Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co Wam dziś sprawiło radość?

Konrad!

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.08.2024 o 21:27, naftan_limes napisał(a):

To że dobrze zadziałał Akineton i przestałem cierpieć.
A także to że grałem w gry.

-TES V: Skyrim

-GTA 3 Definitive Edition

A ja jestem smutny bo gram w Cyberpunk 2077 i nie mogę podejść Matyldy K. Rose.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AVRL, znam ten ból. 
Jeśli chodzi o gry to jestem perfekcjonistą, zawszę chcę przejść grę na 100%. Już w niejednej grze się nie udało co sprawia niedosyt i frustrację.

Chyba powiem o tym psychologowi. To się podpina pod poważny problem psychologiczny, perfekcjonizm.

Psychologowie często próbują pomóc nam zmniejszyć poziom napięcia i zejść na ziemię. Choćby w schizofrenii, gdzie występuje mania wielkości. Lub w nerwicy natręctw, gdzie też jest pragnienie perfekcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, naftan_limes napisał(a):

AVRL, znam ten ból. 
Jeśli chodzi o gry to jestem perfekcjonistą, zawszę chcę przejść grę na 100%. Już w niejednej grze się nie udało co sprawia niedosyt i frustrację.

Chyba powiem o tym psychologowi. To się podpina pod poważny problem psychologiczny, perfekcjonizm.

Psychologowie często próbują pomóc nam zmniejszyć poziom napięcia i zejść na ziemię. Choćby w schizofrenii, gdzie występuje mania wielkości. Lub w nerwicy natręctw, gdzie też jest pragnienie perfekcji.

Coś w tym jest. Nie jest miło w życiu codziennym to chcę sobie pograć. Skoro nie idzie mi nawet w grze, to już nie mogę mieć niższego mniemania o sobie i wpadam w głęboki dołek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi