Skocz do zawartości
Nerwica.com

DULOKSETYNA (AuroDulox, Depratal, Dulofor, Duloxetine Mylan/ +pharm/ Sandoz/ Zentiva, Dulsevia, Duloxetenon, Dutilox)

suzak29

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wam, ja przed chwilą weszłam z 60mg na 90mg, dosłownie nic nie czułam żadnej różnicy już między 30 a 60, nie wiem czy wejścia na większe dawki będą miały sens ale warto spróbować.. biorę rok, bardzo często zmieniałam sama dawki, przerywałam, zaczynałam, mam wrażenie że już efekt po takim braniu i przestawaniu zniknął, najlepiej wspominam pierwsze wejście na dulo, załapało po 8 dniach i czułam się super, brak czarnych scenariuszy, w końcu poczułam szczęście, opanowanie w trudnych sytuacjach, ale niestety po następnych próbach wejścia na ten lek było coraz słabiej, miał tak ktoś? :( na 90mg nigdy nie byłam dlatego może jest jakaś szansa jeszcze że coś się zmieni na lepsze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 7.06.2024 o 20:09, Oncki napisał(a):

A czemu odstawilas jak działał super? Czy poprostu osłabło działanie?heroinka 

Klasyka, zaczęło działać więc stwierdziłam, że po co mi leki skoro tak dobrze się czuje. Cóż za ogromny błąd myślowy 😂 teraz jedynie czuję większe mdłości, jeżeli chodzi o nastrój to już jest lepiej ale to nie to samo co było na początku :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 godziny temu, Heroinka napisał(a):

Klasyka, zaczęło działać więc stwierdziłam, że po co mi leki skoro tak dobrze się czuje. Cóż za ogromny błąd myślowy 😂 teraz jedynie czuję większe mdłości, jeżeli chodzi o nastrój to już jest lepiej ale to nie to samo co było na początku :( 

Znam to z autopsji człowiek myśli że już tak będzie się czuł jak odstawi a później po paru dniach przychodzi weryfikacja i chęć powrotu bo nastrój idzie w dół.mialas problem z włosami po dulo? były słabe i wypadały?ja chyba będę musiał brać do końca Życia chociaż na razie nie biorę i walczę bez leków ale ciężko jest 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorę tego dziadostwa 90 mg ale wciąż czuję lęk, za pierwszym razem było tak dobrze a teraz zero działania. Może to wina bupropionu który niedawno przestałem brać i który konkretnie mnie zniszczył, w sensie lęk i depresja.

Niedługo widzę się z lekarzem i muszę z nim szczerze porozmawiać, choćby co zrobić kiedy brałem już wszystko a obecnie jest tak słabo. Pewnie poproszę go też o benzodiazepiny niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 18.06.2024 o 08:25, Piotras80 napisał(a):

Jak z zaparciami u was przy Dulce?Biorę 90 mg (12 dni) i tak jakoś trudniej idzie "posiedzenie".Nie wiem czy to przez zmianę diety czy przez lek sam w sobie.Macie coś na sen dodatkowo?

Ja mam Mirte na sen,i zaparcia tez🤣ale co zrobic he

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.06.2024 o 12:10, zburzony napisał(a):

Mi lekarz przepisał ten lek na depresje i somaty przy lęku np mrowienia i inne cuda.Jak długo mniej więcej rozkręca się ten lek w sensie przeciw lękowo? Biorę 90 mg od 6 czerwca i póki co czasami mam te mrowienia co prawda lżejsze ale jednak są.Bierzecie raz na dobę czy macie podzieloną dawkę?Jak z ciśnieniem u was?U mnie ciśnienie ok ale puls mam dość wysoki i nie wiem czy to normalne przy tym leku,pewnie nie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Piotras80 za pierwszym razem duloksetyna weszła mi w kilka dni, zniszczyła lęk i dała kopa energii, po latach jeszcze wspominam tamten okres bo było fantastycznie.

Teraz biorę ją ponownie, niestety takiego efektu jak wtedy nie ma ale mój dr twierdzi że to nic nie znaczy i może zaskoczyć po kilku tygodniach. Biorę jedną dawkę rano, standardowo.

Duloksetyna może zwiększać puls, w końcu działa na noradrenalinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, MiśMały napisał(a):

Czy dulcia może pomóc na zmęczenie poneuroleptyczne? 

Biorę rxulti i mimo, że nie działa on na histaminę, to jestem na nim ciągle zmęczony, senny, brak motywacji.

zburzonego pubudzało motywowało a mnie usypiało , motywacja była równa zeru, co mózg to inna reakacja na ten lek jak tu czytam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, Piotras80 napisał(a):

Nie wiem.Może niech się bardziej doświadczeni wypowiedzą.Biore 90 mg i zaczyna się fajnie robić.A biorę od początku czerwca tą dawkę i dość szybko na nią wskoczyłem.Przy 30 i 60 nie czułem się tak dobrze.Być może,że za krótko brałem te dawki.

A jak libido i członek w stanie spoczynku? ponoć się kurczy sporo, włosy nie wypadają Ci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorę Duloksetyne z 5 lat czuje się taki obojętny i nie mam na nic chęci.Nie zależy mi na niczym i chciałem was zapytać jakim lekiem mógłbym zastąpić dulo lub może lepiej będzie połączyć ją z czyms?Przez jakiś czas łączyłem ją z agomelatyną ale średnio działało.

Bym zapomniał.Na początku brania było mega dobrze,bo wszystko mi się chciało i miałem dużo energii.Też miałem dobre samopoczucie i nawet samo słuchanie muzyki sprawiało mi radość.

Edytowane przez Aperis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Was serdecznie,

Do założenia tu konta skłoniła mnie moja dziwna historia z tym lekiem. Otóż biorę go jakieś 1, 5 roku i wszystko jest okej z wyjątkiem puchnięcia od jakiegoś czasu. Mam wydety brzuch, obrzęki na nogach. Robiłem ostatnio badania hormonalne i wyszło, że mam lekko podniesioną ponad górne widełki normy prolaktyne. Czy ktoś miał coś podobnego u Was ? Podzielcie się proszę doświadczeniami;)

Jakby co alkoholu niemal nie pije. Jedyny nałóg to kawa i podgrzewany tytoń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, krzychu90 napisał(a):

Witam Was serdecznie,

Do założenia tu konta skłoniła mnie moja dziwna historia z tym lekiem. Otóż biorę go jakieś 1, 5 roku i wszystko jest okej z wyjątkiem puchnięcia od jakiegoś czasu. Mam wydety brzuch, obrzęki na nogach. Robiłem ostatnio badania hormonalne i wyszło, że mam lekko podniesioną ponad górne widełki normy prolaktyne. Czy ktoś miał coś podobnego u Was ? Podzielcie się proszę doświadczeniami;)

Jakby co alkoholu niemal nie pije. Jedyny nałóg to kawa i podgrzewany tytoń

Z tego co wiem prolaktynę to bardziej chyba neuroleptyki podwyższają ale mogę się mylić.Wydęty brzuch to podobno od noradrenaliny.Znajdziesz w tym temacie parę stron wcześniej.Ja póki co biorę 90 mg ale dopiero ok miesiąca na tej dawce.Zaczynalem od 30 po przez 60 i nie mam tych problemów.Zdrowia życzę!

19 minut temu, MiśMały napisał(a):

Co jest bardziej stymulujące fluo czy dulo

Biorę dulke i zaczyna się robić fajnie.Mam dużo energii i takiej życiowej chęci.Co prawda jeszcze nie wszystkie somaty u mnie odeszły ale daje jej czas.Lekarz przepisał mi to wlasnie na somaty i depreche.Biore 90 od ok miesiąca.Co do fluo nigdy nie próbowałem.Niech się bardziej doświadczeni wypowiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 godzin temu, Piotras80 napisał(a):

Z tego co wiem prolaktynę to bardziej chyba neuroleptyki podwyższają ale mogę się mylić.Wydęty brzuch to podobno od noradrenaliny.Znajdziesz w tym temacie parę stron wcześniej.Ja póki co biorę 90 mg ale dopiero ok miesiąca na tej dawce.Zaczynalem od 30 po przez 60 i nie mam tych problemów.Zdrowia życzę!

Biorę dulke i zaczyna się robić fajnie.Mam dużo energii i takiej życiowej chęci.Co prawda jeszcze nie wszystkie somaty u mnie odeszły ale daje jej czas.Lekarz przepisał mi to wlasnie na somaty i depreche.Biore 90 od ok miesiąca.Co do fluo nigdy nie próbowałem.Niech się bardziej doświadczeni wypowiedzą.

Rozumiem, że nie da się tego przeskoczyć. Jest to dla mnie męczące. Nagle nie mogę wejść w swoje ciuchy. Co radzicie? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie ? Niedługo wizyta u lekarza i co ? Przejscie na sertraline np ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, od 4 miesięcy brałam escitalopram ale działał w kratkę, ogólnie mam zaburzenia lękowe. Moje objawy to natłok myśli, ciągły niepokój, lęki, nie potrafię się zrelaksować. Brak aptetytu, odruch wymiotny, pieczenie skory ramion, górnej częsci pleców i klatki. Brak siły i motywacji. Nie mam ochoty na nic. Jakby energia ze mnie uszła. Od miesiąca jestem na 20mg. Ale niestety lipa. Lekarz mi zmienił na dulofor- czyli duloksetynę. Mam zejść przez 5 dni na 10mg escitalopram a potem wejsc na 30mg dulofor i po paru dniach na 60mg. Czy to prawdłowe schodzenie i wchodzenie? Nie lepiej dłużej być na 30mg? Bo jak będzie działać to po co zwiększać? Boję się jakis efektów odstawiennych po escitalopramie i zarazem uboków przy wchodzeniu. Czy to nie będzie jakieś kombo objawów. Pocieszcie trochę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 2.07.2024 o 21:27, Iwonka87 napisał(a):

Hej, od 4 miesięcy brałam escitalopram ale działał w kratkę, ogólnie mam zaburzenia lękowe. Moje objawy to natłok myśli, ciągły niepokój, lęki, nie potrafię się zrelaksować. Brak aptetytu, odruch wymiotny, pieczenie skory ramion, górnej częsci pleców i klatki. Brak siły i motywacji. Nie mam ochoty na nic. Jakby energia ze mnie uszła. Od miesiąca jestem na 20mg. Ale niestety lipa. Lekarz mi zmienił na dulofor- czyli duloksetynę. Mam zejść przez 5 dni na 10mg escitalopram a potem wejsc na 30mg dulofor i po paru dniach na 60mg. Czy to prawdłowe schodzenie i wchodzenie? Nie lepiej dłużej być na 30mg? Bo jak będzie działać to po co zwiększać? Boję się jakis efektów odstawiennych po escitalopramie i zarazem uboków przy wchodzeniu. Czy to nie będzie jakieś kombo objawów. Pocieszcie trochę 🙂

Pocieszę 🙂 bo miałem podobne objawy, ale ja sporo leków już przerobiłem, lekarz decyduje o dawkowaniu itp, my nie możemy w to ingerować i doradzać, ale ja np, zawsze zaczynałem od najmniejszej dawki i czekałem  min 2 miesiące, nie chciałem od razu wskakiwać na wysokie dawki nie mając pojęcia czy minimalna dawka nie pomoże, dopiero jak po 2 mcach nie pomagało to stopniowo się zwiększało ale z przekonaniem , że sprawdziło sie potencjał leku na niskich dawkach najpierw, 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi