Skocz do zawartości
Nerwica.com

Samotność

ixi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem wyznania prawosławnego i Wigilię mam 6 stycznia. Wiem jednak, że jak co roku, mama będzie latała wokół kuchni z przesadnym poczuciem obowiązku, że kolacja musi być podana jak dla króla. Ojciec będzie czepiał się najdrobniejszych uchybień. Mnie będzie to wszystko wk...rwiało, a brat będzie na to wszystko patrzył z politowaniem. Nie ma świątecznej radości i bliskości z rodziną. Jest odbębnienie święta i wszyscy rozchodzą się po domach. Chciałem kiedyś stworzyć własną rodzinę, w której byłaby bliskość z rodziną, ciepło rodzinne, jakaś normalna atmosfera. Wiem jednak, że nigdy tego nie osiągnę. Jestem p....doloną cio..tą. Żadne próby zmiany mojego położenia nie przynoszą pozytywnego efektu. Powinienem zdechnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

murphy, to dlaczego tak nie spędzisz Sylwestra, jak Ci się marzy? No chyba, że problem z dziewczyną....

Ja jadę na Ukrainę :D Działać jaskiniowo :yeah:

Będzie duża ekipa, myślę, że miło spędzę ten osławiony wieczór :mrgreen:

Bo jej nie mam i nie miałem. Takie po prostu mam marzenie odnośnie spędzania sylwestra:).

Ja do kina to sam nie chodzę, jakoś nie leży mi chodzenie do takich miejsc samemu. Zawsze czuję się głupio i smutno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

murphy, Skoro nie miałam co robic to poszłam. Przynajmniej upłynęło mi trochę czasu. A juz niedługo będę miała zespół cieśni nadgarstka przez to klikanie na kompie :P

A w jakim wieku jesteś? Ja do 19 r.ż. też nie miałam faceta i żyję. Teraz też nie mam, czasem brakuje bliskości, ale też żyję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamaja, jestem o kilka lat starszy i z roku na rok mi gorzej. Już chyba odpuściłem i zjadły mnie lęki, bezsens i cały ten syf co dorzucają w paczce :).

Jeszcze teraz męczy mnie ta terapia. Czuję się chyba z racji stanu jakbym się zakochał w terapeucie... tzn. do końca nie znam tego uczucia, ale po prostu nie mogę się doczekać spotkania, że aż mnie fizycznie to boli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam wolę być sama niż rozpieprzona emocjonalnie po związku....

Porównania nie mam,lecz domyślam się że rozjebanie/dewastacja w wyniku izolatki jest w pewnym stopniu do kontrolowania,przewidywalna,człowiek wie mniej więcej czego może się spodziewać, w przypadku 2 osoby - Jest to nie do przewidzenia,rozrzut obrażeń może być znacznie bardziej szeroki,i jest cholernie nieprzewidywalny

tryb teoretyka:Off

Mimo swojej niechęci do ludzi,zgorzknienia czy nienawiści do samego siebie,nie widzę powodu by hejtować pary,zupełnie nieznanych mi ludzi,nie prościej mieć wyjebkę na takowe po prostu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arhol, No ba. Teraz mam wyjebane totalnie. Gorzej na wiosnę bo się liżą na każdym rogu :P

Porównania nie mam,lecz domyślam się że rozjebanie/dewastacja w wyniku izolatki jest w pewnym stopniu do kontrolowania,przewidywalna,człowiek wie mniej więcej czego może się spodziewać, w przypadku 2 osoby - Jest to nie do przewidzenia,rozrzut obrażeń może być znacznie bardziej szeroki,i jest cholernie nieprzewidywalny

tryb teoretyka:Off

No tak, to dokładnie o to chodzi. Szczerze mówiąc już wolę ryzykować w sportach niż z innymi ludźmi. Daję sobie spokój na....hmm??...zobaczymy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi