Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

W wyborach. Przecież każda duża dziewczynka wie, że za Tuska się likwiduje oddziały i całe szpitale, bo na nic nie ma pieniędzy.

Sama mam wyjść? Jak sama nazwa wskazuje od tego jest chyba strajk kobiet? Ale wiadomo, że to organizacja biznesowo-polityczna więc nic takiego się nie wydarzy. Teraz jak kobieta umiera w szpitalu to nie jest wina Tuska tylko ryzyko znane od zarania ludzkości.

A za pisu były pieniądze, zwłaszcza na psychiatrię dziecięca, pozostając w klimacie forum;)

Nie wiem czy sama, to już pytanie do ciebie, domagasz sie strajku od lasek które nazywasz kurwami, letko to bezczelne ;) zorganizuj sie i sobie podobne oburzone. poza tym temat jest grzany

a masowego wyjscia na ulice może nie było (a może będzie, doczytaj, bo ja codziennie widze informacje w social mediach w temacie tych sorow),  bo jednak delikatnie jest to mniejszy problem (choc duzy) niz sadystyczne nakazywanie rodzenia płodów bez mozgu, bo Bog tak chciał i kościół sie wtrąca w sprawy publiczne i medyczne.

tutaj widocznie problem rzeczywiscie jest stricte finansowy, ale to nie jedyna działka która obrywa 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Lucy32 napisał(a):

Swoja droga ciezko sobie wyobrazic, rodzącą kobiete a obok za firanka leży chlop ze zlamana czaszka,podlaczony do aparatury.Bo miejsca nie bylo.

W praktyce ma to być jakiś osobny pokój, ale z samą położną. W razie potrzeby cesarki jakiś ortopeda z dyżuru na sorze ma ciąć? Na co były te lata akcji Rodzić po ludzku, wypracowywanie standardów opieki okołoporodowej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

W praktyce ma to być jakiś osobny pokój, ale z samą położną. W razie potrzeby cesarki jakiś ortopeda z dyżuru na sorze ma ciąć? Na co były te lata akcji Rodzić po ludzku, wypracowywanie standardów opieki okołoporodowej?

Przeciez mozesz sie zwolac na facebooku i protestowac jesli Cie to tak oburza.

To mi przypomina gdy wplaca sie na jakis cel charytatywny i zawsze znajdzie sie jakis maruda, ktory powie "a u nas tez dzieci gloduja", ale sam nic nie robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

masowego wyjscia na ulice może nie było (a może będzie, doczytaj, bo ja codziennie widze informacje w social mediach w temacie tych sorow),  bo jednak delikatnie jest to mniejszy problem (choc duzy) niz sadystyczne nakazywanie rodzenia płodów bez mozgu, bo Bog tak chciał i kościół sie wtrąca w sprawy publiczne i medyczne.

Na artykułach się kończy. Sadystyczne rodzenie płodów bez mózgu to kilka przypadków w roku. A ile będzie urodzeń na sorze? No chyba więcej. Ale teraz nie ma pieniążków na rozbudzanie strachu i wyciąganie kobiet na ulicę, bo rządzą ci co trzeba.

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

A za pisu były pieniądze, zwłaszcza na psychiatrię dziecięca, pozostając w klimacie forum;)

A już się znalazły? Podobno telewizja miała być zlikwidowana, ale jakoś na nią pieniadze są. I na kilka komisji śledczych, które się ośmieszyły. Oraz na poradnik bezpieczeństwa, który kosztował dwa razy tyle co zaplanowano a z jego treści ludzie się śmieją. Mamy też najwięcej ministrów w historii choć to PiS=Bizancjum.

A tak na marginesie lepiej niech ludzie zaczną walczyć z przyczynami problemów psychicznych niż szykować miejsce w psychiatrykach dla wszystkich dzieciaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze założyły petycję do Tuska w tej sprawie, brakuje 17 głosów do celu, działaj;) to chyba możesz zrobić 

Bardzo proszę dla leniwych: https://actionnetwork.org/petitions/premierze-zatrzymaj-szalenstwo-mz?nowrapper=true&referrer=&source=

a jak chcesz szumu to go zrob;) mnie akurat ten temat tak nie grzeje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Swoja droga ciezko sobie wyobrazic, rodzącą kobiete a obok za firanka leży chlop ze zlamana czaszka,podlaczony do aparatury.Bo miejsca nie bylo.

Lepiej. Razu pewnego, siedząc na SOR z kroplówką w łapie, obok pewien pacjent psychiatryczny (i cały poobijany) zaczął zachowywać się agresywnie, iść w stronę innych grzebiąc przy tym w kieszeni (coś tam miał). Ja zaczęłam szybko wychodzić z sali - a było to kilka miesięcy po tej historii z zamordowaniem lekarza w szpitalu przez faceta/dawnego pacjenta. Pielęgniarki wezwaly ochronę która zjawiła się za 5 minut. Dostał jakiegoś uspokajacza w żyłę i w pasy.

Obok zaś leżał starszy facet z nogą z gangrena do amputacji - młode lekarki cichaczem gadały między sobą że fuj i że nie wiedzą jak wytrzymają ten widok.

Także ten, świetne miejsce do porodów. Ktoś powie, że lepsze to niż dawne porody na polu czy tam przy miedzy. Tylko czy o to walczyły aktywistki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Jedyne połączenie między tamtymi strajkami a problemem rodzenia na sorach jest to, teraz już by ci dzialalnosc tych kurew pasowała;)

Widze ze założyły petycję do Tuska w tej sprawie, brakuje 17 głosów do celu, działaj;) to chyba możesz zrobić 

No raczej. To teraz jest realne piekło kobiet. Brawo za petycję, ale obawiam się, że to ruchy pozorne.

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Przeciez mozesz sie zwolac na facebooku i protestowac jesli Cie to tak oburza.

To mi przypomina gdy wplaca sie na jakis cel charytatywny i zawsze znajdzie sie jakis maruda, ktory powie "a u nas tez dzieci gloduja", ale sam nic nie robi.

Nie jestem działaczką polityczną ani społeczną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, mała_mi123 napisał(a):

Lepiej. Razu pewnego, siedząc na SOR z kroplówką w łapie, obok pewien pacjent psychiatryczny (i cały poobijany) zaczął zachowywać się agresywnie, iść w stronę innych grzebiąc przy tym w kieszeni (coś tam miał). Ja zaczęłam szybko wychodzić z sali - a było to kilka miesięcy po tej historii z zamordowaniem lekarza w szpitalu przez faceta/dawnego pacjenta. Pielęgniarki wezwaly ochronę która zjawiła się za 5 minut. Dostał jakiegoś uspokajacza w żyłę i w pasy.

Obok zaś leżał starszy facet z nogą z gangrena do amputacji - młode lekarki cichaczem gadały między sobą że fuj i że nie wiedzą jak wytrzymają ten widok.

Także ten, świetne miejsce do porodów. Ktoś powie, że lepsze to niż dawne porody na polu czy tam przy miedzy. Tylko czy o to walczyły aktywistki...

A ty o coś walczyłaś czy tez tak cudzymi rekami? Bo tez jak w przypadku pieprza - nie wiem za bardzo jak walki w przeróżnych tematach są związane z ta konkretna sprawa? Nie wiem, to z winy tych poprzednich strajków? A może walka o prawa wyborcze to spowodowała? Wytłumaczcie dziewczyny ten ciag logiczny, bo nie nadanzam:)

sytuacja w nfz jest beznadziejna i nie jest to żadne zaskoczenie. Zróbcie coś same zamiast oczekiwać ze zrobia to inni i tyle. Skoro temat tak wyjątkowy. Dla mnie inne tematy są bardziej palace bo i tak sie dziwie jak ktos w tym ‚klimacie’ odważa sie jeszcze rodzic dzieci. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

No raczej. To teraz jest realne piekło kobiet. Brawo za petycję, ale obawiam się, że to ruchy pozorne.

Ja tez nie jestem, a byłam i dodatkowo przez katoliczki zostałam nazwana kurwa:) wiec wybacz wielce ze sie nie rozpędzam, bo teraz nagle kurwy by sie przydały ;) dla mnie o wiele większym problemem jest chociażby ta psychiatria.

ktos chce rodzic i zna warunki -

to jest jego decyzja. Ja podziwiam w kazdym razie 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

To dopiero akcje ..wariat chodzi chlop z gangreną,i weź tu jeszcze kobite do porodu miedzy nimi połóż.No ale to jest absurd z tymi porodami na sorze.Jakby sie przyszlo do piekarni na chwile ,upiec sobie chlebek i do widzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

Te kobiety na ulicach tez nie byly. 

Ale ktoś je tam wyprowadził? Grupa zawsze potrzebuje lidera, kierownika, organizatora. Protest powinien być zgłoszony, legalny.

Ja tez nie jestem, a byłam i dodatkowo przez katoliczki zostałam nazwana kurwa:) 

Można dodać satanistka 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Aha. Najpierw nic nie robią a jak sie okazuje ze robią, to są to ruchy pozorne.

tak możemy do rana:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ale ktoś je tam wyprowadził? Grupa zawsze potrzebuje lidera, kierownika, organizatora. Protest powinien być zgłoszony, legalny.

Ale to od kogo tego konkretnie wymagasz? 

Kazdy wie jak jest w szpitalach i raczej nikt nie jest z tego zadowolony. To nie jest wina kobiet, ktore protestowaly o prawo do aborcji tylko wieloletnich zaniedban naszych politykow z kazdej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

Aha. Najpierw nic nie robią a jak sie okazuje ze robią, to są to ruchy pozorne.

tak możemy do rana:)

Dobrze, że mnie uświadomiłaś, że coś robią. Jestem tylko ciekawa poziomu zaangażowania i realnego wpływu na wycofanie się Tuska z tych decyzji, czyli czy w razie dalszego upadku położnictwa ogłoszą strajki uliczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Dobrze, że mnie uświadomiłaś, że coś robią. Jestem tylko ciekawa poziomu zaangażowania i realnego wpływu na wycofanie się Tuska z tych decyzji, czyli czy w razie dalszego upadku położnictwa ogłoszą strajki uliczne.

Jak tu sie poprawi, to sie zabierze gdzieś indziej. Pieniądze nie biorą sie z rodzenia dzieci i modlitwy, tylko pracy ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi