Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Przeciez to jest nasz Zbychu mega dołser (przy okazji ktore to juz konto w tym roku?), czego Wy sie boicie :D.

No właśnie, dopamine vel Zbychu1977 vel Marek1977 vel... cholera, tyle tych nicków było, że już nie pamiętam... aka "mega dołser" już nie takie rzeczy i nie w takich dawkach brał bez najmniejszego uszczerbku, przy tym 60mg tego leku jest jak pryszcz na cerze nastolatka. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ricah ludzie się nie boją moim zdaniem ale leki robią pewno swoje, ja dziaisj rano łyknęłam escitalopramum 5 i nagle dostałam lęków wielkich ale zdziwiłam się, że serce nie waliło mi wcale więc zignorowałam lęk i zabrałam się do domu towarowego. Na tych lekach jest tak że raz się jest odważnym a innym razem wycofuje się człowiek.

Dzisiaj przeżyłam okropne skutki uboczne na tym leku, myślałam że stracę przytomność. Ale jakoś przeszło, aż się boję następnych dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się ukryć to ja byłem Zbychu 1977 a dawka 60 mg esci to naprawdę nie jest dla mnie wyczyn. Zwyczajnie mam taki organizm ze toleruje wysokie dawki leków przeciwdepresyjnych. Nic wielkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli "lek" kastruje to nie jest żadnym "lekiem" , będzie LEKIEM jak nie będzie powodował innych chorób.

Jestem przerażona, tyle leków, a nie ma czym się wyleczyć, a jeszcze trzeba wstępnie robić za królika, żeby się niestety tylko z pozoru "wyleczyć" :why:

Nie ma leków bez skutków ubocznych i nie chodzi mi tylko o psychiatrie. Leki to chemia i dla tego sa skutki uboczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli "lek" kastruje to nie jest żadnym "lekiem" , będzie LEKIEM jak nie będzie powodował innych chorób.

Jestem przerażona, tyle leków, a nie ma czym się wyleczyć, a jeszcze trzeba wstępnie robić za królika, żeby się niestety tylko z pozoru "wyleczyć" :why:

Nie ma leków bez skutków ubocznych i nie chodzi mi tylko o psychiatrie. Leki to chemia i dla tego sa skutki uboczne.

Zgoda, tylko ,że skutki uboczne równoważne z pierwotną chorobą to megaporażka (bo np.jak porównać SSRI do ...np.mdłości lub obstrukcji?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Was, napiszcie mi informację jak dawkujecie te escitalopramum, u mnie 5 mg rano, 2,5 mg o 15-tej a wieczorem lek spuszcza nie wiadomo dlaczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirunia bo po południu serce mi skakać zaczyna i tabletka spuszcza. Rano ma za duże działanie a po południu za słabe, sama tego nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Was, napiszcie mi informację jak dawkujecie te escitalopramum, u mnie 5 mg rano, 2,5 mg o 15-tej a wieczorem lek spuszcza nie wiadomo dlaczego.

Ja tak miałem z citalem, że działał dobrze kilka miechów a poźniej miałem wrażenie że wieczorem i po przebudzeniu nie działał. Psych mi powiedział ,że mogło jego działanie osłabnąc i dołożył mi trittico na noc. na razie jest dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym leku przerobiłam dotychczas swoją całą przeszłość, totalne rozliczenie z całego życia, doskonała pamięć co dokładnie robiło się nawet mając 5 lat, natomiast zerowa pamięć co robiło się nawet wczoraj i do tego fatalne samopoczucie, skutki uboczne zmieszały się z chorobą, totalna rozsypka osobowości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym leku przerobiłam dotychczas swoją całą przeszłość, totalne rozliczenie z całego życia, doskonała pamięć co dokładnie robiło się nawet mając 5 lat, natomiast zerowa pamięć co robiło się nawet wczoraj i do tego fatalne samopoczucie, skutki uboczne zmieszały się z chorobą, totalna rozsypka osobowości.
Prawie jak spowiedz u księdza. :mrgreen: , może te uboki masz przez grzechy które popełniłaś w życiu, of course, żartuje. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, heheh no super trafiłeś w samą 10-tkę, na tym leku to tak jakby się już było 1 nogą na tamtym świecie.

-- 01 cze 2016, 13:48 --

Jak ktoś nie był w piekle to ja mu wytłumaczę jak tam jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A korzystasz z terapii oprócz leków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez to jest nasz Zbychu mega dołser (przy okazji ktore to juz konto w tym roku?), czego Wy sie boicie :D.

No właśnie, dopamine vel Zbychu1977 vel Marek1977 vel... cholera, tyle tych nicków było, że już nie pamiętam... aka "mega dołser" już nie takie rzeczy i nie w takich dawkach brał bez najmniejszego uszczerbku, przy tym 60mg tego leku jest jak pryszcz na cerze nastolatka. :P

Hehehe, ale zajebiście mnie to rozbawiło... Mega Dołser, jakie pseudo ; D

Dopamine, jakie największe combo lekowe brałeś pod względem ilości leków + dawek? Czysta ciekawość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorę dwa tygodnie citalopram po 10mg dziennie, do tego róznie Trittico 50mg lub 100mg na noc i od paru dni jakoś lepiej mi się śpi pomimo dalszego przebudzania w nocy. Ale po pobudce chodzę jeszcze parę godzin nieprzytomny, poza tym mam wrażenie, że "wyłącza mi się mózg" i nic ciekawego intelektualnie nie jestem w stanie zrobić. Ktoś wie czy to minie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam poważne zaniki pamięci na tym, zażywam już 25 dni, najgorsze, że nie mogłam sobie przypomnieć jak nazywa się państwo położone w ameryce południowej. Też mam pytanie co z tą pamięcią na tym leku? Aha i mam pytanie odnośnie natrętnych myśli czy to minie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chciałam dorzucić do wątku o esci moje hm niestety negatywne opinie. Brałam ten lek około 6 miesięcy, chciałam się podnieść z "doła" i lek ten wywołał u mnie skutek uboczny myślę, że będzie on istotny dla kobiet. Otóż zaczęłam od dawki pół tabletki, spodziewałam się ze będę jak młody Bóg nabiorę niesamowitej chęci do działania i w tym celu zwiększyłam dawkę i samopoczucie i owszem podniosło się , dół zanikł, ALE zaczęły mi wypadać włosy początkowo nie kojarzyłam tego z lekiem, myślałam ot przesilenie wiosenne, i przy całej tabletce objawy wypadania się nasilały po odstawieniu jeszcze jakiś czas włosy wypadały. Obecnie 2 miesiące po zaprzestaniu zażywania włosy nie wypadają tak jak przed kuracją mozzarinem kilka dziennie. W kazdym razie po tych 6 miesiącach mam jakieś 40% mniej na głowie. I jeśli są wśród grupy zażywających kobiety, które mają wrażlowe mieszki włosowe to przestrzegam. W tym wątku tez znalazłam podobne do moich działania uboczne:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam poważne zaniki pamięci na tym, zażywam już 25 dni, najgorsze, że nie mogłam sobie przypomnieć jak nazywa się państwo położone w ameryce południowej. Też mam pytanie co z tą pamięcią na tym leku? Aha i mam pytanie odnośnie natrętnych myśli czy to minie.

No mi natrectwa mineły ale inne objawy miałem -wychudzenie i musiałem odstawić tritiko. Cital został a do niego flanxol. mam zdiagnozowany ZOK a wcześniej nerwice lękowo a tak na prawdę to chyba sam lekarz nie wie jak mnie zakfalifikować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi natrectwa mineły ale inne objawy miałem -wychudzenie i musiałem odstawić tritiko. Cital został a do niego flanxol. mam zdiagnozowany ZOK a wcześniej nerwice lękowo a tak na prawdę to chyba sam lekarz nie wie jak mnie zakfalifikować.

Możesz powiedzieć po jakim czasie odczules jakies pozytywny wpływ Citalopramu i w jakiej dawce? Chodzi mi głównie działanie przeciwlękowe, bo ja już biorę prawie 4 tygodnie i o ile poprzedni tydzień miałem nawet całkiem pozytywny, to teraz we wtorek po pewnej stresujące wiadomości znowu mi wszystko się uruchomiło i postanowiłem od czterech dni wskoczyć na 15mg, docelowo wejdę na 20mg. Biorę jeszcze do tego Trittico 50mg na noc, i o ile zasypiam po tym w max 30min, to i tak budzę się wcześnie rano o 5 lub szóstej - większe dawki Trittico i tak nie wpływają na długość snu, więc nawet ich nie próbuje. Szczerze mówiąc to wk... mnie już te leki, bo na lęki gwno dają :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz powiedzieć po jakim czasie odczules jakies pozytywny wpływ Citalopramu i w jakiej dawce? Chodzi mi głównie działanie przeciwlękowe, bo ja już biorę prawie 4 tygodnie i o ile poprzedni tydzień miałem nawet całkiem pozytywny, to teraz we wtorek po pewnej stresujące wiadomości znowu mi wszystko się uruchomiło i postanowiłem od czterech dni wskoczyć na 15mg, docelowo wejdę na 20mg. Biorę jeszcze do tego Trittico 50mg na noc, i o ile zasypiam po tym w max 30min, to i tak budzę się wcześnie rano o 5 lub szóstej - większe dawki Trittico i tak nie wpływają na długość snu, więc nawet ich nie próbuje. Szczerze mówiąc to wk... mnie już te leki, bo na lęki gwno dają :105:

Juz po miesiacu było lepiej przy dawce 30mg a po zwiększeniu do 40mg było naprawde dobrze. Jest jedno ale. Gdzieś po 4 miesiacach zaczą słabnąć. Dostałem trittico i doszedłem do 75mg. Z tym tritiko jest tak ze trzeba indywidualnie wymierzyc dawkę. Na mnie optymalna była 75mg. Jakie masz tabletki citalu ,ze bierzesz 15mg ? Lekarz Ci tak kazał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi