Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

cyklopka, Czy spotkałaś się ze swoją doktórką, tak jak planowałaś? Nie dziwią mnie lęki wycieczkowe u nas, ale u Ciebie, skąd to? :( Kochana wiesz po naszych postach, jak z tym sobie radzić najlepiej. Zaakceptować, że jest, a potem skupić energię na tym co dobrego się dzieje. Jest, ale nie psuje mi całego dnia. Jak mówiła moja terapeutka - włożyć swój lęk do torebki i robić swoje. :smile:

Psychiatra za 2 tyg, terapeutka jak wróci z wywczasów.

No najczęściej te lęki jak jestem poza domem wieczorem albo wyjeżdżam na weekend, nie mogę wtedy spać. Niby wszystko dobrze, przyjemnie i bezpiecznie, zaczynam przysypiać i nagle łubudubu wszystko na głowę wali i mówi, zaniedbałaś, zawaliłaś, za dużo na siebie wzięłaś, nie będziesz miała siły, nie ogarniesz :zonk: Do rana mija... Tak, oczywiście, że o was też w takich chwilach myślę, że macie to częściej, a żyjecie.

Głosy w mojej głowie czyta Maciej Orłoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają samotnie.podobnie jak narkomani.narkomani umierają w jakimś śmierdzącym sraczu a psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają za murami obozów psychiatrycznych we własnych odchodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, zrobiłam je później i on też sobie zrobił, ale było mu niewygodnie, bo jest przyzwyczajony do krótkich włosów, no i ściął. a potem chodził i mi truł, żebym ja też ścięła. teraz odpuściłam dredy, ale on twierdzi, że to nie o to już chodzi i że to nie ma sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Ech człowiek się ucieszył, że jakaś nowa osoba się pojawiła, a tu znów tylko marketing.

U mnie dziś było bardzo przyjemnie pomimo wietrzyska, króciutki powolny spacer uskuteczniłam. Po ostatnich deszczach tyle winniczków wylazło, że gdyby nie moja absolutna niemożność mordowania, to krótkie zbieranie i mielibyśmy ekskluzywne żarełko... ;)

Żałuję, że nie mogę łazić i kolejny lipiec spędzam w chałupie. I to taki fajny, bez upałów. No ale co zrobić, i tak lepiej z powodu ciała, niż z powodu głowy.

Wczoraj monsz podwiózł mnie do biblioteki, taszczył książki, wsiedliśmy do windy, więc wszystkie wymogi bezpieczeństwa zachowane ;) , no i mam nową porcję czytadeł. Tego dnia zostały oddane te książki, które chciałam pożyczyć, no normalnie cud. :105:

sailorka, Bardzo mi przykro... Trudne chwile... Moim znajomym pomogła terapia małżeńska, uważali, że jest sens próbować to ratować, ze względu na dzieci.

cyklopka, Słońce a czego nie ogarniesz? Czego nie udźwigniesz? Praca, związek, pasje, wyprowadzka? Czy to combo Cię przeraża?

Wydaje mi się, że Twoje lęki mają inne podłoże, niż u nas, więc na pewno warto spróbować nad nimi popracować. Można z tym żyć, ale po co generować z tego nawyk? Działaj ze swoimi specjalistkami. Głowa do góry!

tosia_j, No, fajną fryzurkę pokazałaś. :105: Usiłuję mieć coś takiego, jeno loki przeszkadzają... :roll: Ale Ty możesz sobie strzelić. :great:

Mirunia - Jak przed piąteczkiem, błysk w oku jest, że zaraz weekend? :smile: Jak się czujesz?

Misty-eyed - I co, pomagają zabiegi ? Samopoczucie trochę w górę poszło?

JERZY62, jak tam wczorajsze punkty newralgiczne, żołądek i głowa, ok?

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, Słońce a czego nie ogarniesz? Czego nie udźwigniesz? Praca, związek, pasje, wyprowadzka? Czy to combo Cię przeraża?

Wydaje mi się, że Twoje lęki mają inne podłoże, niż u nas, więc na pewno warto spróbować nad nimi popracować. Można z tym żyć, ale po co generować z tego nawyk? Działaj ze swoimi specjalistkami. Głowa do góry!

Też mi się wydaje, że to inny mechanizm lęku niż w nerwicy.

Jak jestem w domu albo w pracy, to lęków nie ma, bardziej na wyjazdach, radykalna zmiana otoczenia w sumie. Dość szybko przechodzą, to nie tak, że cały dzień czy coś.

Wiecie, ale to że życie się zaczęło, jakby po długiej pauzie ktoś wcisnął play i jeszcze w międzyczasie film podmienił :zonk:

tosia_j, No, fajną fryzurkę pokazałaś. :105: Usiłuję mieć coś takiego, jeno loki przeszkadzają... :roll: Ale Ty możesz sobie strzelić. :great:

Chyba miałam podobne :105:

kosmostrada, mało co nie zaczęlam doradzac marketingowi :time:

Cholera, kiedyś się w końcu nabierzemy. Ja klikam w reklamy lamp :great:

Głosy w mojej głowie czyta Maciej Orłoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Kochani :D

U mnie bez większych zmian, choć jest jeden plus-mogę siedzieć bez bólu szyi. Wprawdzie byłam na jednym zabiegu tylko, /oczywiście nadal uprawiam marsz/, ale coś zostało właściwie poruszone, ustawione, że odczuwam tę zmianę. Dzisiaj drugie spotkanie, o 19, spodziewam się dalszej poprawy :roll:

Pogoda wpływa na mój nastrój, oczywiście pozytywnie, dlatego nie jest najgorzej. Rozczytałam się ostatnio-w książkach Katarzyny Zyskowskiej-Ignaciak, czas upływa mi dość miło. Może nie jest to literatura super ambitna, ale przyjemna :D

kosmostrada, czy Twoje bóle uspokoiły się, stan zapalny zlikwidowany?

Jeszcze nie zrobiłam badania wskaźnika reumatycznego, w przyszłym tygodniu się wybiorę...

mirunia, rozumiemy się więc doskonale, niestety ;)

Próbowałam dzisiaj zapisać się ponownie na rehabilitację w ramach NFZ - terminy bardzo odległe, w przyszłym roku. Bez sensu to wszystko :(

Nie piszę często na forum, bo męczy mnie siedzenie przy laptopie, ale czytam codziennie :D

Mieszkanie mam nieduże, nie za bardzo jest możliwość zorganizowania prawidłowego stanowiska do korzystania z niego... Syn i Mąż rozmyślają na ten temat ... :mhm:, może znajda jakieś wyjście...

"Sugeruję, że religijne skłonności czy wiara nie są niezbędne. Niekoniecznie trzeba być wierzącym. Nawet jeśli jesteś niewierzący, bądź dobrą ludzką istotą, człowiekiem ciepłego serca. Życzliwość i serdeczność stanowią według mnie religię uniwersalną."

Dalajama XIV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JERZY62, do fizjoterapeuty...miałam umówione spotkanie na 19, ale pani zadzwoniła i przełożyła na 18 :D

Jerzy, kręgarza bałabym się :roll:

"Sugeruję, że religijne skłonności czy wiara nie są niezbędne. Niekoniecznie trzeba być wierzącym. Nawet jeśli jesteś niewierzący, bądź dobrą ludzką istotą, człowiekiem ciepłego serca. Życzliwość i serdeczność stanowią według mnie religię uniwersalną."

Dalajama XIV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi