videoyoutube=YxobYlQ_rm4][/videoyoutube]

Na tym filmie to nawet w 720p jakoś nie bardzo widać to serce i wizerunek Matki Boskiej czy Jezusa. No ale Pani najwyraźniej miała fajne przeżycie mistyczne. Ciekawe gdzie sprzedają tak czyste LSD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co... ja mam genialny tekst, który dostałam kilka dni temu... i biję się z myślami czy go tu rzucić, bo moim zdaniem to perełka i na samą myśl, że zostanie obrzucona błotem, jakoś nie wiem czy warto...

A jest wg mnie genialny - odpowiedzi proste jak budowa cepa, że tak powiem jak jest. Tylko czy po raz enty tłumaczenie czegoś na kolejny jakby nie było spOsob ma sens? To się doczepicie do źródła, to do autora... chociaż jak dla mnie jedno i drugie jest jak najbardziej ok.

I jestem w rozterce.,... Tu by człowiek chciał wyprowadzić z błędu ale z drugiej strony szkoda mi wystawiać na podeptanie, bo tym się to tu kończy... No mam rozkminę :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lord Kapucyn, to normalne, że patrzysz na to sceptycznie. Na mnie te dźwięki robią wrażenie, ale nie twierdzę, że wszyscy muszą mieć tak samo. Co do burzy - nie zwyczajna jakaś burza, tylko kocioł kilku burz z przerażającymi efektami, wichurą, gradem, zresztą można obejrzeć film. Ale można na to patrzeć jak na każde inne zjawisko atmosferyczne, a raczej na każdy inny kataklizm, (...)

Na mnie takie rzeczy robiły wrażenie jak byłem małym dzieckiem. Wtedy jak była taka siarczysta burza albo jak kto woli kocioł burz z przerażającymi efektami to zakładałem kurtkę, wychodziłem na dwór, stawałem na środku pola i coś tam mruczałem- "Taaaak, Boże, pokaż swoją potęgę, wal piorunami ile wlezie, niech pioruny zniszczą wszystko, muhaha" z wyciągniętymi rękoma ku niebiosom, i miałem z tego zaciesz, no i byłem wierzący. Ale nie wiem czy to tylko taka zabawa była czy już wtedy zaczynały się jakieś perturbacje w sferze psychicznej. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co... ja mam genialny tekst, który dostałam kilka dni temu... i biję się z myślami czy go tu rzucić, bo moim zdaniem to perełka i na samą myśl, że zostanie obrzucona błotem, jakoś nie wiem czy warto...

A jest wg mnie genialny - odpowiedzi proste jak budowa cepa, że tak powiem jak jest. Tylko czy po raz enty tłumaczenie czegoś na kolejny jakby nie było spOsob ma sens? To się doczepicie do źródła, to do autora... chociaż jak dla mnie jedno i drugie jest jak najbardziej ok.

I jestem w rozterce.,... Tu by człowiek chciał wyprowadzić z błędu ale z drugiej strony szkoda mi wystawiać na podeptanie, bo tym się to tu kończy... No mam rozkminę :bezradny:

Lepiej nie rzucać pereł przed świnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi