Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem tu nowa . Miesiąc temu zrobiłam wyniki krwi : Leukocyty norma do 10 , ja miałam 10,30 , limfocyty norma od 20 ja miałam 19,60, neutrofile norma do 7 , ja miałam 7,30. Wbiłam sobie białaczkę, zaczęły pojawiać mi się siniaki, byłam zmęczona itd. Od maja mam przewlekły duszach kaszel tzn miesiąc czasu występują kaszel a przez 3 msc go nie ma. Od dwóch tygodni znowu wrócił, poszłam do rodzinnego stwierdził że mam coś z migdałam i powinnam iść do laryngologa, dodam że powiększyła mi się węzły chłonne podzuchwa jeden nad ósemka i z kilka na szyi , są małe na moje oko około 6 mm. Laryngolog stwierdził że mam przewlekłe zapalenie migdałów , przepisał leki i kaszel przestał męczyć. Węzły dalej są a ja wynajduje kolejne..teraz mam pod kolanem dodatkowo trochę wyżej niż zgiecie obok ścięgna. Martwię się sprawdzam każdego czy ma takie same. Mam dość. Pomóżcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam że węzly mnie nie bolą, są ruchome ale w kształcie kulki i to mnie martwi najbardziej bo kuliste są przy chloniaku :( Mam narysowane kółko na kartce o wymiarach 1 CM i one są o wiele mniejsze mówię że max 6 mm. Ten podzuchwa mam już długo z dwa lata i on nie rośnie. Pomóżcie mi bo rodzina ze mną nie wytrzymuje , maja mnie dość. Ja ciągle płacze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietaj ze to ze przez skore czujesz 6 mm to nie znaczy ze takie sa. Zapewne sa mniejsze, bo przez skore nie czujesz dokladnie. Ksztalt tez trudno ocenic przy takiej wielkosci. Najlepiej idz na usg, ale wezly chlonne na szyi sa dosc typowe przy wszelkich chorobach (nawet zebow). Zapewne sa odczynowe i same znikna. Ja mam sporo kulek na szyi, tez mnie niepokoja ale mam je od tak dawna ze staram sie nimi nie przejmowac. Podejrzane sa wezly nieruchome, twarde, powyzej 2 cm. Takze spokojnie.

Ja tez mam pod zuchwa. Juz z 15 lat go mam. Zostal mi po stanie zapalnym zeba kiedy mialam leczenie kanalowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź. Czyli mogły się powiększy od zapalenia migdałów ? Jeszcze proszę mi powiedzieć o tym kolanie... mam drobne kulki 0.5-1 CM pod kolanem a dokładniej z góry do dołu obok kości albo ścięgna. Skaczą tak dziwnie. To są węzły chłonne ? Gdzie dokładnie są węzły pod kolanem ? Tylko ja ten linii zgiecia ? Ja mam gdzieś 5 CM za tą linią do góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skonczylam wczoraj brac drugi antybiotyk na angine. I powiem Wam ze czuje sie dobrze i w ogole ale to gardlo caly czas jest takie nie bardzo. Czuje jakby zaraz mialo mnie zaczac bolec ( gardlo dalej zaczerwienione).Nie wiem juz co robic. 3 antybiotyk to juz przesada by byla. Plukam szalwia biore jakies tabletki do ssania.

No jak mnie juz cos rozlozy to sie pozbierac nie moge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ,że tu chloniak na tapecie. Ja zrobiłam usg szyi, wyszedł jeden węzeł 6mm , niby ok, ale też mam czarne myśli w głowie. CRP wyszło mi 9,7 a norma do 5 i wbc norma do 10 a ja mam 10,01, PCT jest 0,36 a norma 0,35,liczba monocytów 0,96 a norma do 0,8. Procentowo monocyty ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć,

Wpadłam do Was bo potrzebuję wsparcia i uspokojenia. Ciągle znowu wmawiam sobie choroby, ostatnio był rak piersi, w końcu poszłam na usg i nic nie wykazało, oczywiście bóle minęły od razu. :)

Teraz boję się sm, bo mam mrowienia kończyn czasami. Niestety mój obecny stan czyli silna nerwica lękowa nie pozwala mi na wykonanie badań. :/ Może uda mi się w sobotę iść na krew.

Są momenty kiedy zapominam i wtedy czuję się dobrze i nie mam żadnych objawów, ale jak się nakręcam to ciągle myślę. Dziś zaczynam terapię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie juz gardlo niby nie boli dobrze sie czuje ale dalej luki podniebne czerwone. Juz nie mam pojecia co sie dzieje. Zastanawiam sie czy to juz zoatawic czy znow isc do lekarza.

Normalnie bym to pewnie olala ale jak slysze o powiklaniach ostatnio jakie ludzie maja to jednak chcialabym to wyleczyc do konca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć,

Wpadłam do Was bo potrzebuję wsparcia i uspokojenia. Ciągle znowu wmawiam sobie choroby, ostatnio był rak piersi, w końcu poszłam na usg i nic nie wykazało, oczywiście bóle minęły od razu. :)

Teraz boję się sm, bo mam mrowienia kończyn czasami. Niestety mój obecny stan czyli silna nerwica lękowa nie pozwala mi na wykonanie badań. :/ Może uda mi się w sobotę iść na krew.

Są momenty kiedy zapominam i wtedy czuję się dobrze i nie mam żadnych objawów, ale jak się nakręcam to ciągle myślę. Dziś zaczynam terapię.

Widzę że u kolezanki podobnie jak u mnie ;)

Jak masz mrowienia CZASAMI to pewnie od kregosluga, a nie sm. Tak przynajmniej twierdzi moja neurolog ;)

Moje eeg prawidlowe. Bylam tez u psychiatry dostalam Buspiron, ale jeszcze nie zaczelam brac, mam przemyslec czy to juz ten moment kiedy bez lekow sobie nie radze. To jest dla mnie w sumie zawsze najwiekszy problem, bo jednak leki to dla mnie zawsze ostatecznosc (skutki uboczne i te sprawy).

Tez tak macie ze jak tylko przeczytacie cos o jakiejs chorobie to zaraz ja macie. Teraz jest sporo akcji 1% i wszedzie pisza o chorobach, a ja tylko przeczytam to zaraz mam leki ze jestem chora. Ostatnio myslelismy o powiekszeniu rodziny, ale gdzies trafilam na informacje o kobiecie ktora zachorowala na jakas ciezka chorobe bedac w ciazy, wiec zrezygnowalam z tych planow (przynajmniej na jakis czas). Zauwazam ze z wielu rzeczy tak rezygnuje i wkurza mnie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amandia, u mnie podejrzewają tężyczkę, stąd mogą być mrowienia, ale jeszcze trochę muszę psychicznie się podbudować żeby dać radę iść na badania. :/

U mnie też mowili o tężyczce ale nie zlecali badań bo są drogie :/ dostałam zalecenie by brać magnez. Ostatnio internista zasugerował też wit D3. Drętwienia u mnie (te w dzień i w nocy) się zmniejszyły, ale nadal są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem tylko w tym że ja sama nie wiem czy to DD, bo objawy są dla mnie jakieś nie oczywiste. Opisałam je w wątku o DD, ale nie jest to takie typowe odrealnienie, tak mi się wydaje. Cały czas mam świadomość tego co robię l,ale czasami po prostu czuję się jakoś dziwnie, podejrzewałam nawet problemy z ze wzrokiem. Nie umiem jednoznacznie tego opisać ani przyrównać do niczego.

nie wiem czy nie mam podobnie. Ogolnie w sklepach, jak jest duzo swiatel, i ogolnie duzo wszystkiego - to czuje taki scisk w glowie, jakbym zaraz miala zwariowac. Czesto nie jestem w stanie tego wytrzymac :-/

A dzisiaj z kolei tez mam jakis dziwny stan. Juz nie wiem, czy to napieciowe bole glowy czy co... Dziwnie mi sie patrzy, tak jakbym miala cos z oczami. W dodatku czuje scisk nad oczami i w okolicach czolowych. W sumie jak tak sie zastanowie, to czuje, że mam tam napięte miesnie. Ale może to jest jakoś od zatok? W dodatku razem z tym, caly dzien mam lekkie mdlosci i zero apetytu, oraz osłabienie ogolne jak za czasow anemii...

I caly dzien mam przez to zmarnowany! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezki wytlumaczyc co to jakby uczucie wibracji, drzenia w mozgu. To nie ze glowa mi sie trzesie tylko takie uczucie w srodku glowy.

o wlasnie! Ja cos takiego miewam! Moze nie z takim duzym nateżeniem, ale wlasnie czuje czasem jakby mi sie cos trzesa w srodku glowy. I nie sa to normalne zawroty, tylko wlasnie coś takeigo wewnetrznego - trudno opisac.

Czasem obserwuje podobne objawy, jak jest silny wiatr a ja nie mam czapki - dlatego zastanawialam się, czy to nie ma związku z zatokami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ze tak post pod postem, ale nadrabiam zaleglosci, bo dawno mnie nie bylo :)

Chcialam jeszcze tylko napsiac, bo pameitam, ze swego czasu byla rozmowa o roznych podejrzanych "zgrubienach" w jamie ustnej (np. nefretis pamietam, ze coś miala).

Czytalam wczoraj, ze na policzkach (wewnetrznie) znajdują się ślinianki, ktore tworza taką wypuklosc. Wiele osob bierze to za zgrubienia od przygryzania zębami - a okazuje się, ze to te gruczoły.

Są tez pod językiem. Może wiec te wasze "guzki" to po prostu slinanki? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nerwa mozee dobrze kombinujesz wlasnoe sobie uswiadomilam ze te wibracje ostatnio mialam przy mocnym wietrze a pozniej jak mialam angine i zatoki dodatkowo zawalone.

Ja znow nie moge wygrac z bolem gardla. Caly tamten tydzie plukalam szalwia z sola propolisem i octem jablkowy podobna cudowna miesAnka i w sumie przeszlo. Ale gardlo nadal czerwone bylo... a dzis od nowa boli. Ja juz nie wiem co robic nie rozumiem o co chodzi. Po takich w silnych antybiotykach myslalam ze od razu przejdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nerwa mozee dobrze kombinujesz wlasnoe sobie uswiadomilam ze te wibracje ostatnio mialam przy mocnym wietrze a pozniej jak mialam angine i zatoki dodatkowo zawalone.

Ja znow nie moge wygrac z bolem gardla. Caly tamten tydzie plukalam szalwia z sola propolisem i octem jablkowy podobna cudowna miesAnka i w sumie przeszlo. Ale gardlo nadal czerwone bylo... a dzis od nowa boli. Ja juz nie wiem co robic nie rozumiem o co chodzi. Po takich w silnych antybiotykach myslalam ze od razu przejdzie...

moze masz bakterie, albo bardzo prozaiczna przyczyne która ja miałam. Okazało sie ,że jak spie na plecach to chrapie a to wysusza i podrażnia mi gardło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezki wytlumaczyc co to jakby uczucie wibracji, drzenia w mozgu. To nie ze glowa mi sie trzesie tylko takie uczucie w srodku glowy.

o wlasnie! Ja cos takiego miewam! Moze nie z takim duzym nateżeniem, ale wlasnie czuje czasem jakby mi sie cos trzesa w srodku glowy. I nie sa to normalne zawroty, tylko wlasnie coś takeigo wewnetrznego - trudno opisac.

Czasem obserwuje podobne objawy, jak jest silny wiatr a ja nie mam czapki - dlatego zastanawialam się, czy to nie ma związku z zatokami.

ja ten temat przerabiałam milion razy, poki nie zrobilam TK glowy z kontrastem.

To nie zatoki, to nerwica.

Ja teraz etap wezłow chłonnych , mam wrażenie ,że bola mnie w całym ciele. Ten który był powiekszony zmalał i jz go nie czuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi