Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nasze małe i wielkie sukcesy !! :)

Aga1

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.12.2024 o 10:13, Verinia napisał(a):

Ograniczyłam pregabalinę z 600mg do 300mg. Za kilka dni będę już na 150mg. Dla mnie to sukces, bo uzależniłam się od działania tego leku. Robił mi lekką euforię, a teraz chcę nauczyć się żyć bez niej i brać mniej prochów. 😄

Świetnie, gratuluję walki z uzależnieniem. Znam temat i wiem jak ciężko schodzi się z lęku który uzależnił …🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.12.2024 o 10:13, Verinia napisał(a):

Ograniczyłam pregabalinę z 600mg do 300mg. Za kilka dni będę już na 150mg. Dla mnie to sukces, bo uzależniłam się od działania tego leku. Robił mi lekką euforię, a teraz chcę nauczyć się żyć bez niej i brać mniej prochów. 😄

Paskudny lek, a odstawianie jego do prostych nie należy, także gratulacje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, Raffuss napisał(a):

Paskudny lek, a odstawianie jego do prostych nie należy, także gratulacje. 

Ja mam 3x 100mg i nie wiem czy w ogóle na mnie działa. Nie doznałem żadnej euforii jak @Verinia no ale to 100 a nie 600.

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Grouchy Smurf napisał(a):

Ja mam 3x 100mg i nie wiem czy w ogóle na mnie działa. Nie doznałem żadnej euforii jak @Verinia no ale to 100 a nie 600.

Sam biorę 2x150mg + 2x10mg aciprexu + 5mg arpixoru. Co do samej pregabaliny, powinna zmniejszyć objawy lękowe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Raffuss napisał(a):

Sam biorę 2x150mg + 2x10mg aciprexu + 5mg arpixoru. Co do samej pregabaliny, powinna zmniejszyć objawy lękowe. 

Więc ja muszę zaproponować mojemu lekarzowi aby zwiększył mi dawkę bo jednak nadal mam złowrogie myśli które napawają mnie lękiem i niepokojem aż czuję to w przeponie i żołądku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, utrapienie napisał(a):

Od sierpnia jestem bez leków (a brałam trzy leki przez kilka lat) i nawet daję radę

Zawsze jak czytam coś takiego to mnie zżera zazdrość. U mnie po 4 miesiącach skończyło się giga dołem i szpitalem. 

No i tak w ogóle gratulacje, fajnie że ci się udało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem bez leków od ponad pół roku, ale generalnie krwawią mi dłonie, od mycia wiec się chyba nie liczy, że daję radę. Ostatnio po leki poszłam i tak bardziej na to ze nie mogłam wstać z łóżka niż na OCD, ale to inna sprawa.

Dostałam propozycje nowej pracy. Przed rozmową kwalifikacyjną myślałam o tym co pomyślą o moich dłoniach i miałam powiedzieć, że mnie kot podrapał gdyby ktoś zapytał co z nimi 🫢

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W marcu po jednym z egzaminów złożyłam skargę do organu nadzorującego kształcenie podyplomowe w moim zawodzie - komisja egzaminacyjna wtedy chodziła po sali i podpowiadała złą odpowiedź na jedno z pytań. A po zwróceniu uwagi przeze mnie, że pierdzielą głupoty i sugerują złą odpowiedź  jako organizator kształcenia, reakcja była jaka była (siedź cicho i nie dyskutuj, organizator wie lepiej).

No to ich nauczyłam jaka powinna być prawidłowa odpowiedź :D pytanie zostało skutecznie zakwestionowane nawet przez Warszawę a sam organizator kształcenia musiał wysłać do wszystkich sprostowanie do pytania, które zostało anulowane bo błędną odpowiedź uznawali za prawidłową. Przy okazji dorobiłam im roboty, ale cóż, próbowałam wyjaśnić to na bieżąco, to oni nie chcieli wyjaśniać, to zmusiłam ich do wyjaśnień poprzez inną instytucję :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi