Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lynagex XR, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

243 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      174
    • Nie
      48
    • Zaszkodziła
      24

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Fobik 89 napisał(a):

No widzisz jak trzeba to trzeba 😝.Zażywana prega na noc daje mi spokojne poranki bez lęków.Ale mówie to juz nie to co na początku.Tak rozumiem przerwa ale czym to zastąpić żeby zwały nie było....?

Na lęk mi też działa bardzo dobrze,nie odczuwam już w ciągu dnia lęku.wczesniej miałam skoki samopoczucia ogólnie

Edytowane przez Lucy32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, brum.brum napisał(a):

Tolerancja pewnie mega Ci wystrzeliła, przydałby się detox. Zresetowanie neuroprzekaźników i powrót po czasie do leku. Może wtedy ponownie zaskoczy. Zwiększenie i tak ogromnej dawki jaką bierzesz pewnie nic nie da, prócz ubocznych 

Przecież on już bierze dawkę stosowaną rekreacyjnie, a nie leczniczo. Leczniczo max stosuje się 600mg/doba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Noire Panthere napisał(a):

Ja już widziałam takich co "leczyli się" i 1500mg albo i więcej. Tylko przy schodzeniu był płacz i zgrzytanie zębów.

No nie ,bez przesady,trzeba gdzieś mieć tę granicę.Swoja droga pewnie na czarnym rynku "realizowali recepty"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, Lucy32 napisał(a):

No nie ,bez przesady,trzeba gdzieś mieć tę granicę.Swoja droga pewnie na czarnym rynku "realizowali recepty"

Czy ja wiem. Receptę na pregabalinę jest dość łatwo uzyskać. Ja mimo zmniejszania dawki mam przepisane łącznie 36 opakowań na jednej recepcie. 3 różne dawki, każda po 12 opakowań. Jakbym chciała to bym mogła szaleć 😆 a dodam że lekarz mnie widział pierwszy raz na oczy.

Edytowane przez Noire Panthere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 godziny temu, Noire Panthere napisał(a):

Byłam u nowego magika, który uznał, że skoro pregabalina jest aktualnie moim jedynym lekiem i działa, to szkoda ją całkowicie odstawiać, bo zmiany w EKG są, ale niegroźne, nie mam  też objawów żadnych ze strony serca, także na początek spróbujmy zmniejszenia dawki ze 150mg/doba na niższą - 100mg albo 50mg na dobę, mam sobie sama ustawić taką żeby działała i zobaczymy.
No i absolutny zakaz stosowania jej doraźnie - tu żadna strata bo i tak jej w ten sposób nie stosowałam.

a dlaczego nie mozna stosowac doraznie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Noire Panthere napisał(a):

Ja już widziałam takich co "leczyli się" i 1500mg albo i więcej. Tylko przy schodzeniu był płacz i zgrzytanie zębów.

Osobiście nie widziałem takiej osoby ale oglądałem film o ,,koneserach” Pregabaliny w Anglii. Chłopak dzienne zażywał ogromne ilości i za choinkę nie daje rady odstawić  Pregi. Widok tego jegomościa  na głodzie był co najmniej tragiczny. Więc moi drodzy, trzymajmy się zaleceń lekarzy i nie przekraczajmy maksymalnej dawki. Mówię to jako były zjadacz Pregabaliny😁

Seroxat 50mg. 50-0-0

Pramolan 150mg. 50-50-50

Lamotrygina 50mg. 25-0-25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

57 minut temu, AnnoDomino34 napisał(a):

a dlaczego nie mozna stosowac doraznie?

Ja mam nie zażywać doraźnie ze względu na to, że kardiotoksycznie na mnie działa, żeby nie zwiększać skokowo stężenia bo to pogorszy sprawę. Normalnie można ten lek stosować doraźnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 minuty temu, Nieznany24 napisał(a):

Osobiście nie widziałem takiej osoby ale oglądałem film o ,,koneserach” Pregabaliny w Anglii. Chłopak dzienne zażywał ogromne ilości i za choinkę nie daje rady odstawić  Pregi. Widok tego jegomościa  na głodzie był co najmniej tragiczny. Więc moi drodzy, trzymajmy się zaleceń lekarzy i nie przekraczajmy maksymalnej dawki. Mówię to jako były zjadacz Pregabaliny😁

Też widziałem ten dokument na YT. No słabo to wyglądało rzeczywiście 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, brum.brum napisał(a):

Nie no ten efekt „podpicia” u mnie był nie do zniesienia. Nie dam rady tego przeskoczyć. 

Lucy koneserka 😅😜

Ale oprócz efektu podpicia samopoczucie się poprawilo ?

Pozdrawiam Brumcio🤩🖐️

Podajcie linka na ten film proszę.Ja tam lubię  takie filmy o dragach i lekach🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Lucy32 napisał(a):

Ale oprócz efektu podpicia samopoczucie się poprawilo ?

Pozdrawiam Brumcio🤩🖐️

Podajcie linka na ten film proszę.Ja tam lubię  takie filmy o dragach i lekach🤣

Samopoczucie mocno obniżone. Anhedonia. Niestety mam to często : / 

A propo pregabaliny i uzależnienia: 

i po polsku: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 godzin temu, Noire Panthere napisał(a):

Czy ja wiem. Receptę na pregabalinę jest dość łatwo uzyskać. Ja mimo zmniejszania dawki mam przepisane łącznie 36 opakowań na jednej recepcie. 3 różne dawki, każda po 12 opakowań. Jakbym chciała to bym mogła szaleć 😆 a dodam że lekarz mnie widział pierwszy raz na oczy.

Łooo...aż oczy dosłownie wytrzeszczyłam, że lekarz widząc Ciebie pierwszy raz na oczy przepisał 36 opakowań pregabaliny. Nieźle. 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Kryształ40 napisał(a):

Łooo...aż oczy dosłownie wytrzeszczyłam, że lekarz widząc Ciebie pierwszy raz na oczy przepisał 36 opakowań pregabaliny. Nieźle. 😁

Wiadomo, że i tak apteka mi wszystkich na raz nie wyda. A lekarz po prostu uznał, że jak mam przychodzić co 2-3 miesiące tylko po samą receptę to bez sensu moje chodzenie i płacenie za wizytę. Mam się zgłosić dopiero jak się coś będzie działo z czym nie poradzę sobie sama modyfikując dawkę itp.

Edytowane przez Noire Panthere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po cholere wy chodzicie do tego lekarza po recepte, facet woła 200zł, chwile posłucha co mówisz wpisze recepte o do widzenia, 

to ja robie e-recepte ze znizkami nawet 25 zł wychodzi,  wpisuje kontynuacja leczenia podaje leki , ile opakowan oplacam i przychodzi sms z receptą tego samego dnia 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi