Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wkurza mnie:

linka

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, MicMic napisał(a):

Strasznie człowiek się zrobił na starość leniwy, kiedyś to nie był żaden problem sobie środowisko ogarnąć. To już jakieś ogólne zmęczenie, wypalenie, nie wiem. 

Tak to jest, wygoda i przyzwyczajenie 🙂

Ja się trzymam starych, sprawdzonych programów, które dobrze znam. Ciężko jest mi się przestawić i nie robię tego, jak nie muszę. M.in. dlatego dalej pocztę trzymam w alpine.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Kiusiu napisał(a):

A czy jesienią i zimą codziennie bierzesz witaminę D?

Ludzie z naszej szerokości geograficznej zawsze mają wtedy jej niedobory, jeśli jej nie biorą.

Są różne preparaty: do brania codziennie i takie co bierzesz np. 1x w tygodniu czy 2x (ale to już na receptę, ale lekarz rodzinny bez problemu wystawi jak mu pokażesz wynik z niedoborem). Jest nawet taka w formie żelków, moja endokrynolog polecała te żelki i mówiła, że sprawdziła na sobie i na swoich dzieciach i rzeczywiście podnosi ładnie poziom.
Ja akurat jestem fanką tych do brania raz na jakiś czas, ale jest tego masa do wyboru. Ja akurat biorę cały rok wit. D. 

Edytowane przez Catriona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Ja się trzymam starych, sprawdzonych programów, które dobrze znam. Ciężko jest mi się przestawić i nie robię tego, jak nie muszę. M.in. dlatego dalej pocztę trzymam w alpine.

I przez to będziesz skapcaniałym informatykiem.

Jezu jak uwielbiam to słowo

Wkurza mnie, że zęby się psują i krzywią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Maat napisał(a):

(nie ,nie robię sobie jaj

Wiem, że nie. Siostra była w drodze do Chorzowa na operacje gdy zadzwonił telefon, że muszą przełożyć operacje bo w NFZ nie ma kasy (nie, nie robie sobie jaj). I zamiast pod koniec minionego roku, to teraz będzie mieć ^^ ale nie wiem ile czekała. Myślę, że około roku. Może kwestia szpitala?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Wiem, że nie. Siostra była w drodze do Chorzowa na operacje gdy zadzwonił telefon, że muszą przełożyć operacje bo w NFZ nie ma kasy (nie, nie robie sobie jaj). I zamiast pod koniec minionego roku, to teraz będzie mieć ^^ ale nie wiem ile czekała. Myślę, że około roku. Może kwestia szpitala?

Tak, może to być kwestia szpitala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Kiusiu napisał(a):

Naprawdę wiele rzeczy jest wkurzających.

Np. strzelanie petardami i fajerwerkami przez piromanów, których nie obchodzi zagrożenie dla ptaków i innych zwierząt, jakie to ze sobą niesie.

Wkurzający są zachłanni patodeweloperzy, których obchodzą tylko własne zyski uzyskiwane kosztem przyrody i miejsc do rekreacji.

Wkurzający są ci, którzy postanowili zlecać budowy dróg ekspresowych bez dbania o środowisko naturalne.

Wkurzający są wszyscy ludzie, którzy twierdzą, że inne gatunki są gorsze i mniej ważne niż ludzie.

Wkurzający są ci, którzy wymyślili i zlecają dmuchanie jesiennych liści z trawników, a już zwłaszcza w sobotę o siódmej rano.

Wkurzający są ci, którzy wymyślili, żeby chodniki i ulice posypywać solą zamiast ziemią okrzemkową.

Wkurzające jest sądzenie po pozorach i ocenianie książki po okładce.

Wkurzający są ci, których nie stać na refleksję, którzy są pozbawieni refleksyjności i krytycyzmu.

Wkurzający są komórkowi didżeje w komunikacji miejskiej i innych miejscach publicznych.

Wkurzający są ci, którzy przy innych pociągają nosem zamiast wydmuchać nos.

Wkurzający są ci, którzy gwiżdżą na palcach będąc zbyt blisko osób postronnych.

Wkurzające jest to, że etanol i papierochy są akceptowalne społecznie i legalne, a wiele rzeczy mniej szkodliwych jest zakazanych i napiętnowanych, choć nie powinny takimi być.

Wkurzający są ci, którzy obwiniają ofiary.

Wkurzający są propagatorzy diety carnivore, a także diety ketogenicznej, szkalujący węglowodany.

Wkurzający są wyrachowani influencerzy i hejterzy, którzy dla lajków i zasięgów publikują w internecie ultraradykalne, kłamliwe i obrzydliwe wpisy.

Wkurzające są media społecznościowe i ich idiotyczne i absurdalne algorytmy.

Wkurzające są nadęte snoby, które wymyśliły określony sposób wymowy i standardy językowe.

Wkurzający są jutubowi przemądrzalcy i zarozumialcy, którym wydaje się, że edukują ludzi i im pomagają, a tak naprawdę to szkodzą, bo ich widzowie czują się poddawani presji i zadaniowości i są dodatkowo stresowani.

Wkurzający są ci, którzy przed wejściem do publicznego basenu nie biorą dokładnego prysznica.

Wkurzający są ci, dla których sauna jest smażalnią gaci czy stroju kąpielowego.

Wkurzający są rasiści.

Wkurzający są fanatycy religijni.

Wkurzający są ci, którzy powielają propagandę konkwistadorów.

Wkurzający są ci, którzy twierdzą, że islam ma rację co do kobiet.

Wkurzający są redpillowcy i inni alt-rightowcy.

Ogólnie, podsumowując: ludzie to strasznie wkurzający gatunek.

A czy jesienią i zimą codziennie bierzesz witaminę D?

Ludzie z naszej szerokości geograficznej zawsze mają wtedy jej niedobory, jeśli jej nie biorą.

Xddd zgadzam się ze wszystkim co cię wkurza 

Dzięki! Teraz będę mógł się wkurwiać jeszcze mocniej!!! 

3 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Podziękuj za radę miczku mu

3 godziny temu, shadow_no napisał(a):

@MicMic żebyś się nie zdziwił. Prawie każdy ma niedobory a jeśli słońce nie jest Twoim najlepszym kumplem to mogą być one bardzo duże. Ja miałem na granicy niedoboru/ciężkiego niedoboru. Max 80zł badanko z krwi a mozna przy okazji sobie reszte sprawdzic jakies witaminy B6, B12 itp. One tez lubią nisko schodzić u nas

Nooo kochana Daljunia już mnie zbeształa jak swojego małego bobo 🙂 tak więc dzięki za rade🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Maat napisał(a):

Do poradni kardiologicznej termin za pół roku,

To jest wbrew pozorom bardzo dobry termin xD czeka się dłużej w niektórych miejscach o wiele.
Niestety ale pacjenci pozawałowi (w sensie świeży zawał w ostatnim czasie) mają pierwszeństwo i Ci na rzeczywiste "cito" a nie wpisane przez lekarza na zasadzie "bo może coś przyspieszy" ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

58 minut temu, MicMic napisał(a):

Xddd zgadzam się ze wszystkim co cię wkurza 

Dzięki! Teraz będę mógł się wkurwiać jeszcze mocniej!!! 

Nooo kochana Daljunia już mnie zbeształa jak swojego małego bobo 🙂 tak więc dzięki za rade🙂

A tobie o chuj znowu chodzi. Napisał ci dużo różnych rzeczy co możesz zbadać a Ty nawet pocałuj mnie w dupe do niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, MicMic napisał(a):

Ja nie lubię jej wkurzać. Ona pisze, że mnie też nie lubi. Tak wychodzi, co zdobić. Z resztą podobno to tylko ja się wkurzam. Dziewczyny nie lubią się przyznawać, że ktoś je wkurza, taka moja obserwacja. Ale fakt dosyć offtopa

Przecież właśnie napisałam wyżej że mnie wkurwiasz. Czy ja nie jestem dziewczyną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, shadow_no napisał(a):

I przez to będziesz skapcaniałym informatykiem.

Już jestem.

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

A tobie o chuj znowu chodzi. Napisał ci dużo różnych rzeczy co możesz zbadać a Ty nawet pocałuj mnie w dupe do niego

Jaka obronna Dalila :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Już jestem.

Jaka obronna Dalila :D

Standardzik. 

48 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Przecież właśnie napisałam wyżej że mnie wkurwiasz. Czy ja nie jestem dziewczyną?

Przyznajesz się jak już masz taki wkurw, że niszczysz wszystko na swojej drodze. Bez odbioru. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi