Skocz do zawartości
Nerwica.com

Benzodiazepiny - Moja walka z uzależnieniem i odstawieniem

gosia hd

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Fobic napisał(a):

Medycznych papierosów nie ma, bo w ich dymie powstaje ok. 7000 związków chemicznych, w tym 70 rakotwórczych, więc nie mają zastosowania medycznego. W medycznej marihuanie chodzi o kontrolę zawartości kannabinoli, jak np. THC - główny związek psychoaktywny, oraz CBD, który działa m. in. przeciwlękowo. Chodzi o balans tych związków, aby produkt miał konkretne zastosowanie, bo gdyby sprzedawali ludziom w aptekach genetycznie podrasowane twory, takie jakie można dostać na ulicy, pacjenci by powariowali.

Pewnie tak, uniknięto by zawartości takich świństw jak strychnina, czy innych trucizn wykorzystywanych do maksymalizacji zysku.

I pewnie kaftanem bezpieczeństwa prawda? Na wielu oddziałach stosowane są pasy bezpieczeństwa dla twojego dobra, tam nikt ci krzywdy nie zrobi, wręcz przeciwnie. Z tymi "świrami" bywa jedynie tak, że czasem trochę hałasują 😝 no ale to nie są wakacje.

Mój detoks od benzodiazepin trwał 8 dni i nie żałuję, że mam to za sobą. Niestety uzależnienie psychiczne jest trudniejsze do wyleczenia, ale przynajmniej będziesz czysty. Kolejnym krokiem będzie podjęcie terapii uzależnień. Z tego da się wyjść i żyć normalnie.

dziękuję Fobic - to budujące bo niektórzy piszą o 7 tygodniach 😕 - no tak jak napisałem lekarz powiedział że dobrze że sam zdałem sobie sprawę że świeci się czerwona lampka i trza coś z tym zrobić i że to rozumiem - dostosuję się - dziś druga noc bez zolpidem przede mną - może jak do poniedziałku przeżyję to i łatwiej będzie w szpitalu 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Radol napisał(a):

dziękuję Fobic - to budujące bo niektórzy piszą o 7 tygodniach 😕 - no tak jak napisałem lekarz powiedział że dobrze że sam zdałem sobie sprawę że świeci się czerwona lampka i trza coś z tym zrobić i że to rozumiem - dostosuję się - dziś druga noc bez zolpidem przede mną - może jak do poniedziałku przeżyję to i łatwiej będzie w szpitalu 🙂

Dasz radę. Trzymaj się i nie poddawaj do szpitala. Tam powinni Ci unormować stan psycho-fizyczny i wdrożyć leczenie. Trzymam kciuki 🤞

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi