Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lynagex XR, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

239 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      171
    • Nie
      48
    • Zaszkodziła
      23

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, zburzony napisał(a):

@Lucy32to elegancko, oby tak dalej! 👍 Jaką dawkę pregi bierzesz? Dostajesz jeszcze inne leki?

Muszę dopytać bo przez dwa dni miałam jedna biała kapsułkę teraz już dwie z rana i po południu,muszę łykać przy pielęgniarce więc nie zdążyłam się przyjrzeć ile tam jest mg.Na razie innego nie mam oprócz mięty dają mi też Dulo ale jakaś malutka,może mi zmniejszają ale nie czuję.

Edytowane przez Lucy32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się kiedyś obawiałem tolerancji, która nagle wzrośnie mega mocno i będę musiał brać ekstremalne dawki. Teraz od 9 miesięcy biorę 2x150mg, a czasem trochę więcej. I oczywiście szału nie robi. Nie nakręca to tak jak dawniej kiedy mogłem z przyjemnością się czymś zająć. Jednak kiedy dopadają mnie depresyjno-lękowe myśli przed/w/po pracy to takie dawki pomagają to przetrwać. Ostatnio nawet próbuję trochę zmniejszyć i wejść na 75, 150mg, bo sama praca nie jest już aż tak przerażająca jak jeszcze chwilę temu. Czuć różnicę, ale daję radę. Oczywiście jest pokusa aby iść w drugą stronę. Brać więcej. I myślę, że w tym cały problem. Jeśli ktoś nie daje rady tego kontrolować to szybko wejdzie na 600mg lub więcej, a brakować będzie tych przyjemności początkowych. Nie działania które pomaga z lękiem. Właśnie tych ubocznych rewelacji w których można się zauroczyć xd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja się czuje pijany na wyższej dawce i nie jestem w stanie normalnie funkcjonować i myśleć. Na tej wyższej dawce mam też duże problemy z koncentracją. I co ciekawe mam też większe opory i lęki przed np. wyjściem na dwór do ludzi, do sklepu itd. W ogóle przed wyjściem na tej wyższej dawce pregabaliny. A nikt za mnie tego nie zrobi bo mieszkam sam. Na 150 mg to mam siłe i chęć jakąś aby wyjść ale na 225 mg to już gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Lucy32 napisał(a):

Muszę dopytać bo przez dwa dni miałam jedna biała kapsułkę teraz już dwie z rana i po południu,muszę łykać przy pielęgniarce więc nie zdążyłam się przyjrzeć ile tam jest mg.Na razie innego nie mam oprócz mięty dają mi też Dulo ale jakaś malutka,może mi zmniejszają ale nie czuję.

a tak sie broniłas jak Ci proponowałem pregę pamiętasz, to lek cud - gdyby nie tolerka :( u mnie nie tylko niwelował leki, dawał taki spokój ale tez motywował i nakręcał do działania, eleminował tę taką pustkę i wycofanie po ssri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, AnnoDomino34 napisał(a):

a tak sie broniłas jak Ci proponowałem pregę pamiętasz, to lek cud - gdyby nie tolerka :( u mnie nie tylko niwelował leki, dawał taki spokój ale tez motywował i nakręcał do działania, eleminował tę taką pustkę i wycofanie po ssri

Ja się nie broniłam,po prostu mój lekarz nigdy mi nie proponował Teraz dostałam i czuję że fajnie działa,tak jak mówisz.Tylko ta toalerka mnie martwi.😣

Edytowane przez Lucy32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrezygnowałam z dawki porannej bo powodowała senność. Biorę tylko 75mg koło godziny 14,ech

chodze boso po ulicy

Klozapol 600mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 0,5mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, Ryś napisał(a):

A czy u was na pregabalinie na większej dawce zauważyliście większy apetyt? Bo ja brałem 150 mg i lekarz kazał zwiększyć do 225 mg i miałem bardzo duży apetyt, utyłem z 7 kilo. Mieliście może tak?

Mi też się apetyt poprawił,wcześniej nie tknelam jedzenia od rana do wieczora.To chyba też za sprawą Pregabalinki,ale co tam..Powiedziałam lekarce że nic nie jem cały dzień do wieczora,może temu mi dała Pręgę tez.Jutro rano wizyta lekarska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Ryś napisał(a):

Ej ty naprawde bierzesz 600 mg klozapolu i plus 2 inne neuroleptyki w dużej dawce???

Nooo naprawdę:-)

chodze boso po ulicy

Klozapol 600mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 0,5mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi