Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

nie no trochę pasuje impersonalny czyli bezosobowy do person of interest, ale i tak jakoś tak śmiesznie brzmi dla mnie ;]

W ogóle jest takie słowo w j. polskim?

Tytuł nie musi być podobny do tytułu oryginału, ale powinien pasować do tematyki i nastroju produkcji.

Dystrybutor powinien zmienić dilera albo brać połowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle jest takie słowo w j. polskim?

Tego się nie tłumaczy dosłownie. Person of interest to osoba którą interesuje się policja, przy czym nie jest okreslone czy w charakterze świadka czy potencjalnego sprawcy.

Nie pytam o polski odpowiednik "person of interest". Pytam czy istnieje słowo "impersonalny". Idę po słowniki :tel:

-- 31 paź 2014, 12:33 --

Nie istnieje. Po co aż wymyślać słowo, skoro ono i tak nie oddaje zagadnienia? :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dzisiejszego seansu kina azjatyckiego:

Himizu - bardzo dobry dramat, chociaż niezwyle ciężki w odbiorze. Idealnie pokazuje do czego może doprowadzić brak akceptacji ze strony rodziny.

Strzała wojny - kino akcji. Wszystko fajnie, tylko końcówka jakaś taka niedopracowana.

Zaraz zabieram się za jakiś horror. :mrgreen:

-- 01 lis 2014, 21:26 --

Czerwone pantofelki - jak na historię o morderczych butach, jestem pozytywnie zaskoczona. Bardzo dobry i przede wszystkim oryginalny koreański horror. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na TVP2 właśnie leci Nietykalni - super film (historia prawdziwa), polecam!
, także obejrzałam ten film - bardzo interesujący, aktorzy świetni, zarówno Cluzet /uwielbiam Go/, jak i Sy.

-- 02 lis 2014, 21:03 --

Ostatnio widziałam " Lęk wysokości " z Marcinem Dorocińskim. Bardzo ten film polecam! Coś dla miłośników dramatów.

Niezwykle przejmujący, mądry film, P. Stroiński i Dorociński, znakomici...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na TVP2 właśnie leci Nietykalni - super film (historia prawdziwa), polecam!
, także obejrzałam ten film - bardzo interesujący, aktorzy świetni, zarówno Cluzet /uwielbiam Go/, jak i Sy.

-- 02 lis 2014, 21:03 --

Ostatnio widziałam " Lęk wysokości " z Marcinem Dorocińskim. Bardzo ten film polecam! Coś dla miłośników dramatów.

Niezwykle przejmujący, mądry film, P. Stroiński i Dorociński, znakomici...

To prawda, piękny film "Nietykalni". Doskonałe francuskie kino!!! Świetna rola Francois Cluzet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem oglądać Zakazane Imperium - ostatnie odcinki boskie, ale sam koniec taki sobie.

Zaraz zabieram się za ostatni odcinek The Knick. W najbliższych dniach może obadam nowe Homeland, chociaż bez Brody'ego nie wiem czy jest sens...

W planach jeszcze na ten rok jest dokończenie Rodziny Soprano oraz wspomniane Twin Peaks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem prawie cały Wymyk i średniawka film, nie rozumiem zachowania brata który stoi jak tłum gapiów i nic nie robi kiedy tłuką mu brata i wyrzucają z pociągu.Zero szacunku dla takich ludzi.Trzeba być chujem bez serca żeby nie pomóc brejdakowi który dostaję prze kopę.Film bez większej fabuły,,bez przekazu jedynie wzbudza gniew że na rodzinę nie można liczyć.Flaki z olejem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi