Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co Wam dziś sprawiło radość?

Konrad!

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się złamać psychikę kursanta. Przełamał się w końcu. Tak ciężko mu było i w końcu przełom. Nie poddałem się i znalazłem sposób jak do niego dotrzeć. Psychicznie nie dawał rady. Lęk go paraliżował. W końcu udało mi się dotrzeć i przełamać jego lęki. 

Powiedział, że jestem dobrym nauczycielem.... 

Tylko tak mu się wydaje..... Ja tylko pokazuję drogę a on to wszystko robi sam. 

Wydawał się beznadziejnym przypadkiem dlatego to duży sukces.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś PAN BÓG dał mi spotkać pewnego rówieśnika który chodził do tego samego Liceum, tylko do innej klasy. Mogłem mu opowiedzieć jak Bóg Zbawiciel mnie zbawił, z czego mnie uwolnił, i jak mnie napełnia swoim nowym życiem. Otworzył się. Mówił że ma problemy alkoholowe. Dałem mu m.in. ewangelizacyjną broszurę ze świadectwem pewnego duchowego brata i pewnej siostry którzy m.in. byli kilkanaście lat w narkotykach, depresji. Podziękował za rozmowę, za dobre słowa. Nie wierzę w przypadki, wierzę że zmartwychwstały BÓG postawił w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie. Teraz mogę się modlić za Nim aby z wiarą poddał życie Zbawcy, żeby poszedł za Nim. Relacja, a nie religia. Bóg nie chce religii, ale relacji w Duchu - w Duchu Bożym. .......... "Owocem zaś Ducha jest miłość, radość, pokój, cierpliwość, życzliwość, dobroć, wiara; (23) Łagodność, powściągliwość. Przeciwko takim nie ma prawa." - natchniona Biblia. List apostoła Pawła do Galacjan 5:22-23 UBG

Okazanie miłości agape m.in. jemu sprawiło mi radość. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 26.09.2024 o 18:59, Maat napisał(a):

@Fuji, widać, że to,czym się zajmujesz, sprawia ci radość, satysfakcję.A jeśli można uszczęśliwić choć jedną osobę,to już jest bardzo dużo.

Tak. Daję to czego nie miałem. 

Co mi tam zresztą zostało.....

Puste życie. Nie jestem już nikomu potrzebny. 

Tylko to mam. Namiastka szczęścia. 

Mam gdzie udawać uśmiech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.09.2024 o 20:48, Fuji napisał(a):

Tak. Daję to czego nie miałem. 

Co mi tam zresztą zostało.....

Puste życie. Nie jestem już nikomu potrzebny. 

Tylko to mam. Namiastka szczęścia. 

Mam gdzie udawać uśmiech.

Wspieram mocno i posyłam ciepłego przytulasa 🤗 Jeśli chcesz popisać i się zakolegować, to pisz na priv śmiało 🍻 Może obojgu nam to da uśmiech, tylko szczery 🌷

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 6.10.2024 o 16:35, acherontia styx napisał(a):

Całkowicie wolny dzień :D tylko z książką :D 

@acherontia styx, ja kolejne dni też planuję spędzić z książką ― przeznaczyć chociaż kilka godzin (2 lub 3) na czytanie :yeah:

Edytowane przez Harding

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi