Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co dobrego usłyszałeś/łaś na swój temat?

Niewkopomonowana

Rekomendowane odpowiedzi

lubicie komplementy? od kogo je zwykle słyszysz? co słyszysz/slyszales o sobie dobrego? 

z wyglądu, charakteru, umiejętności - cokolwiek

Mam wrażenie, że częściej możemy usłyszeć o sobie dobre rzeczy od ludzi, których ldewo znamy.

Tutaj pomijam wady, każdy z nas je ma. Lubię słyszę miłe rzeczy o sobie, ale nie zawsze czuję się komfortowo - zależy kto mówi i co. Czasem mam ochotę zapaść się pod ziemię, jakbym uciekała, ale pamiętam te dobre słowa na swój temat. A np. u mnie w związku praktycznie wcale nie słyszałam niczego dobrego, co może przejawia się tym, że jak słyszę miłe słowo, to jakby wstydzę się? Jakoś tak.

Co słyszałam?

że dobrze, komfortowo można się przy mnie czuć, być sobą, luźno

dobry gust muzyczny 😄 

kiedyś słyszałam fajna uwagę: "Jak Ty mogłaś się taka stać ze swoich rodziców" XDD to zapamiętam na zawsze

lubię twoje spojrzenie na rzeczywistość, styl bycia

poczucie humoru, dystans do siebie

bezpośredniość

pozytywne podejście do różnych spraw

"niesamowita" - jako opis do przyjaciółki kogoś

"kosmitka"

dobra dykcja (kilka razu w radiu) i dobrze się słucha -kiedyś ćwiczyłam dykcję z korkiem od wina i lubiłam czytać na głos

umiejętności pisania

coś tam o rysowaniu, że ładnie

artystyczna dusza, lekkoduch

masz najpiękniejsze oczy jakie widziałam - od koleżanki ze szpitala

ekstrawagancja - ej, nawet nie do konca znam znaczenie tego slowa: styl lub wygląd, który jest nietypowy, przesadny, krzykliwy, wykraczający poza normy i konwenanse - ale tutaj bardziej chodziło o zachowanie.

jesteś Schopenhauer

odważna

A Wy co słyszeliście o sobie?

To luźny temat, chcę żebyśmy trochę sobie posłodzili tym, co słyszeliśmy od innych.

Do przyszłości, czy przeszłości, do czasów, w których myśl jest wolna, w których ludzie różnią się między sobą i nie żyją samotnie. Do czasów, w których istnieje prawda (…) Z epoki identyczności, z epoki samotności, z epoki Wielkiego Brata, z epoki dwójmyślenia pozdrawiam was!

Normalność nie jest kwestią statystyki.

Wielki Brat patrzy. ~ George Orwell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytaty no to od jednej osoby

,,Serio jesteś harley quinn"

,,Jesteś taka piękna" ale przy tym to bardziej zapamiętałam twarz, oczy...

...

...

Ech

Inna osoba że jestem "jak wiśnia, słodka ale też trochę kwaśna, ale chce się więcej" Heh 1 chłopak myślę że nie jego autorstwo bo dobry tekst xD

Inna osoba ,,króliczek za którym gonią a on się nie daje złapać" 

A takto no to zwykle komentują wygląd, figurę, nie będę w szczegółach pisac.. Że jestem jednak mądra a po tym jak pisze sprawiam wrażenie pustej xDD tak słyszałam. Albo że tracę przy dłuższym poznaniu bo pierwsze wrażenie to urok a potem tracę. Co tam jeszcze... że mam dobre serce albo za dobre serce (nie zgadzam się tak do konca). Że się zachwycam drobnymi rzeczami. Że mam dużo energii i radosna (umiem ale to chyba dlatego że mało chwil jest gdy tak się czuje i się kumuluje). No nie wiem co jeszcze. Że mam dużą wiedzę w różnych dziedzinach (nie wiem czy dużą, może i zabłysne czymś ale ile jeszcze nie wiem! Prędzej może dlatego tak bo mnie wszystko ciekawi i takie wrażenie mogę sprawiać nie wiem). No nie wiem co by tu jeszcze. O że umiem dobrze rozsmieszać 

@Niewkopomonowanabbyłaś w radiu ?? Wow super!

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Terapeuta mi powiedział, że potrafię myśleć. 

Od byłych słyszałam komplementy na temat wyglądu i od jednego z nich, że jestem mądra.

Edytowane przez bei

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi