Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

Witka, życzę miłego wieczorku 🌷🍸😘

Dziś mam ciężki dzień, oby się szybko skończył.

Albo znajdziesz drogę, albo ją zbudujesz

Pamiętaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci kibicuje

Naucz się doceniać to, co masz, zanim czas sprawi, że docenisz to, co miałeś

Pamiętaj, że po każdej burzy kiedyś wyjdzie słońce. Ale tylko od Ciebie zależy, czy będziesz chciał je dostrzec

Myśl to, co prawdziwe, czuj to, co piękne, kochaj to, co dobre

W wielu rzeczach są plusy, których nie dostrzegamy

Czasem przyczyna jest ważniejsza, niż efekt

Bardzo późno zdobywamy się na odwagę wiedzenia tego, co wiemy

Myśląc pozytywnie przyciągasz pozytywne zdarzenia

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek

Postrzegasz rzeczy i osoby nie takimi, jakimi one naprawdę są, ale takimi, jakimi Ty je uczyniłeś

Rozwój i zmiany bywają bolesne, ale nic nie jest tak bolesne, jak tkwienie w miejscu, w którym Ci bardzo źle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj dzien był ciezki, ale tez dziwny, bo dosłownie nic mi nie smakowało. Od jedzenia po papierosy, ludzie mi nie smakowali i nie smakowało mi to co do mnie mowili, słodycze, czy jazda na łyżworolkach takoże. Wiec dzieñ sie kończy i nie żałuje, pozostaje go odhaczyć i liczyć na lepsze jutro 😉

Im dłużej tkwisz w swojej niszy, tym coraz bardziej obcy, a tym samym groźny bedzie swiat.

Idź, bo tylko tak zostaniesz przyjęty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Dryagan napisał:

Pozdrowienia od Mikołaja, mało świętego, ale jednak... 

obraz_2022-12-06_072330044.png

Właśnie mi się przypomniało że dzisiaj są Mikołajki 😅 i ja się pytam gdzie są prezenty 🤔 ja wiem że pewnie na rózgę zasłużyłam i się trochę waham. Rózga czy węgiel?🤔😅

Najgorszy jest lęk przed czymś, czego nie można nazwać. 

"Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa" - powiedziało życie, ale najpierw sprawie, że będziesz silna.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Dryagan napisał:

Rózgą też w sumie można palić w piecu, tylko mało

Dzisiaj jedno i drugie jest na wagę złota 😅 więc w dzisiejszych czasach lepiej być niegrzecznym 😅

"Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa" - powiedziało życie, ale najpierw sprawie, że będziesz silna.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj u mnie w pracy rozdawali cukierki. Byłam zaskoczona. Teraz mój apetyt na prezenty wzrósł i liczę, że dostaniemy paczki na święta. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. 

A jak u was w pracy wygląda czas świąteczny? 

Edytowane przez Wirginia Zachodnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wirginia ZachodniaU mnie w pracy jest "opłatek" czy jak to tam się zwie -czyli takie składanie sobie życzeń, śpiewanie kolęd i jakieś przysłowiowe ciastko. Nie znam szczegółów, bo nie chodzę. Nie wyobrażam sobie tego "składania życzeń. Ogólnie w okresie świątecznym ukrywam się jak mogę i unikam ludzi. Dostajemy też co roku świąteczny dodatek socjalny (kto mniej zarabia dostaje więcej)

Są odpowiedzi, które przychodzą dopiero wtedy, gdy człowiek przestaje walczyć ze światem, a zaczyna słyszeć własną duszę (Aida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wirginia Zachodnia to pieniądze z tzw. funduszu socjalnego - część dostaje się w formie dodatku wakacyjnego a część świątecznego. Każdemu przysługuje na państwowej posadzie. Żadna łaska.... Kiedyś (dawno) były talony do realizacji w konkretnych sklepach, teraz kasa - w sumie lepiej

Są odpowiedzi, które przychodzą dopiero wtedy, gdy człowiek przestaje walczyć ze światem, a zaczyna słyszeć własną duszę (Aida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas w pracy był mikołaj, a nawet paru i wszyscy rozdawali słodycze, obżarłem sie za cały rok  😑 bedziemy mieli tez wigilie w pracy, ktora odbedzie sie w czasie pracy- a to jest wazne.  Wolałbym premię ale o tym moge zapomniec 😁

Im dłużej tkwisz w swojej niszy, tym coraz bardziej obcy, a tym samym groźny bedzie swiat.

Idź, bo tylko tak zostaniesz przyjęty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Jurecki napisał:

@Szczebiotka cóż byłby wart dzień bez wstawania? Chyba że masz na myśli wczesne wstawanie do jakiegoś obowiązku...

Wcześnie rano. Nie lubię wstawać tak szybko, ale niestety obowiązki wzywają. A szczególnie nie lubię tego robić bo ostatnio za bardzo mnie książka wciągnęła i potrafię siedzieć do 1-2 w nocy a o 6 muszę wstać 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś dla odmiany witam się wieczorem. Miałem ciężki dzień, dopiero wróciłem i na dodatek chyba rozbiera mnie przeziębienie 😞 ech kicha jedna wielka

obraz_2022-12-08_195326822.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi