Skocz do zawartości
Nerwica.com

zaburzenia osobowości (cz.II)

Gość paradoksy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam ten film na komputerze, specjalnie sobie ściągnęłam z uwagi na tytuł. W ogóle mi się nie podobał... Zbyt duży nacisk na seks, a zbyt mały na uczucia... A postać matki w mojej opinii była przerysowana... Osobiście, wolę film "Prozac Nation"...

Radek, jeśli masz omamy, powinieneś się skontaktować z psychiatrą... może prywatnie?

Paranoja, dlaczego tak nie lubisz swojego ciała? Dam głowę, że szczupła i atrakcyjna z Ciebie dziewczyna. :-)

Basiu, czy szczurkowi coś grozi, czy wyjdzie z tego? Pogłaskaj go ode mnie... :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vi., mam napisy, mogę Ci wysłać jak ściągniesz film.

New-Tenuis, narazie leczę go domowymi sposobami bo nie mam kasy na weta. Nie chcę nawet pisać jak to się może skończyć bo mi to przez gardło, ani przez palce nie przejdzie. :?

Mniej już kicha niż 2 dni temu... Mam nadzieję, że się wyleczy. Podaję mu rutinoscorbin do jedzenia i vibovit do wody. No i ma w domku ciepluśko.

-- 06 lut 2011, 20:17 --

Paranoja, Hela, weź nie pitol, wyglądasz normalnie. Jesteś taka " w sam raz".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasiu, nie wiem, co Ci napisać..... Tak dobrze rozumiem ten stan, a jednocześnie nie mam pojęcia jak mu zaradzić. Ja najczęściej uciekam w jakieś zajęcia. Wiem - ucieczka nie jest dobra, ale skuteczna choć na pewien czas... Spróbuj się skupić maxymalnie na pracy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłam na terapii. Dziwnie się czuję. Rozmawiałyśmy o samookaleczeniach. Terapeutka poprosiła, żebym jej pokazała ręce. Zrobiłam to, podciągnęłam rękaw. Poprosiła o drugą. Powiedziałam, że mam tylko na jednej, druga jest "czysta". Powtórzyła czy mogę odsłonić drugi rękaw. Westchnęłam, powiedziałam, że mi nie wierzy i odsłoniłam drugi, z nieokaleczoną ręką. Dziwnie się czułam, tak jakbym się wstydziła, jakbym się jakoś odsłoniła.

Muszę z tym skończyć. Pytanie tylko - JAK? Skoro to mi przynosi natychmiastową ulgę w napięciu, tęsknocie z nią, w samotności, złości, bezradności, beznadziejności, strachu... Co się z tobą dzieje Aśka. :roll::evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_asia_, Asiu, a powiedziałaś jej, że to cięcie jest związane z nią?

U mnie ostatnio jest to tylko i wyłącznie "przez" W. Z tęsknoty, z rozpaczy.

-- 07 lut 2011, 16:49 --

Tak mnie wszystko przerasta.....

Opowiedziałam Joasi (przyjaciółce z pracy) o moich piątkowych wyczynach.

Powiedziała, że muszę powiedzieć W. o tym, jak mocno to wszystko przeżywam.

Jestem sfrustrowana, wściekła, zrozpaczona. Chcę znowu to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie powiedziałam Kasiu. :hide: na sesji mówiłam, że z różnych powodów, wymieniłam je...

pod wplywem Twojego wpisu zadzwoniłam teraz do niej i powiedziałam, że w 90 procentach to cięcie się jest z jej powodu. Powiedziała, że w takim razie jak przestanę ściemniać to na następnej sesji będziemy się mogły tym w końcu porządnie zająć.

jestem Ci wdzięczna Kasiu, bo dzięki Tobie pod wpływem impulsu zdobyłam się na to, żeby powiedzieć jej prawdę. :*

Kasiu, Twoja przyjaciółka ma rację!!! Podziel się z W. swoimi uczuciami, wątpliwościami, w ten sposób będzie Ci lżej i myślę, że zbliżycie się do siebie jeszcze bardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi