Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Nie potrzebnie odstawiliście...trzeba było brac do końca życia i /cenzura/...

Tez się kiedys zastanawiałem nad taką kliniką...to może być dobre rozwiązanie... na razie jest lepiej u mnie więc temat zamknięty..i oby na zawsze...ale kto wie..

a skąd mogliśmy z benzenowcem wiedziec , że jak odstawimy to będzie nawrót? :)

jakbym to wiedział nigdy w życiu bym nie przerywał tego :P

ja nie odstawiłem jak działało , ja odstawiłem jak przestało działać po 5 latach . i teraz po 2 letniej przerwie, nie chcę zaskoczyć , jestem na 40mg od 5ciu dni , a 3 miechy ogolnie

-- 12 lis 2017, 20:40 --

Podobno ta klinika to dobra jest, zeby tylko depresji się pozbyc do tego czasu, z myslami jakos to bedzie...

kontakty mozna nawiązać z ludzmi z podobnymi problemami , bo tutaj ja czuję że nie pasuję do tego świata , do tych ludzi co się otaczają koło mnie .

-- 12 lis 2017, 20:41 --

Ja nie odstawilem i nawrot, to jest dopiero dol i prze....bane.

to samo miałem właśnie kiedyś . lek się wypalił

Tez tak nagle? cos pozniej zadzialalo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam na forum. 4 lata temu miałem depresje pierwszy raz w życiu lekarka przepisała mi setraline i co? to były 6 miesięcy najlepszych w moim życiu. Niesamowicie postawiła mnie na nogi. W tym roku też brałem działa zdecydowanie słabiej teraz brałem sertagen zamiennik i działał dużo słabiej za pierwszym razem brałem asentre. Odstawiłem setraline gdyż zaczęły mi bardzo wypadać włosy. Po dwóch miesiącach wróciłem do leku jednak włosy zaczęły dalej wypadać. Proszę was o radę jaki lek wybrać żeby działał jak asentra tj żeby znów wystąpiło we mnie pewność siebie, chodziłem po niej nakręcony jak po amfie piękne to było :D, niesamowicie byłem skoncentrowany szybko dobierałem słowa, trzeźwość umysłu. Myśle że super działa na mnie setralina ale wypadanie włosów niestety ją wyklucza ;( Jaki inny środek o podobnym lub lepszym działaniu oczywiście żeby nie utyć i żeby nie wypadały mi włosy? czytam o wenlafaksynie ale ponoć też na niej wychodzą hurtowo włosy i ma się na niej speeda do działania co jest na duży plus :D

Bardzo proszę o pomoc...Bardzo proszę o pomoc...Bardzo proszę o pomoc...Bardzo proszę o pomoc...Bardzo proszę o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam na forum. 4 lata temu miałem depresje pierwszy raz w życiu lekarka przepisała mi setraline i co? to były 6 miesięcy najlepszych w moim życiu. Niesamowicie postawiła mnie na nogi. W tym roku też brałem działa zdecydowanie słabiej teraz brałem sertagen zamiennik i działał dużo słabiej za pierwszym razem brałem asentre. Odstawiłem setraline gdyż zaczęły mi bardzo wypadać włosy. Po dwóch miesiącach wróciłem do leku jednak włosy zaczęły dalej wypadać. Proszę was o radę jaki lek wybrać żeby działał jak asentra tj żeby znów wystąpiło we mnie pewność siebie, chodziłem po niej nakręcony jak po amfie piękne to było :D, niesamowicie byłem skoncentrowany szybko dobierałem słowa, trzeźwość umysłu. Myśle że super działa na mnie setralina ale wypadanie włosów niestety ją wyklucza ;( Jaki inny środek o podobnym lub lepszym działaniu oczywiście żeby nie utyć i żeby nie wypadały mi włosy? czytam o wenlafaksynie ale ponoć też na niej wychodzą hurtowo włosy i ma się na niej speeda do działania co jest na duży plus :D

Bardzo proszę o pomoc...Bardzo proszę o pomoc...Bardzo proszę o pomoc...Bardzo proszę o pomoc...Bardzo proszę o pomoc...

Felek, jak Ci słuzyła sertralina bierz dalej i rób jak ja:

- kup szampon 5% loxon

- kup spray loxon 5%

nie 3% tylko 5% na receptę więc niech Ci lekarz wypisze:D

stosuj 2 razy dziennie

i włosy masz zabezpieczone przed wypadaniem, droga to będzie zabawa, ale skuteczna

-- 13 lis 2017, 10:26 --

no a ja czemy zmieniłem na bardziej toksyczne i obciążające serce TLPD>

też wypalił się lek i to w dawce 60mg, główne wróciło 100% NN , ale też lęki, fobia

pewność siebie słabiutka , kiedyś chodziłem z podniesioną głową i patrzyłem ludziom w oczy i sie uśmiechałem teraz?

patrze na czubki swego buta i strzelam buraki, :D ktoś tak ma? :D chociaż po klomipramienie już sie to normuje na szczęscie!!!

burak przy ładnej dziewczynie to jeszcze ok, ale mój mózg reaguje na wszystkich!, nawet na mezczyzn i myślą potem że pewnie homo jestem czy co s:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bral ktoś paro i jak przestala dzialac to bylo gorzej, wręcz poczucie beznadzieji, ze już zaden lek nie poradzi sobie z tym lękiem i tymi myslami? no i depresja oczywiscie mocno dopadla, może sie powtarzam, ale myslę ze tylko ja tak mam, az odczuwam dodatkowo codzienny strach i lęk o to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joker27, widzę, że kręcisz się w kółko z tymi pytaniami i nic z tego nie wychodzi!

Idź do swojego lekarza, powiedz mu o swoim problemie i poproś o Esci, skoro Paro nie działa już. Esci jest bardzo dobrym lekiem i powinien zadziałać po Paro, czasami lepiej niż samo Paro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joker27, widzę, że kręcisz się w kółko z tymi pytaniami i nic z tego nie wychodzi!

Idź do swojego lekarza, powiedz mu o swoim problemie i poproś o Esci, skoro Paro nie działa już. Esci jest bardzo dobrym lekiem i powinien zadziałać po Paro, czasami lepiej niż samo Paro!

Escitalopram w sensie? a myslisz ze mozna go wlączyc do paro i powoli odstawiac paroksetyne? 3 lata biorę, myslę ze zwiększanie na 60mg nie ma sensu tylko wlasnie zamiana na coś...

ale nie wiem jak z odstawieniem paroksetyny będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz sertralina tak działała dawka 50mg raz dziennie po sniadaniu, że byłem w szoku co to za wspaniały lek. Tak się zmieniłem trzeźwość umysłu, miałem wywalone na problemy w pozytywnym znaczeniu tego słowa, odeszły stresy przejmowanie się że ktoś w pracy źle na mnie spojrzał. Byłem nakręcony do pracy mogłem góry przenosić. Po prostu lek cud wtedy dokonało się wiele w moim życiu nie miałem oporów podrywać dziewczyn a wcześniej bym pewnie buraka szczelał i się jąkał i dzięki niemu awansowałem w pracy. OD tego momentu mam już całkowicie inne zdanie o psychotropach czyli bardzo pozytywne;) wiedziałem wtedy dlaczego ludzie biorą amfetamine jak podobnie kopie;) jednak teraz już były tylko wypadanie włosów brałem dwa miesiące też ok działała ale nie było już tak spektakularnie jak za pierwszym razem. Wenlafaksyne wybrać nie ma nic lepszego co by nie powodowało wypadania włosów i by dało kopa i super chumorek????

SebaNN czy pomógł ci ten spray czytałem że wychodzą na nim strasznie włosy w etapie linienia i trwa to miesiące :( i pełno skutków ubocznych?? Jak u ciebie wygląda stosowanie loxonu?? oraz czy wystarczy sam spray czy też trzeba kupić szampon?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, obecnie jestem na pregabalinie (300) ale czuję, że wrócę do SSRI. Wcześniej brałem właśnie paroksetynę (prawie 2 lata) no i lęki i nerwicę mi zlikwidowała tzn. zapomniałem o nerwicy. Niestety nic z tym nie zrobiłem bo było dobrze więc wtedy psychoterapię olałem.

No i pytanie czy ewentualnie wracać na paroksetynę? Czy escitalopram? Bo lekarka powiedziała mi bardziej żeby escitalopram brać.

Co sądzicie? Kurczę planuję wziąć się za siebie (w marcu chce iść na grupową od 16 do 21) jestem obecnie na poznawczo-behawioralnej + terapia schematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz sertralina tak działała dawka 50mg raz dziennie po sniadaniu, że byłem w szoku co to za wspaniały lek. Tak się zmieniłem trzeźwość umysłu, miałem wywalone na problemy w pozytywnym znaczeniu tego słowa, odeszły stresy przejmowanie się że ktoś w pracy źle na mnie spojrzał. Byłem nakręcony do pracy mogłem góry przenosić. Po prostu lek cud wtedy dokonało się wiele w moim życiu nie miałem oporów podrywać dziewczyn a wcześniej bym pewnie buraka szczelał i się jąkał i dzięki niemu awansowałem w pracy. OD tego momentu mam już całkowicie inne zdanie o psychotropach czyli bardzo pozytywne;) wiedziałem wtedy dlaczego ludzie biorą amfetamine jak podobnie kopie;) jednak teraz już były tylko wypadanie włosów brałem dwa miesiące też ok działała ale nie było już tak spektakularnie jak za pierwszym razem. Wenlafaksyne wybrać nie ma nic lepszego co by nie powodowało wypadania włosów i by dało kopa i super chumorek????

SebaNN czy pomógł ci ten spray czytałem że wychodzą na nim strasznie włosy w etapie linienia i trwa to miesiące :( i pełno skutków ubocznych?? Jak u ciebie wygląda stosowanie loxonu?? oraz czy wystarczy sam spray czy też trzeba kupić szampon?

i spray i szampon, sprayem dwa razy dziennie psikac, no niestety początkowo włosy wypadają ze zdwojoną siłą,

w ostateczności mozna zgolić sie na łyso:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nic juz nie zadzialalo i nie działa , a brałem prawie wszystko . pozostaje brać paro by brać , bo nie wiem jak by było bez , albo nie brać.

-- 13 lis 2017, 19:31 --

Pierwszy raz sertralina tak działała dawka 50mg raz dziennie po sniadaniu, że byłem w szoku co to za wspaniały lek. Tak się zmieniłem trzeźwość umysłu, miałem wywalone na problemy w pozytywnym znaczeniu tego słowa, odeszły stresy przejmowanie się że ktoś w pracy źle na mnie spojrzał. Byłem nakręcony do pracy mogłem góry przenosić. Po prostu lek cud wtedy dokonało się wiele w moim życiu nie miałem oporów podrywać dziewczyn a wcześniej bym pewnie buraka szczelał i się jąkał i dzięki niemu awansowałem w pracy. OD tego momentu mam już całkowicie inne zdanie o psychotropach czyli bardzo pozytywne;) wiedziałem wtedy dlaczego ludzie biorą amfetamine jak podobnie kopie;)

mialem tak za 1 razem na paro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogles tego nie pisac, teraz bede caly czas myslal ze na bank na mnie nic nie zadziala, ale sam jestem sobie winien :/

ale to chyba zalezy od tego co komu dolega...

nie mialem zamiaru cie urazić , piszę ci co ja mam i odpowiedziałem ci na pytanie , mam ci kłamać? . na mnie już nic nie działa , a za 1 razem paro działało tak jak wyżej kolega opisał sertaline , albo tak jak na sebe paro , czyli mega pewność siebie,odwaga,power,uśmiech,pozytywnie nakręcony,zagadywanie do lasek i tak dalej , teraz odwrotność tego , jestem lękliwy jak pipa , odwrotność siebie z tamtego okresu, brak energi i depresja , smutek,pesymizm . skad mam wiedziec jak u ciebie będzie .

miałem tak jak seba i ten gość co piszę o sertaline , nie wiem co jest tego przyczyną że potem już te leki tak nie działają , to jest smutne bo marzę o tamtym stanie . za drugim czy 3cim razem już inaczej działa.

to samo miałem z fluoksetyną za 1 razem nie mogłem na niej w miejscu usiedzieć,wzrok mi się wyostrzył , dostałem chęci do pracy , do robienia czegoś , a przeszedłem na nią kiedyś z paro i pod względem depresji lepiej działała a gorzej od fobi i lęków . a za 2 razem na fluo już byłem zmulony , a za 3cim szkoda gadać jak po środkach uspokajających i dostałem pssd przez rok .

to nie koncert życzen tylko forum dla zrytych beretów

brałem 90% leków .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i spray i szampon, sprayem dwa razy dziennie psikac, no niestety początkowo włosy wypadają ze zdwojoną siłą,

w ostateczności mozna zgolić sie na łyso:D

A w jakim terminie czasowym wypadały ci włosy i kiedy zaczęły wkońcu wyrastać nowe?? Czy efekt się utrzymuje czy trzeba całe życie brać już loxon bo odstawisz i będzie jak przed rozpoczęciem kuracji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joker27 napisał(a):

A co masz zdiagnozowane jesli w ogole mogę zapytac?

sam nei wiem co mam , depresje,nerwice , fobie mam i lęki tez

Joker , lepie zapytać starego weterana , czego nie ma zdiagnozowanego ;) .

Po długich latach ( czego oczywiście Ci nie życzę ) leczenia stwierdzisz,że te wszystkie etykietki lekarskie , diagnozy i wszelkie inne psychiatryczne pierdozy psu na budę .

Bierz leki i nie fisiuj zanadto . Jutro możesz się zawsze obudzić w lepszym nastroju , nie wiedząc z czego , przez co i nawet po co/,,,"żyć tylko tym ,że się żyje , by móc wyciągać ręce po takie szczęście niczyje ", jak pisał wielki Bolek L.( też chyba nie do końca zdrowy )

Pozdrawiam.

-- 13 lis 2017, 21:18 --

A w jakim terminie czasowym wypadały ci włosy i kiedy zaczęły wkońcu wyrastać nowe?? Czy efekt się utrzymuje czy trzeba całe życie brać już loxon bo odstawisz i będzie jak przed rozpoczęciem kuracji?

przywal ekstra dawkę Biotyny rzędu 1000mcg dziennie+ mega dawke krzemu i włosy Ci nie wypadną .

Sam tak robię i pomimo leków , starości jeszcze łepetyna owłosiona ;)

Dawki musza być konkretne i zdecydowane .

Po DHEA 25 mg muszę golic się codziennie , więc chyba to też ma jakiś wpływ na szybkość porostu włosów .

Ostatecznie pozostaje peruka , tupecik lub nawet przeszczep włosów :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

diagnozy i wszelkie inne psychiatryczne pierdozy psu na budę .

:mrgreen: Co racja to racja! :mrgreen:

"żyć tylko tym, że się żyje, by móc wyciągać ręce po takie szczęście niczyje ", jak pisał wielki Bolek L. (też chyba nie do końca zdrowy)

dobry cytat dla nerwicy.com :!::great:

joker27, wyłaź z tego internetu, nie wyszukuj niczego, bo jak sam widzisz źle na Ciebie działa. :nono:

Idź do swojego psychiatry lub nowego i tam przedstaw mu swoje obawy i swój problem. Tam szukaj pomocy i nic nie kombinuj na własną rękę.

Czy Paro to Twój pierwszy ssri ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

diagnozy i wszelkie inne psychiatryczne pierdozy psu na budę .

:mrgreen: Co racja to racja! :mrgreen:

"żyć tylko tym, że się żyje, by móc wyciągać ręce po takie szczęście niczyje ", jak pisał wielki Bolek L. (też chyba nie do końca zdrowy)

dobry cytat dla nerwicy.com :!::great:

joker27, wyłaź z tego internetu, nie wyszukuj niczego, bo jak sam widzisz źle na Ciebie działa. :nono:

Idź do swojego psychiatry lub nowego i tam przedstaw mu swoje obawy i swój problem. Tam szukaj pomocy i nic nie kombinuj na własną rękę.

Czy Paro to Twój pierwszy ssri ?

Tak pierwszy. nie licze mozarinu wczesniej bo po kilku dniach tak mnie wygielo ze odstawilem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joker27 napisał(a):

Po długich latach ( czego oczywiście Ci nie życzę ) leczenia stwierdzisz,że te wszystkie etykietki lekarskie , diagnozy i wszelkie inne psychiatryczne pierdozy psu na budę .

Bierz leki i nie fisiuj zanadto . Jutro możesz się zawsze obudzić w lepszym nastroju , nie wiedząc z czego , przez co i nawet po co/,,,"żyć tylko tym ,że się żyje , by móc wyciągać ręce po takie szczęście niczyje ", jak pisał wielki Bolek L.( też chyba nie do końca zdrowy )

Pozdrawiam.

hyhy no dokładnie , nikt nie wie co mamy w tych głowach i jak się to nazywa , i co jest przyczyną psychiki a co przyczyną brania prochów :)

-- 13 lis 2017, 21:30 --

joker27 , a czemu ci włosy wypadają ? ja mam inaczej bo siwieje , a ścinam się na 1mm w zime , w inne pory oprócz zimy na 0 . mam czarne włosy i mocno widać siwę , ale to od stresu i wieku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joker27 napisał(a):

Pozdrawiam.

hyhy no dokładnie , nikt nie wie co mamy w tych głowach i jak się to nazywa , i co jest przyczyną psychiki a co przyczyną brania prochów :)

-- 13 lis 2017, 21:30 --

joker27 , a czemu ci włosy wypadają ? ja mam inaczej bo siwieje , a ścinam się na 1mm w zime , w inne pory oprócz zimy na 0 . mam czarne włosy i mocno widać siwę , ale to od stresu i wieku

ja też mam siwe, ale to nie mi wlosy wypadają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi