Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

opipramol to nie SSRI chociaż ma działanie przeciwdepresyjne, ale głównie to taki przeciwlękowy zamulacz, który mam wypisany na branie doraźne, ale równie dobrze mogę go brać codziennie, tak powiedziała lekarka. Efekt jest ogólnie taki, że chodzę przymulony i odrealniony i wraz mam lęki. O kant dupy potłuc te leki... W sierpniu zmieniam zestaw :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZeść,

od 4 dni jestem na dawce 15 mg, zmniejszenie o 5 mg z 20 na 15. Czuję się dobrze, nie mam lęków, sen nadal się utrzymuje.

Pomogłem rozwiązać rózne trudne kwestie finansowe i prawne. Jest git. Pozostaje jasność umysłu. Uczę się już do przyszlego egzaminu. Można powiedzieć, że jest git. Teraz, zeby tylko to utrzymać, trzeba się modlić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fobik123, 15 lipca będzie równe 3 m-ce. Właściwie to bez zmian to znaczy bardzo dobrze i bardzo źle, sinusoida nastroju, górki i doły. Teraz mam ten dobry okres.

cranberrries, Kto co lubi. Ja właściwie mógłbym zostać abstynentem, bo alkohol pobudza moją nerwice i strasznie mnie otępia nie poprawiając nastroju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz przychodze tu by powiedziec goodbye bo dzis definitywnie schodze z tego leku [lecz nie koncze przygody z ssri] i ocenke tez mu tu jebne - niech bedzie 6/10 [bo po 3l. depre mi wyleczyl w osiemdziesieciu i ocd w czterdziestu %]

[videoyoutube=66VnOdk6oto][/videoyoutube]

w ogole to nie bojcie bo mozliwe ze jeszcze tu wroce :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Ja zrobilem sie jakis wrazliwy na zmiane dawki paroksetyny.zmiejszylem z 40 do 35 mg to przeciez tylko o 5 mg,a ja po 4 dniu czuje mdlosci,i wogole nastroj jakis marny.myslicie ze to minie? Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Ja zrobilem sie jakis wrazliwy na zmiane dawki paroksetyny.zmiejszylem z 40 do 35 mg to przeciez tylko o 5 mg,a ja po 4 dniu czuje mdlosci,i wogole nastroj jakis marny.myslicie ze to minie? Pozdrawiam wszystkich

Ciężko powiedzieć, poczekaj jeszcze kilka dni. Czemu zmniejszyłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

deoodeoo, arketis jest chyba najtanszy, potem jest parogen i xetanor

Wszystkie jakosciowo sa takie same, moga sie roznic jedynie jakoscia masy tabletkowej i ta w arketisie musze przyznac jest fatalna, bo co lykne tabsa to zanim popije woda ta juz sie rozpuszcza mi na jezyku.

slawas, od jutra zamierzam rowniez jak ty zredukowac dawke z tego samego powodu, i zastanawiam sie o ile mg.

Mysle nad zostaniem na 30mg.

Ile czasu juz jestes na mniejszej dawce?Nie wierze by tak z dnia na dzien zamula znikla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis cholerny dzien

Stracilem prace,w sumie to z mojej winy,ale mniejsza o to,stalo sie

Bylem u lekarza i zalecil mi wejsc na dawke 50 mg,czyli max w nerwicy lekowej,boze jak ja bede sie czul,a wszystko przez to ze powiedzialem mu iz mialem leki rano,a w sumie juz nie mialem z 6 miesiecy,dopiero jak sam zmiejszylem z 40 na 35 mg,ale zeby od razu 50coz w koncu lekarz…a mam rownierz zrezygnowac z sulpirydu bo biore go juz prawie 10 lat i podobno glowno dziala

Takze jutro 50 paro,a od poniedzialku szukam nowej pracy

-- 07 lip 2016, 20:41 --

Maniek123321

Od razu nie,ale po 4 dniach uwiez mi ze ta zamula zaczela znikac,ale co z tego jak pojawily sie leki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis cholerny dzien

Stracilem prace,w sumie to z mojej winy,ale mniejsza o to,stalo sie

Bylem u lekarza i zalecil mi wejsc na dawke 50 mg,czyli max w nerwicy lekowej,boze jak ja bede sie czul,a wszystko przez to ze powiedzialem mu iz mialem leki rano,a w sumie juz nie mialem z 6 miesiecy,dopiero jak sam zmiejszylem z 40 na 35 mg,ale zeby od razu 50coz w koncu lekarz…a mam rownierz zrezygnowac z sulpirydu bo biore go juz prawie 10 lat i podobno glowno dziala

Takze jutro 50 paro,a od poniedzialku szukam nowej pracy

Hehe powodzenia, na 50mg, brałem kiedyś 60mg i to była masakra, z resztą na 50mg wcale nie było lepiej, totalna zamuła i odłączenie od świata zewnętrznego, totalna obojętność i wyjebanie na wszystko, ciekawe czy będzie ci się chciało w ogóle szukać pracy i tak cię podziwiam, mi na ssri nie chciałoby się szukać pracy, a już z pewnością do niej pójść. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi