Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

no to jak to jest ktos wyzej napisal ze Clon jest słabszy ty znow piszesz ze mocniejszy... :P i badz tu madry....

wiesz mam go niby brac doraznie liczy ze zwiekszenie parogenu na 30mg i ten drugi dziwny lek na noc wystarczy....

zobaczymy.... w razie czego zmienimy i sam zasugeruje mu relanium...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę że F ja mu pokrzyziwalembplanybna tematvrelanium a że powiedziałem że na zabawie to tylko spać mi się chcę i chyba już nie działa to brak clona... którego mam brać tylko doraźnie... nie wiem jak działa ten lęk na noc czy on tezbtrzyma w dzień... bo jak nie to może dlatego....

-- 26 cze 2015, 11:30 --

Sądzę że F ja mu pokrzyziwalembplanybna tematvrelanium a że powiedziałem że na zabawie to tylko spać mi się chcę i chyba już nie działa to brak clona... którego mam brać tylko doraźnie... nie wiem jak działa ten lęk na noc czy on tezbtrzyma w dzień... bo jak nie to może dlatego....

-- 26 cze 2015, 12:24 --

-- 26 cze 2015, 18:45 --

o lol jakis chyba blad bo posta dodałem raz :P

dobra a kolejne pytanie co sadzicie o zwiekszaniu parogenu z 20mg na 30mg ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie jakieś spostrzeżenia co do zmiany profilu działania paro w wyższych dawkach ? Od 3 tyg zwiększyłem z 40mg (zamułka) na 60mg i cały czas czuje silne pobudzenie, spię po 3-4 godziny ale czuje się wyspany. Czyżby noradrenalina ?

No jeżeli ci pomaga większa dawka to spoko. Ja zwiększyłem z 20 do 30 i nie powiem po miesiącu była różnica....0 jakieś 10-15% więc bez znaczenia na dłuższą metę. Większej dawki nie mogę mieć bo bym się już nigdy nie obudził chyba ;). A jeżeli tobie to styka to tylko się cieszyć :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem cyz mi styknie.... :P sie dowiem bo od piatku przyszłego mam ja zwiekszyć.... :P

tylko rozne opinie slyszalem, ze zwiekszanie nic nie daje a czasami pogarsza stan....

-- 26 cze 2015, 19:58 --

a pojawily sie u Ciebie moze skutki uboczne zwiekszenia dawki ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka byłem wczoraj u innej psychiatry. Stwierdziła, zresztą jak mój doktor, że wszystko zależy od organizmu, jego wagi, i "wagi" problemów. Przy parogenie dawka waha się od 10 mg- 40 mg, jak stwierdziła 5 to trochę za mało ;D. I polecam dodatkowo przeczytanie książki "Skutek uboczny smierć" wpradzie opisany jest PROZAC ale w badaniach udowodniono, że już dawki 10 mg są wystarczające.

Powiedzcie mi w jaki sposób oceniacie na sobie skuteczność działania leku ? Wg. jakich kryteriów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prozac to fluo

-- 27 cze 2015, 10:54 --

Patryk29 wiesz książka książką tylko czy ktoś z nas posiedział na paro jakieś 6-8 tyg. na 10 mg... ? i tak naprawde sprawdził jaj działanie w takiej dawce ? skoro 2 lekarzy jeden lek. med. drugi dr.hab. i terapeuta niespokrewnieni zupełnie ;D twierdzą, że 10 mg może wystarczyć więć czas spróbować. Mi minęlo 3 tyg. na 10 mg. zobaczymy fakt czuje jeszcze ból głowy i nudności ale tak już kiedys też miałem. Ważne, że ataki lęku i uogólniony ustał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prozac to fluo

-- 27 cze 2015, 10:54 --

Patryk29 wiesz książka książką tylko czy ktoś z nas posiedział na paro jakieś 6-8 tyg. na 10 mg... ? i tak naprawde sprawdził jaj działanie w takiej dawce ? skoro 2 lekarzy jeden lek. med. drugi dr.hab. i terapeuta niespokrewnieni zupełnie ;D twierdzą, że 10 mg może wystarczyć więć czas spróbować. Mi minęlo 3 tyg. na 10 mg. zobaczymy fakt czuje jeszcze ból głowy i nudności ale tak już kiedys też miałem. Ważne, że ataki lęku i uogólniony ustał.

Ja bralem paro ponad 2 lata, w dawkach 20-60 mg mój psychiatra mi powiedzial, ze 20 mg to jest takie minimum, 10 mg to gówno nie dawka, co najwyzej dla kobiet w ciazy, by podtrzymac remisje, badz poprawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja biorę 10 mg miesiąc i lęki zmniejszyly sie, nie mam tez juz tak atrasznych objawow. Ja karmie piersia i pewnie dlatego dostalam taka dawke. Martwi mnie jak juz co chwila cos innego na przyklad od kilku dni jestem senna... moglabym spac i spac, ale to moze sie laczyc takze z tym ze najmlodsze dziecko budzi sie w nocy i o 5.30 juz wstajemy takze ech... mialam juz dni kiedy z checia wstawalam i bylam naladowana na maksa ale mam tez i gorsze chwile w sensie smutkow takich i mam nadzieje ze wszystko jeszcze wroci zwlaszcza ze sennosc minie poranna i wieczorna a i w ciagu dnia czasami oczy sie zamykaja... oby minelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja biorę 10 mg miesiąc i lęki zmniejszyly sie, nie mam tez juz tak atrasznych objawow. Ja karmie piersia i pewnie dlatego dostalam taka dawke. Martwi mnie jak juz co chwila cos innego na przyklad od kilku dni jestem senna... moglabym spac i spac, ale to moze sie laczyc takze z tym ze najmlodsze dziecko budzi sie w nocy i o 5.30 juz wstajemy takze ech... mialam juz dni kiedy z checia wstawalam i bylam naladowana na maksa ale mam tez i gorsze chwile w sensie smutkow takich i mam nadzieje ze wszystko jeszcze wroci zwlaszcza ze sennosc minie poranna i wieczorna a i w ciagu dnia czasami oczy sie zamykaja... oby minelo

Ja jak bralem ten lek to mi sennosc minela chyba po pól roku ale ja bralem duze dawki 40-60 mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich i pozdrawiam ;)

SZAv , moje kryteria jesli chodzi o dzialania paro to w pierwszej kolejnosci, jesli zauwazam, ze nastepuje filtracja mysli negatywnych. W moim przypadku jest to wmawianie sobie ciezkich, nieuleczalnych chorob. Zaczyna sie to od dawki 30mg. Inne pozytywne zachowanie typu, ze interesuje mnie moje hobby, czyli bawienie sie w komponowanie muzyki. Jesli paro nie dziala, nic nie jest mnie wstanie zagonic do studia ;) Ogolnie , jesli paro dziala prawidlowo, to chce sie aktywnie czas spedzac z rodzina, to jest tylko kilka rzeczy po ktorych poznaje dzialanie paroksetyny. Teraz po zmniejszeniu dawki z 30mg na 20mg te wszystkie pozytywy troche sie oslabily, ale moze to byc tylko faza przejsciowa.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3, 15mg twierdził ze,najmniejsza...

A clon doraźnie może być???

Powiem czego sie boje wczesniej dostawałem ataki... I świadomość chyba moja dzialala tak ze xanax Sr działa 15h i wmawiałem sobie ze oon działa i troche boje się przejść na tabsy doraźne bo nigdy nie wiem czy wziasc juz tabletkę czy jeszcze czekać itp. A co sadzicie o zwiększeniu paro? Zastanawialem sie czy nie styklo by podnieść tylko o 5mg???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Don CORLEONE spoko właśnie dzisiaj zauważyłem znaczną poprawę - mam nadzieje że nie chwilową. Stąd moje pytanie,.Wydaje mi się, że mi ta 10 -szka starcza tym bardziej, że już zacząłem terapie poznawczo-behawioralną i myślę, że to mi nawet bardziej pomoże.

Apropos wkrętów ja jak biorę paro to boje się, żeby manii nie dotać - ogólnie mam lęk przed chorobami ale psychicznymi :shock:

ASIE25 ja też po 10 mg bym lulał a po 15 mg bezsenność :why:

brał ktoś z was kiedyś hydroksyzynę 25 -tkę na sen?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sadzicie o zwiększeniu paro? Zastanawialem sie czy nie styklo by podnieść tylko o 5mg???

bez sensu .

jak Ci 30 mg nie robi za fajnie , to 35mg też nie zrobi .

Paradoksalnie nawet zmniejszenie dawki juz przędzej by pomogło .

U mnie obecnie na lęki 15 mg spamilanu lepiej działa niz wcześniej 25 mg . Organizm juz się nasycił lekiem i teraz trzeba brać tylko dawke podtrzymującą . Nie ,że wszystko mają leki sprawić , ale leki maja pobudzić zepsute układy scalone do efektywniejszej pracy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi