Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Ankieta  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wenlafaksyna pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      4
    • Nie
      1
    • Zaszkodziła
      1

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, Nieznany24 napisał(a):

Obecnie jestem na 50mg Paroksetyny i nie wiem czy dam radę z niej zejść żeby zacząć brać Wenlafaksyne. A może zamiana na zakładkę?… Stąd moje pytanie, czy ktoś zamieniał Paro na Wenle

Takie rzeczy, to raczej z lekarzem omawiaj, a nie z randomowymi ludźmi na forum.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Nieznany24 napisał(a):

Liczyłem na więcej informacji😁.

Paro biorę od dwóch lat na nerwicę lękową i poradziła sobie z tym bardzo dobrze. Niestety ma też skutki uboczne których już mam serdecznie dosyć. Chodzi o brak chęci do działania, senność, zmęczenie i libido które całkowicie padło na pysk. Myślałem o zmianie na Wenlafaksyne ale… obawiam się nawrotu lęków i zastanawiam się czy warto zmienić coś co działa na stany lękowe na coś co niewiadomo czy mi pomoże. Wiem że w 100% dowiem się czy było warto gdy zacznę ją brać. Obecnie jestem na 50mg Paroksetyny i nie wiem czy dam radę z niej zejść żeby zacząć brać Wenlafaksyne. A może zamiana na zakładkę?… Stąd moje pytanie, czy ktoś zamieniał Paro na Wenle😁

Przechodziłem z dnia na dzień z 20 mg p. na w. Wlasciwie bezobjawowo. Ja mam słabą pamięć do takich rzeczy więc mogę się mylić. Tzn. bardzo długo trwała całe to "przejście". Z 2-3 miesiące miałem wrażenie że W. nie działa. Doszedłem do 300mg i po może 3 miesiącach byłem w stanie powiedzieć że coś tam działa. Działanie polega na tym że czujesz się trochę jak bez żadnych leków;) Ale nie ma tej zamuły, czujesz że masz chęć na robienie czegoś. Niestety coś za coś, lęki, tiki nerwowe, wybuchowość. Z tym że ja razem z pregabalina biorę, więc to też ma wpływ na działanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi