Skocz do zawartości
Nerwica.com

"JĘCZARNIA"-czyli muszę się komuś wyżalić!

magdasz

Rekomendowane odpowiedzi

Z eyelinerem to nie jest prosta sprawa :D Mnie nie podoba się ten efekt to raz a dwa to ,że i tak pewnie bym nie dała rady. Trzeba wprawy :P

Z kolei zawsze można używać przecież ciemniejszych cieni i efekt będzie oszałamiający i nieprzesadnie sztuczny :P No i łatwy do osiągnięcia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak umaluje sie eyelinerem to wyglądam jak chinka :D, Jeżeli chodzi o ten makijaż to cienkie kreski na powiece właścicielki dużych oczu są bardzo eleganckie. Ja jednak preferuje cienie w kolorze brązu, mozna wycieniowac w kącikach i sprawic żeby spojrzenie było wyraźniejsze. Jako ruda, moge też użyć zielonych. Steviear, Tobie pasowałyby brązy :D Brunetkom fiolet :D

Niebieskie cienie- ohyda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eleganckie moze są ale jak zrobione profesjonalnie, bo jak ktoś nie potrafi to wygląda to parszywie :P

A większość oczków, które widzę w takim stanie woła o pomstę do nieba i pewnie lepiej wygladąłyby bez tego- makijażu :D

izaa, Brązy mówisz? Nie znam się zupełnie. Za rzadko się maluję :P

Co do niebieskich, to mogą wygladać śmiesznie xD Choć wydaje mi się że blondynkom o jasnej karnacji i szarych oczach .. No ale ciężko o urodę albinoski.

Aurora92, Ja nie kkorzystam z błyszczyka bo usta mi się świecą za bardzo wtedy. Za małe i wygladam słabo.

Ale czy to powód do zmartwien?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuję się fatalnie. Jakbym zupełnie utraciła kontrolę nad własnym życiem. Nic mnie nie cieszy, nic mnie nie interesuje. Czuję się osamotniona i kompletnie niezrozumiała.

Nie ma z kim porozmawiać, spotkać. Wszyscy mają swoje, ważniejsze sprawy.

A ja zapadam się coraz bardziej z każdym dniem, z każdą godziną i kompletnie tracę zainteresowanie wyjściem z tej czarnej dziury :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tylko się te kreski podobają, te wszystkie cienie wyglądają dla mnie komicznie.

Szkoda tylko, że do takich kresek trzeba mieć

a)ładną twarz

b)jednolitą cerę

c)umiejętności.

Nie posiadam żadnej z trzech.

Niekoniecznie. Eyeliner potrafi zmienić kształt oka. Trzeba po prostu wiedzieć jakie kreski dobrać. Jednolita cera wcale nie jest potrzebna, są odpowiednie kosmetyki od jednolitości. Ładna twarz? Wtf, czym jest ładna twarz. Umiejętności - z tym się zgodzę, bo moja kreska do perfekcji dochodziła długi czas, metodami prób i błędów ;) Aktualnie jest moim ulubionym elementem makijażu od lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rebelia, ale żeby wiedzieć jakie dobrać, powinien ktoś doradzić... ktoś dobry i w ogóle :mrgreen: Poza tym ja się do kresek nie kwalifikuję, bo mam krzywe oczy i nigdy nie będę wyglądać dobrze. I to mnie boli.

Jak ma się pryszcza na pryszczu lub bliznę na bliźnie to się odechciewa czegokolwiek. (tak, miałam 383784784343 zabiegów i 37643978489278 maści.) Poza tym nie mam zamiaru nakładać 1cm tapety, żebym imitowała naturalność wyglądając na końcu jak blachara.

Ładna twarz to ogół. I proszę, nie mów mi, że u każdego można wyrobić, wydobyć piękno. Są ludzie budzący się i wyglądający idealnie (i nie rozumiem po co się wtedy tak tapetują), a i są pasztety. Z pewnością nawet jak sięgniesz pamięcią to znajdziesz osoby, które po prostu miały brzydką twarz. Ot tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są ludzie budzący się i wyglądający idealnie (i nie rozumiem po co się wtedy tak tapetują), a i są pasztety. Z pewnością nawet jak sięgniesz pamięcią to znajdziesz osoby, które po prostu miały brzydką twarz. Ot tak.

Taki odbiór to moim zdaniem kwestia mocno indywidualna. Bo to, co dla kogoś jest "ładne" dla innego może być "brzydkie" i na odwrót. Ale znam też laski, które za dzieciaka i w czasach młodzieżowych były szpetne jak radziecki ciągnik, a spotkałam je po latach i szczena do podłogi, fajne dziewuchy.

ale żeby wiedzieć jakie dobrać, powinien ktoś doradzić... ktoś dobry i w ogóle

Ja siedziałam w necie i ekrpesymentowałam na ryju :D

i nigdy nie będę wyglądać dobrze. I to mnie boli.

A tam, nie nastawiaj się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi