Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

Nie spodziewałem się tego, bo zawsze twierdziłem że z moją wadą wzroku jakość filmów nie jest dla mnie istotnym czynnikiem i stawiałem na ilość a nie jakość, filmy zasysając w postaci ripów z DVD. Nastąpił jednak przełom - jako prezent na poprawę dupnego nastroju kilkanaście dni temu kupiłem sobie pierwszego "Aliena" na BlueRay. Jakość obrazu wgniotła mnie w fotel. No i stało się - od tamtego dnia "zachorowałem" na BlueRay'e... Skutkiem czego przez ostatni tydzień z hakiem naściągałem sporo z moich "ulubienych" klasyków, zapewniając sobie wizualną filmową orgię. Tak więc ostatnie dni przyniosły kilka seansów, dzięki którym odkryłem pewne filmy "na nowo". "Zaliczyłem":

- Alien (1979)

- Aliens (1986)

- Blade Runner (1982)

- Silence of the lambs (1991)

- Se7en (1995)

- Zodiac (2007)

Na dzisiaj zaś w planach "The Thing" Carpentera, czuję że będzie odlot, nie mogę się doczekać zobaczenia tych wszystkich flaków w HD :105:

Jedyny minus tego zachwytu filmami w HD - chyba będę musiał zainwestować w kolejny HDD :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rebelia, ja raz łyknąłem SFU, ale nie sądzę żebym jeszcze kiedyś się na ten serial porwał. Do dziś pamietam że pod koniec oglądania przyszła mi do głowy najkrótsza recenzja: w tym serialu ludzie tylko płaczą i drą się na siebie :D Serio, nie pamietam drugiego serialu w którym bym oglądał tyle kłótni :D

Pamiętam za to że serial miał jedno z najlepszych zakończeń jakie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

deader, ja wszystkie alieny na blu-ray mam ściągnięte. Podobnie jak Matrixy, Pitera Dżaksona no i jeszcze parę innych. Tlko monitor jakiś by się sensowny przydał do tego...

Dziś obejrzałem "Złodziejkę Książek" i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Rzadko podobają mi się takie "cieplutkie" historie, ale to na prawdę było świetne. Polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja polecam kapitana philipsa z nowszych

a ogólnie z łzawych to oczywiście: pamiętnik, blue valentine (hyhy ciekawe kto jest moim ulubionym aktorem) i czekając na wieczność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi