Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin2013, no fakt lubię jeść. Teraz to prawie nic nierobię tylko pracuję i jem pff

-- 03 kwi 2015, 15:20 --

cyklopka, za mało samozaparcia. Trzeba się przemóc - dzień wcześniej zrobić konkretny plan i nie ma, żeboli - wstać następnego dnia i sukcesywnie go realizować. Aż do momentu kiedy taki system po prostu wejdzie w krew.

Możesz zmienić tylko cóż...trzeba na prawdę chcieć - za Ciebie nikt nic nie zrobi ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blah!, własnie na tym polega to niezrozumienie. Gdybym mogła sobie nastawić budzik na 7 rano i wstać, to bym nie zwracała dupy na forum, nie szukała leków ani suplementów.

Może faktycznie ludzie tego nie rozumieją, bo to idiotycznie brzmi. Tyle że to jest problem, na którego wyleczeniu mi bardziej zależy niż nawet na tych objawach depresyjnych, które mi już prawie zeszły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, ale nikt za Ciebie nie wstanie o 7 rano. To jest problem z którym musisz się sama uporać.

Ja też uwielbiam spać do 13, ale jak wiem, że muszę coś zrobić to nie ma że boli, 3 budziki i wstaję, ewentualnie poproszę jeszcze kogoś z domowników, żeby mnie obudził. Skoro potrafisz wstać wcześnie do szkoły, na terapię, to potrafisz też wstać z innych powodów, tylko za mała motywacja do wstania.

A wczesnemu wstawaniu nie służy siedzenie do 1-2 w nocy przed kompem/czytając książkę/whatever. Chyba, że ktoś lubi czuć się zombie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dwie foremki z pasztetami sobie entuzjastycznie stygną. A sernik mam nadzieję, że ochoczo się piecze. ;) Uff... Teraz jakieś prania, coby przyziemnymi klimatami już sobie jutro głowy nie zawracac - tylko pichcenie, malowanie jaj i ogarnięcie po kuchennym tornadzie.

cyklopka, Przyjdzie może kiedyś czas, kiedy będziesz musiała wstawac i tyle. Na razie twój mózg nie specjalnie ma motywację. Albo ją znajdź, albo po prostu nie zadręczaj się, że przesypiasz pół dnia. Jak patrzę po moim otoczeniu, to też z wiekiem człowiek budzi się wcześniej niż kiedyś, co może Cię trochę pocieszy, że idzie ku lepszemu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie napisałam posta na osiem ekranów, ale mi go przeglądarka zjadła.

kosmostrada, kiedy wstaję, bo muszę, to nie jest motywacja, tylko mega stres, więc moim zdaniem to się nie liczy. Do tego mogę zasnąć na wykładzie albo w pracy, czego się bardzo boję.

A nawet jeśli się sama nie zadręczam zmarnowanym dniem, to mogę przecież dostać borutę, że olewam i.t.d.

I szczerze mówiąc, idiotycznie mi się rozmawia o czymś, czego akurat nikt inny nie ma. Bo każdy się nieraz budzi niewyspany, ale jakoś sobie radzi, więc nie rozumie, z czym ja mam problem. Tak że już mi się nie chce gadać, bo to nawet nie przynosi ulgi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, no masz racje. Ty i tylko Ty jesteś najbardziej pokrzywdzona na świecie i tylko Ciebie nikt nie rozumie, i tylko Ty masz problemy z wczesnym wstawaniem ;).

-- 03 kwi 2015, 17:24 --

Marcin2013, głodomor idzie na spaghetti ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, Plateczkowa piekę to twoje ciasto na kolację, bo wszystkie składniki miałam, piec nagrzany i raz dwa się robi w blenderze. :yeah:

Marcin2013, O Kochany, sierniczek dopiero na niedzielę... ;) Do tego czasu będzie wielka niewiadoma - dobry, czy znośny. Jak wyszedł, to pewnie, że poczęstuję! :mrgreen:

Cholera znowu muszę iśc do sklepu obok ( nie zliczę,który raz dzisiaj), bo nie mam cukru pudru na polewę, sklepowe już tam pewnie dowcipy o mnie opowiadają.... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi