Skocz do zawartości
Nerwica.com

Aborcja

Lord Cappuccino

Rekomendowane odpowiedzi

Ale dlaczego ktoś ma prawo ją zmuszać do tego, żeby była inkubatorem niechcianego płodu.

Tak samo ja mogę spytać dlaczego ona ma prawo zabić człowieka tylko dlatego że jest w środku jej.

-- 02 gru 2012, 16:37 --

nalezy dodać że nie każdy chce adoptować takie dziecko.a to trzeba uszanować więc niech gnije za życia?

gniją to zęby jak ich nie myjesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dlaczego ktoś ma prawo ją zmuszać do tego, żeby była inkubatorem niechcianego płodu.

Tak samo ja mogę spytać dlaczego ona ma prawo zabić człowieka tylko dlatego że jest w środku jej.

-- 02 gru 2012, 16:37 --

nalezy dodać że nie każdy chce adoptować takie dziecko.a to trzeba uszanować więc niech gnije za życia?

gniją to zęby jak ich nie myjesz

dostałeś za dużo miłości i teraz przewraca ci się w głowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego w takim wypadku (ciąża będąca wynikiem gwałtu) kobieta nie mogłaby zdecydować o usunięciu ciąży? Przecież to jej autonomiczna decyzja czy chce mieć dziecko czy też nie i sama powinna zdecydować z jakim materiałem genetycznym zmieszać swój własny, by dać początek nowemu życiu.

Ja tu widzę próbę naprawy komputera młotem pneumatycznym. Przecież prawo można inaczej skonstruować żeby chronić taką kobietę. W przypadku gwałtu powinna mieć możliwość oddania dziecka do adopcji bez żadnych problemów prawnych czy opłat (jeśli takie istnieją, nie wiem).

Może powinieneś donosić taką ciążę, następnie przejść przez proces porodu, o początkowym gwałcie nie wspominając, żeby dojść do wniosku, że ten 'pneumatyczny młot' zrobi więcej dobrego niż złego?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skąd możesz wiedzieć czego ile dostałem? nic nie wiesz o moim domu rodzinnym

-- 02 gru 2012, 16:47 --

Może powinieneś donosić taką ciążę, następnie przejść przez proces porodu, o początkowym gwałcie nie wspominająć, żeby dojść do wniosku, że ten 'pneumatyczny młot' zrobi więcej dobrego niż złego?

Powiedz to zabitym płodom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie potencjalne dziecko to nie dziecko, żeby była jasność

też uważam że dopóki płód nie ma układu nerwowego to nie jest jeszcze człowiekiem tylko kawałkiem mięsa czy czegośtam i można to usunąć. A jak ma to jest już człowiekiem i aborcja jest zabójstwem. Zresztą chyba nawet kiedyś już Ci to mówiłem bo jak napisałaś o tym układzie nerwowym to jakbym siebie czytał.

-- 02 gru 2012, 16:49 --

bo piszesz że gnija tylko niemyte zeby

no i ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwłaszcza Panowie nie odczują tego,co znaczy zostać zgwałconą i zajść po tym w ciążę...dlatego decyzja w sprawie aborcji w wyniku gwałtu podejmowana przez mężczyzn jest troszkę...hmmm...pomyłką...

Czyli uważasz że o czymś tak ważnym powinny decydować emocje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie potencjalne dziecko to nie dziecko, żeby była jasność

też uważam że dopóki płód nie ma układu nerwowego to nie jest jeszcze człowiekiem tylko kawałkiem mięsa czy czegośtam i można to usunąć. A jak ma to jest już człowiekiem i aborcja jest zabójstwem. Zresztą chyba nawet kiedyś już Ci to mówiłem bo jak napisałaś o tym układzie nerwowym to jakbym siebie czytał.

No to my się zgadzamy! ^^

Przecież nikt normalny nie będzie postulował legalnego usuwania kilkumiesięcznych płodów, które mają wykształcony mózg i układ nerwowy.

Ale nikt mi nie powie, że 2tygodniowy zlepek komórek to DZIECKO. Ok, jasne - ktoś jest wierzący, wierzy, że dusza trafia do jaja razem z plemnikiem, ok. No to nikt tej wierzącej w to osobie nie karze niczego usuwać. Ale ja w to nie wierzę, sporo innych osób też. I dlaczego mnie nie wolno, bo ktoś inny w to wierzy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawa jest dobra jak jest nie zaostrzać nie liberalizować.

Z punktu widzenia natury nawet komórka ma żyć :bezradny:

ale nie można kazać komuś ryzykować życia dla urodzenia

ani kazać rodzić jeżeli to wynik gwałtu

a jeśli jest się jest upośledzonym to po co żyć?

ale inaczej nie można przez nieodpowiedzialność skrzywdzić żywej istoty bez względu na to czym jest

w naturze inny organizm zabija tylko po to by samemu żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skąd możesz wiedzieć czego ile dostałem? nic nie wiesz o moim domu rodzinnym

-- 02 gru 2012, 16:47 --

Może powinieneś donosić taką ciążę, następnie przejść przez proces porodu, o początkowym gwałcie nie wspominająć, żeby dojść do wniosku, że ten 'pneumatyczny młot' zrobi więcej dobrego niż złego?

Powiedz to zabitym płodom.

Co mam im powiedzieć? Że są wynikiem działania idioty, który skazał swoją ofiarę na to o czym pisałem wcześniej? Sądzisz, że mnie usłyszą i dostanę odpowiedź?

I w kwestii co dzieckiem jest, a co nie jest zgadzam się z poprzedzającym mój wpisem Vian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z punktu widzenia natury nawet komórka ma żyć

Z punktu widzenia natury nikt nie ma żadnych praw. W naturze jesteś silny albo giniesz.

-- 02 gru 2012, 17:01 --

Co mam im powiedzieć? Że są wynikiem działania idioty, który skazał swoją ofiarę na to o czym pisałem wcześniej? Sądzisz, że mnie usłyszą i dostanę odpowiedź?

Gdyby hipotetycznie mogły Cię usłyszeć i zrozumieć, myślisz że zadowoliłaby je Twoja odpowiedź dlaczego zostają zabite?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Candy14, tyle to ja wiem ale pytam co na to Mushroom,

-- 02 gru 2012, 16:15 --

Mushroom, no ok ciężko Ci powiedzieć ale dlaczego? Co stoi na przeszkadzie?

-- 02 gru 2012, 16:19 --

Zobacz jest przypadek badania prenatalne stwierdzają ze dziecko będzie miało zespół Downa, albo wielowadzie i co począć : usunąć czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie komplikujecie prostą sprawę.

Albo ciąża jest na wczesnym etapie, układ nerwowy nie zdążył się wytworzyć, zarodek nic nie czuje, bo nie ma czym, nie ma nerwów i nie jest dzieckiem a jeszcze niewykształconym zlepkiem komórek (kwestię duszy zostawiam) i można je usunąć, albo ma już układ nerwowy i nie można go usuwać, bo to tak jakby udusić noworodka, bo ono już czuje.

A to czy usuwać zarodki z powodu gwałtu, tego, że ojciec zarodka jest sadystą, że zarodek może być upośledzony albo chory genetycznie, ble ble ble, czy w ogóle nie usuwać - to już kwestia indywidualna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi