Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

Oglądam:

-> Shameless (obecnie 5 sezon)

Oglądałam:

-> The Expanse (ale przerwałam na początku drugiego sezonu, muszę wrócić BARDZO POLECAM jest na Netflixie)

-> Dark (też Netflix, genialny dla mnie:))

-> Riverdale (ale mnie znudziło)

-> Agents of Shield (ale jest przerwa)

-> Zbuntowany Anioł (ale wymiękłam przy 99 odcinku, chyba nigdy tego nie pooglądam od początku do końca xd)

-> The Gifted (ale finał już mnie nużył)

-> The Magicians (ale coraz bardziej obrzydliwy się robił i główni bohaterowie zaczęli mnie irytować)

Zamierzam oglądać:

-> Altered Carbon

-> Agentów jak wrócą

-> dalej Shameless

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam kilkanaście filmów wojennych:

Bitwa o Ardeny

Bitwa o Midway

Cienka czerwona linia

Dni chwały

El-Alamein

Helikopter w ogniu

Jarhead-Żołnierz piechoty morskiej

Stalingrad

Most na Renie

O jeden most za daleko

Pearl Harbor

Pluton

Szeregowiec Ryan

Upadek

Wróg u bram

Byliśmy żołnierzami

Ofiary wojny

Szyfry wojny

Na razie to tyle, jakby co, to kiedyś wrzucę więcej tytułów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Walking Dead - półmetek obecnego sezonu. Aż żal komentować. Dla tego serialu nie ma już ratunku...

Santa Clarita Diet - Dla fanów Zombieland obowiązkowo. W sumie taki serialik o zombie bez zombie. Za to kilka scen gore się znajdzie

Zabieram się za Pakt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poleci ktos jakis dobry film? akcja,thiller!!

Polecam jak najbardziej obejrzeć hiszpański thriller z 2016 r pt. Contratiempo (The Invisible Guest). Jeden z najlepszych jakie ostatnimi czasy widziałem. Oprócz tego bardzo dobry jest też Black Butterfly (2017). Zaskakujące zakończenie.

spalanie tłuszczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zacznę oglądać Mr Robota. Czas zacząć, chociaż znów moje funkcje poznawcze wołają do nieba, ale przez sedację. Ciężko ogląda się w taki sposób filmy, szczególnie jak ten bo można nie załapać kontekstu xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądam głównie dramaty i melodramaty, moje ulubione gatunki filmów. Gównie tylko jakieś z sensem, najlepiej oparte na faktach, z jakimś przesłaniem, puentą, ogólnie życiowe. Takie, które potrafią mnie wzruszyć do łez, lubię wyciskacze łez :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trainspotting 2 (2017)

https://www.cda.pl/video/21057788a

Obowiązkowa sprawa dla ludzi którym podobała się pierwsza część 8)

Jeśli nie podobała wam się jedynka to omijajcie to z daleka.

Nie będę rozpisywał się czy film jest godny ,gorszy /lepszy od I części -po prostu cudownie było po 20 latach znów zobaczyć tych kolesi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę polecić "Wszystko jest iluminacją" (2005) absurdalna, trochę czarna komedia obyczajowa, nie wiem jak to inaczej opisać :D Film raczej z tych spokojnych, fabuła nietypowa, nagrane genialnie a aktorzy świetni. Stereotypy, śmiech, Żyd na Ukrainie w poszukiwaniu korzeni, jest klimat, jest folklor.

Nie podrzucam trailera, za dużo zdradza, podrzucam sceny z filmu, oddają absurd i klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trainspotting 2 (2017)

https://www.cda.pl/video/21057788a

Obowiązkowa sprawa dla ludzi którym podobała się pierwsza część 8)

Jeśli nie podobała wam się jedynka to omijajcie to z daleka.

Nie będę rozpisywał się czy film jest godny ,gorszy /lepszy od I części -po prostu cudownie było po 20 latach znów zobaczyć tych kolesi :P

Begbie ( mój idol z 1 ) oraz Spud nic się nie zmienili. Zresztą cięzko aby Spud się zmienił - on juz 20 lat temu był zajechany :D:D:D

Co do filmu - do połowy "dwójki" kilka razy soczyście i szczerze sie zaśmiałem,kilka naprawdę zaajebistych retrospekcji, niestety w połowie filmu zdałem sobie sprawę że twórcom brakło pomysłów jak utrzymac poziom do końca i zaczęło sie coraz więcej bzdurnych, niczego nie wnoszących do filmu , zbytnio naciąganych scen.... nie dałem rady dotrwać...

Chyba jedyną kontynuacją "po latach" ktora jest po prostu moim zdaniem doskonała są "Sprzedawcy 2" jako kontynuacja "Sprzedawców".

Dla mnie obie części to kult, do którego wracam regularnie raz na kilka lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi