Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lynagex XR, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

243 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      174
    • Nie
      48
    • Zaszkodziła
      24

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Ja też myślę że Prega tu cos miesza jednak.Często mam też w dzień taki nieprzytomny stan,😂jakby niby w pół snie się było.A ja biorę 200mg.Zdarza się że ziewam w ciągu dnia.Takie te leki mają dziwne działania, lęki uspokoją ale za to czynią człowieka jak zombie,przez to uspokojenie 

To może o tym samym stanie mowa, a prowadzisz jak tak masz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie czasami to się utrzymuje cały dzień,a czasami tylko jakoś kilka godzin dziennie .Ogólnie nie mam problemu jak coś zacznę robić jakiś wysiłek ale tak na prawdę jestem ospała.Czuje to ale mogę przełamać.Noz kuźwa naćpana no🤣

Edytowane przez Lucy32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co Lucy zostajesz na pregabalina?

7 minut temu, Lucy32 napisał(a):

U mnie czasami to się utrzymuje cały dzień,a czasami tylko jakoś kilka godzin dziennie .Ogólnie nie mam problemu jak coś zacznę robić jakiś wysiłek ale tak na prawdę jestem ospała.Czuje to ale mogę przełamać.Noz kuźwa naćpana no🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałam dzisiaj napad lękowy i nie wiem, czy dać sobie spokój, bo to pierwszy raz od wyjścia, epizodycznie może się zdarzyć,czy to już prega przestaje działać. Biorę 300mg, a wiem że tolerancja maleje i nie wiem, czy martwić się czy nie.

Tylko w swoim szaleństwie jestem wolna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na 300 byłam przez kilka lat pozniej stosunkowo krócej do 450 i do 600. To by szybko było może żeby już przestawala działać, bo kilka miesięcy byś przyjmowała. Ale może tak być jak to lek nie dla Ciebie chyba. Ale ja zawsze miałam objawy nawet nawet na pregabalinie to ona mi lagodzila co najwyżej. Ale nie o lęku mówię więc niech by doradzil ktoś kto na lęki bierze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ja na 300 byłam przez kilka lat pozniej stosunkowo krócej do 450 i do 600. To by szybko było może żeby już przestawala działać, bo kilka miesięcy byś przyjmowała. Ale może tak być jak to lek nie dla Ciebie chyba. Ale ja zawsze miałam objawy nawet nawet na pregabalinie to ona mi lagodzila co najwyżej. Ale nie o lęku mówię więc niech by doradzil ktoś kto na lęki bierze

Sądzę, że dla mnie. Bo serio jest lepiej, lęków praktycznie nie ma, od wyjścia czuję się super, no ale dzisiaj coś jebło. Może to jednorazowe. 

Tylko w swoim szaleństwie jestem wolna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 godzin temu, Cynthia napisał(a):

miałam dzisiaj napad lękowy i nie wiem, czy dać sobie spokój, bo to pierwszy raz od wyjścia, epizodycznie może się zdarzyć,czy to już prega przestaje działać. Biorę 300mg, a wiem że tolerancja maleje i nie wiem, czy martwić się czy nie.

Ona chyba ma takie wahania niestety. Bywały dni kiedy nie czułem pomocy z jej strony. Tak jakby wybierała sobie, że akurat przy tej sytuacji lękowej czy też i depresyjnej mnie nie ochroni. Nie mam jednak takich typowych napadów lękowych, więc też nie mogę idealnie odnieść się do tego jak jest u Ciebie. 

Też mi się nie wydaje żeby tolerancja tak szybko dała o sobie znać. Sam biorę zwykle dawkę 300mg dziennie od niecałego roku i przez ten czas niewiele się zmieniło w jej działaniu. Jest średnio, ale stabilnie. Nie licząc ostatnich paru tygodni. 

Raczej nie ma co panikować i martwić się na zapas. Na spokojnie obserwować i tyle. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, shadow_no napisał(a):

A na rezonans skierowanie dali z jakiegoś konkretnego powodu? Czy prywatnie? Bo też mi chodzi to po...glowie

Z powodu zawrotów głowy. Na NFZ zarówno neurolog jak i rezonans. Okazało się że mam naczyniaki żylne od urodzenia, nie są one groźne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi