Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

takie tam, może użyczyć klej na gorąco?

Przyda się, dziękuję :smile: Dzisiejsza pogoda mnie załatwiła - cały dzień padało, zmokłem, a potem zmarzłem. Normalnie biedna stukilogramowa kruszynka :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geniusz :brawo:

Klientka odwołała mi zajęcia, tak że zasnęłam sobie o 17:00, obudziłam się o 23:00, wszyscy już spali więc dalej udawałam, że śpię, wstałam przed 4:00, bo już dalej nie mogłam... :roll: Pierwszy raz się obudziłam wyspana :hide:

A teraz potrzebuję uwagi, gdyż mam terapię dopiero za trzy tygodnie i nie ma mi kto powiedzieć, jak żyć :mhm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ḍryāgan, ona nie manipuluje, tak tylko gadam...

W tej chwili mi po prostu uwierają dwie sprawy, jedna dotyczy w sumie cudzego życia, ale mi przypomina o sprawach z przeszłości, a jedna aktualna, co to zwyczajnie nie wiem jak się zachować i jakoś nie mam z kim o tym pomówić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Purpurowy

Cyklopka, rozumiem. Tak czasem bywa. Znaczy też ostatnio nie mam z kim pogadać, ale u mnie żadna terapia nie zdawała egzaminu. Raczej komuś obcemu jest trudno mówić o intymnych sprawach. Znaczy mnie jest trudno

O intymnych w sensie pożycia intymnego to nie mówię, natomiast o tym, że czemu ktoś ma z kimś taką relację, jakiej ja nie miałam, to bym bardzo chętnie pomówiła :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ḍryāgan, w pierwszym rzucie wyszło, że ta osoba po prostu realizuje swoje cele/marzenia, bierze z życia i relacji z innymi dokładnie to, czego potrzebuje, a ja tego w przeszłości nie robiłam prawie wcale i nie jestem pewna czy już zaczynam robić. To akurat jest dość wiarygodna interpretacja i nie trzeba tych osób znać osobiście.

Natomiast związek mojego byłego i jego obecnej wydawał mi się przez długi czas analogiczny to tego jak ja z nim byłam, więc miałam wrażenie, że ona mnie po prostu zastąpiła, wzięła sobie kawałek życia, który miał być mój. Teraz widzę, że on ją traktuje w taki sposób, w jaki nigdy nie traktowałby mnie, nawet jak bym na siłę z nim została - nigdy nie mówił o mnie i o sobie "my", nie chciał kupować domu, "bo domy są drogie", mówił żebym znalazła sobie własnych znajomych u niego w mieście i jakieś własne zainteresowania (chociaż znacie mnie, to uwierzycie, że to raczej była depresja a nie brak zainteresowań). A teraz tylko "jedziemy do rodzinki", "mamy porządek w salonie", "odwiedźcie nas, przyjaciele", "idziemy do kina", "kupiliśmy dom".

A żeby było ciekawiej, jeszcze mi mama tak z samego rana rzekła, że szkoda, że już nie jeżdżę do jego rodziny na święta, bo tam może mają ładniejszą zimę :hide: Bo do niej nie dociera, że to nie był udany związek i że nie ma powrotu. Natomiast mnie jest oczywiście szkoda nadziei jakie z tym wiązałam, ale oczywiście nie były to nawet wypowiedziane plany :roll:

A co do mojej terapii, to uważam, że jest ok. Staram się mówić o wszystkim, jak się da, bo wiem, że wtedy więcej skorzystam. Inna rzecz, nie muszę mówić o wszystkim wszystkim, bo nie wszystko jest istotne dla tego, co jest teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi