Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

Może to głupio zabrzmi,ale fascynuje mnie różnorodność, jaką prezentują sobą forumowicze.

Nieraz jestem na siebie zła i zazdroszczę innym, którzy są po prostu spokojni, zrównoważeni.

Ale każdy kij ma dwa końce.

Ja chodzę szybko, pracuję szybko, denerwuję się też szybko.

Kiedyś odwiedził mnie pewien człowiek, który jest flegmatykiem.Była zima, więc zanim zdjął kurtkę, czapkę w korytarzu i tak dalej i tak dalej i tak dalej,to mnie już cholera brała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Grouchy Smurf napisał(a):

@MaatTy masz ADHD :P

Może i tak.

Przez to, że szybko coś robię, wiele rzeczy uszkodziłam,bo wypadają mi z rąk,albo po prostu w nie wchodzę.

Nie zliczę,ile razy zrzuciłam okulary ☹️

No i mam takie nerwowe odruchy,obgryzam skórki od paznokci na przykład.

A wiesz, jeszcze w pracy nieraz ciśnienie podniosą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dziś nasz administrator @Dryagan ma Urodziny 🥰

Z okazji Twoich urodzin życzę Ci stabilnego serwera życia, bez bugów i lagów, a także użytkowników, którzy zawsze przestrzegają regulaminu! Niech spam omija Cię szerokim łukiem, a każdy dzień przynosi same pozytywne posty i dużo radości. Dziękujemy za Twoją pracę jako administrator – obyś miał jak najmniej problemów do moderowania!

Wszystkiego najlepszego! 🥳🥳🥳

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Załogę!

Wszystkiego Dobrego Dryagan

Ja natomiast wkońcu w dużym stopniu dodatkową lamotryginą zaleczyłem doły depresyjne w dwubiegunówce. Ale jeszcze nie tak mało zostało, ba. Za miesiąc mam wizytę u lekarza - może opłacać się będzie zwiększyć dawkę (aktualnie biorę 250mg). Zobaczymy.

Ztymże poza dwubiegunówką zostaje jeszcze klasyczna depresja - nie jest lekko 😅 Ale powoli do przodu.

Edytowane przez Hooded Spirit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 24.03.2025 o 07:58, acherontia styx napisał(a):

@Jurecki,  bez leków żyje się zajebiście o ile ma się przepracowane wszystko na terapii i człowiek zna siebie na tyle, żeby zwracać uwagę na sygnały ostrzegawcze. Polecam 👌

Ja nie mam przepracowane i żyje mi się źle. Leki w sumie nie bardzo mi przeszkadzaly. Ograniczenia jakie wiązały się u mnie z przyjmowaniem leków to:  1.alkohol - i tak nie pije wiec nie ma to dużego znaczenia

2.- ewentualna ciąża, zastanawiałam się jakby wpłynęły na dziecko, ale ciąża też mi na razie nie grozi

Jest takie powiedzenie, że życie jest piekne tylko trzeba brać odpowiednie leki i jak coraz częściej myślę o tym, żeby te leki znaleźć.

W dniu 24.03.2025 o 08:14, Jurecki napisał(a):

@acherontia styx ja już swoją terapie przeżyłem a teraz na nową już za późno.

Ci to znaczy za późno? Na terapie za późno jest jak ktoś umrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bei 

U mnie odstawienie leków było wbrew wszelkiej logice, co przyznała nawet moja lekarka, bo jeszcze miesiąc wcześniej zastanawiałyśmy się wspólnie co by tu pozmieniać w lekach, bo było mocno średnio. Finalnie nie pozmieniałyśmy nic, ona przepisała mi za mały zapas leków do następnej wizyty (o czym wiedziała bo prosiłam ją przez sms o receptę jeszcze później, której nie dostałam, bo się zatarła w akcji i zapomniała wystawić a poszła na urlop) i się odstawił sam jedyny lek który brałam. Jak przyszłam na następną wizytę i powiedziałam, że jest lepiej niż było mimo, że leku nie brałam już od prawie miesiąca, to stwierdziła, że kit z tym, zostawiamy bez leków i zobaczymy co będzie. Minęły kolejne prawie 2 miesiące i jak na razie absolutnie nie mam potrzeby wracać do leków o czym jutro na wizycie poinformuję lekarkę (ustaliłyśmy, że przez jakiś czas będziemy się jeszcze widywać profilaktycznie, żeby zobaczyć jak będzie i w razie wu szybko zareagować).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, acherontia styx napisał(a):

ustaliłyśmy, że przez jakiś czas będziemy się jeszcze widywać profilaktycznie, żeby zobaczyć jak będzie i w razie wu szybko zareagować).

No i fajne. Ja chyba  nie mialam takich ustalen jak odstawiałam leki po 6 latach i tak sie życie potoczyło, że bardzo szybko po odstawieniu czułam się źle, ale do leków nie wrocilam. Zrobilam to dopiero jak zmienilam  terapeutke i ta nowa powiedziała,że bez leków nie będzie prowadzila ze mną terapi, bo sie nie da. 

Potem znowu odstawilam i wrocilam jak nie mogłam wyjść z łóżka i terapeuta powtarzał, że tak sie nie da żyć. Teraz po raz drugi świadomie sama z siebie zgłaszam sie po leki, bez namowy terapeuty. Pierwszy raz był jak zaczynałam leczenie, a teraz wizytę mam za nieco ponad  miesiac, jeśli dotrwam i sie nie wycofam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Liber8 napisał(a):

Witam :D 

Też macie wrażenie, że ruch na forum jakby mniejszy? Ludzie się na facebooki przerzucili i inne sociale

Zdecydowanie wolę forum:) doszłam do wniosku że dawniej jak weszłam na facebooka to wyświetlały się zdjęcia moich znajomych, a obecnie reklamy, reklamy, reklamy...  nudno tam

znudził mi się więc wchodzę już bardzo rzadko 

Edytowane przez zarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co na tym fb można robić?

Ja bym chętnie poczytała jak komuś mija dzień, czy ma objawy pod kontrola, jak idzie leczenie, terapia, czy ludzie mają wsparcie u bliskich, trafiają na dobrych specjalistow itd. Może ludzie mało piszą, bo mają spoko życie w realu i wola tam się udzielać niż na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi