Skocz do zawartości
Nerwica.com

Samookaleczenia.

Samara

Rekomendowane odpowiedzi

np to że trafiasz na idiotów bo takich w otoczeniu nie brakuje. że mogą to być psychopaci których twoja niska samoocena przyciąga. masz na to wpływ jeżeli chcesz. oczywiście długa praca przed tobą. ja też trafiałam na samych agresorów/lekomanów/alkoholików. po latach zdałam sobie sprawę z konkretnych swoich mechanizmów. zaczęłam się trzymać z dala od facetów aby znaleźć czas na pracę nad sobą. i staram się nie myśleć nawet o sobie negatywnie. to takie nakręcanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sek w tym, ze podobają mi się świnie.

Robię, wiele robie w tym kierunku.

Wpierw postanowiłam, że pójdę na studia, wiec w tym roku wyjeżdżam. Miałabym u siebie na miejscu lepsza szkole, ale to dom mnie po części wykańcza. Szukałam pracy, wiec ja mam. Co prawda dodatkowa, ale zawsze coś zarobię no i coś przynajmniej robie. Ale to nie pomaga. Brakuje mi wyjsc z chłopakami, życia towarzyskiego - takiego intensywnego. No ale przeciez z drugiej strony się boje i nie chce i tak się kolo zamyka. Beznadzieja. Żyje tylko dla samej siebie. Chyba tylko dlatego, ze boje się śmierci. Nikt nie wie co jest po niej. Jak chcialam się zabić to myślałam, ze sobie ulze, bo nic po tym nie ma. Teraz juz sama nie wiem. Przecież z innej strony - lubie Oddychać, mimo wszystko, mimo to, że boje się żyć tak samo jak śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monar, zadaj sobie pytanie dlaczego wybierasz akurat takich chłopaków?niska samoocena?uważasz,że na tyle zasługujesz?to Twój wybór jeżeli zmienisz mniemanie o sobie wierze że trafisz na porządnego faceta tylko popracuj nad tym na terapii.Jesteś zaradna dziewczyną poradzisz sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

, ja też postanowiłam nie miec faceta, przynajmniej przez jakis tam czas

A już myślałem, że będę miał potencjalny cel na zlocie, a tu znowu lipa ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Saraid, uważam, ze na malo zasługuje, wiec powinnam nie oczekiwać niczego od życia i od ludzi... Ale z 2 str chciałabym miec te szczęśliwe życie. Bardzo.

rotten soul, fajny żart, heh. 1234qwerty, pewnie sprobuje, ale nie wyobrażam SB rozmawiać z kobieta o wszystkich moich problemach. Łatwiej wygadać się mężczyźnie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monar, ja miałam tak skrajnie niskie o sobie zdanie, że przyklejałam się do każdego faceta który był w stanie poświęcić mi min. uwagi. no i zawsze trafiało na psycholi. przez to że z nikim lepszym nigdy nie byłam, wyrobiło się we mnie myślenie że pewnie nie zasługuję/nie jestem wystarczająco dobra/interesująca. pomogło zaprzestanie szukania partnera+ kontakt z ludźmi którzy mnie szanują i może nawet lubią. na stopie koleżeńskiej. bo skoro ktoś taki fajny, chce spędzać ze mną czas, to chyba nie jest tak źle. to myślenie z czasem może wpłynie i na kwestie damsko-męskie.

a kilka lat temu miałam identyczne podejście jak Ty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w moim przypadku chyba nigdy tej natury specjalnie nie ukrywali. ja strasznie ludzi idealizuję. potrafię bronić do upadłego. nawet jak zauważę że coś jest nie tak, za nic się nie przyznam. to by było swoiste przyznanie się do błędu. 'wszyscy widzieli, ja obstawałam przy swoim i znowu się myliłam'. dla mnie wystarczyła właśnie uwaga danego osobnika. minimalna dawka bliskości i dawałam sobą pomiatać, manipulować ile dusza zapragnie. dawałam się bić, gwałcić, zabierać pieniądze.

teraz profilaktycznie trzymam facetów na dystans. bo znowu trafię na szajbusa i ocknę się po 2 latach :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monar ,a moze masz odruch wspierania ,matkowania takim facetom?napisalam chcialam zmienic"ale sie nie udało .Szukaj takich ktorzy beda w stanie byc dla Ciebie oparciem mozna dawac,ale nalezy tez umiec brac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monar czyli nie chesz faceta ktory by byl czuly opiekunczy,ktory ofiarowalby Ci troske oparcie?a moze dlatego ze nie wiesz jak to jest?Podswiadomie szukasz emocjolanie slabych facetow....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi