Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mężczyźni, przeszkadza lub przeszkadzałoby wam że partnerka nosi wyzywające prowokujące stroje?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Libed odbiegając już od tematu zwiazanego z tą seksualnością. To jeszcze wróce do twoich wpisów odnośnie migracji. Zadałeś mi kiedyś pytanie w jakich regionach Ci migranci częsciej popelniaja przestepstwa. Ja Ci wyslę ogolnie artykuły z statystyk przestepczosci zwiazanej z naplywem uchodzcow. https://wyborcza.pl/7,75399,30874823,przestepczosc-w-niemczech-osiagnela-nowy-rekord-skrajna-prawica.html Tutaj zaznacze że wyborcza to jest gazeta o charakterze lewicowym i nawet oni piszą o tym ze uchodzcy popelniaja wiecej przestepstw od zwyczajnych obywateli. Do tego tu jesi inny dla przykladu artykuł jakich jest pelno: https://wei.org.pl/2025/publikacje/raporty/wojciech-wyszomierski/raport-przestepczosc-wsrod-imigrantow-a-polityki-publiczne/ Tutaj jest napisane tak: ,,Napływ imigrantów socjalnych często wiąże się ze wzrostem przestępczości. W Niemczech cudzoziemcy stanowili w 2024 r. ok. 17 proc. populacji, ale odpowiadali już za ponad 40 proc. przestępstw. W Szwecji w 2023 r. udział imigrantów w społeczeństwie wyniósł 20 proc., przy czym odpowiadali oni aż 37 proc. populacji więziennej. W mniej socjalnie hojnej Polsce sytuacja jest jednak znacznie bardziej korzystna – udział obcokrajowców w populacji wynosi około 6,6 proc., przy czym odpowiadają oni jedynie za ok. 5 proc. przestępstw oraz stanowią oni 4,2 proc. populacji więziennej'' .  I co do uchodzcow w Polsce  to oni nie popelniaja duzo przestepstw, miales racje z tym co pisales. Ale to dlatego bo przyjmowalismy wlasnie pracownikow, lub tez matki z dziecmi z Ukrainy . Natomiast do Niemiec i innych krajow w Europie przyjmuje sie uchodzcow, którym oferuje sie socjal za darmo. I duza część wlasnie z tych ludzi, popelnia przestepstwa. Dajmy tu porownanie:Z tych statystyk wychodzi, że statystyczny cudzoziemiec w Niemczech popelnia o 2,35x wiecej przestepstw od obywatela Niemieckiego.  A mi sie wydaje ze te statystyki sa znacznie obnizone. Bo juz nawet nie patrząc na to, że wiadomo ze nie kazdy obywatel zglasza przestepstwa. Bo to jest oczywiste. Ale chodzi mi o to, że policja potrafi nie przyjmować zgłoszeń. Jak bylem w Szwecji, ukradli narzedzia pracownicze naszym pracownikom z samochodu. To policja nie przyjela zgłoszenia bo powiedzieli ze za mala szkodliwosc czynu. Mieszkalismy na dzielnicy gdzie byly sami czarnoskorzy w okol.  A szacowali straty na kilkadziesiat tysiecy zloty. Ale statystycznie w przypadku niemiec wyglada po obliczeniach to tak: 

Niemcy: 40% ÷ 17% = 2,35       

Polska: 5% ÷ 6,6% = 0,76  Jest roznica jak się przyjmuje zwyklego uchodzce co wczesniej pracowal i byl mozna to powiedziec normalnym obywatelem. A jak sie przyjmuje ludzi z lasu co nie potrafia pracować. Bo tacy ludzie beda popelniac czesciej przestepstwa od zwyczajnego obywatela. I wiele ludzi boi się tych uchodzcow na ulicach. I nie rozumiem jak ktoś ma zlość do osób co są przeciwny ich przyjmowaniu. Bo jest na prawde wiele osób co nazywa rasistami ludzi, co nie chcą przyjmować do siebie osob z innych krajow. Aha i dodam ze mowisz ze za bardzo ufam mediom. To powiem Ci ze od czasu od 2015 roku gdzie zaczeli to sprowadzać hordy tych uchodzcow do Europy, naogladalem sie na internecie wiele filmow z ich rozrubami na miescie... I to byly oczywiscie faktycznie nagrane filmy a nie przerobki. Wtedy jeszcze AI nie generowalo filmikow... Wiec ja wiem swoje, ze nie warto ich przyjmować. Jestem za tym by tym ludziom pomagać u nich w kraju. Ale jestem przeciwny takiemu mieszaniu populacji.  Wczesniej uwazalem, że nie warto przyjmować nawet zwyczajnych pracownikow, ale co prawda nakierowales mnie by inaczej na tą kwestię spojrzeć bo pisales o tym ze Ci pracownicy u nas nie poleniaja duzo przestepstw i statystyka to potwierdza. No ale z drugiej strony do Niemiec i innych krajow sa brani uchodzcy co zyli w dziczy i nie maja w sobie kultury. Zobacz np. tu takiego osobnika co trafil do Warszawy... Po mordzie widać ze to zwykly bandzior ja, watpie ze on sie kiedys zresocjalizuje. 

Czy jak by taki ktoś mieszkał gdzieś obok Ciebie i byś miał dzieci z żoną. Nie bałbyś się ich wypuścić samemu z domu? 

Albo zobacz tu ten filmik z tego co pamietam chyba był z Poznania a takich filmow jest pelno. To nie są raczej zadni pracownicy. To są ludzie z buszu, których przyslali nam nielegalnie niemcy. Bo pozbywali sie najgorszego sortu tych uchodzcow bo mieli ich dosc. 

Edytowane przez Pssd98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi ktoś napisać, że mozna i znalesc filmiki z rozrubami bialych ludzi i z roznymi zachowaniami odbiegającymi od przyjętych norm społecznych. Ale nawet lewicowe gazety piszą ze popelniaja Ci uchodzcy wiecej przestepstw. Tacy ludzie z dziczy nie są w Polsce potrzebni i są zagrozeniem dla ludzi! Dobrze jest przyjmowac ludzi z innych slabiej rozwinietych gospodarczo krajow do pracy,  ale trzeba brac zwyczajnych pracownikow co byli u siebie w kraju przykladnymi obywatelami, ale nie ludzi z buszu! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 minuty temu, Pssd98 napisał(a):

apływ imigrantów socjalnych często wiąże się ze wzrostem przestępczości. W Niemczech cudzoziemcy stanowili w 2024 r. ok. 17 proc. populacji,

ale przeciez oni m.in o polakach pisza ci migranci socjalni to też polak z 5 dzieci 

przeciez w tych statystykach masz tez polska patologie ujeta gb wyszla z unii wlasnie przez polakow i cyganow i takie same statystyki podawali wiec tu nie chodzi o czarnych czy talibow tylko bezroboli. 

czemu nie jestes za likwidacja zasilkow i socjalu ? nie bedzie zasilkow nie bedzie po co przyjezdzac i po problemie. 

56 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Mieszkalismy na dzielnicy gdzie byly sami czarnoskorzy w okol. 

no wlasnie jak inni migranci mieszkales w getcie i masz doswiadczneia jakei masz ja ci pisalem ze tubbylcy nie mieszkaja w takich dzielnicach i oni nie maja takich problemow z dziki jak ty. co za roznica czy patologia czarna czy biala, w pl w jakichs kamienicach socjalnych gdzie menele i patola tez kradna

57 minut temu, Pssd98 napisał(a):

naogladalem sie na internecie wiele filmow

no wlasnie to twoj problem podstawowy za duzo internetow odstaw to wiele problemow sie rozwiaze

57 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Jestem za tym by tym ludziom pomagać u nich w kraju.

a ja jestem za tym zeby nierobom nie pomagac nigdzie jako pomoc mozna im prace dac a nie zasilki. dzieciorobom i nierobom nie powinno sie pomagac bo w ten sposob sie tylko zwieksza ich ilosc

58 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Po mordzie widać ze to zwykly bandzior ja,

ja bylem wiele razy na dworcu w warszawie i 100 razy wiecej polskich meneli i kiboli o takich mordach widzialem niz tych mitycznych czarnych inzynierow 

59 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Czy jak by taki ktoś mieszkał gdzieś obok Ciebie i byś miał dzieci z żoną. Nie bałbyś się ich wypuścić samemu z domu?

u mnie hołota jak ze stadionu 20 lat temu wychodzila to tez skakala po stadionach teraz maja dzieci pewnie ktore skacza a oni sami maja pewnie poglady jak twoje

jestem za tym aby mozna zastrzelic czlowieka ktopry ci skacze po samochodzie wszystko jedno jak on wyglada to szybko przestana skakac bo takiego jak ten dzikus to z okna by mozna nawet z kazdej broni sportowej w leb trafic i po problemie. jestem jak najbardziej za dostepem do broni i strzelaniu do bydla, tych obroncow granic tez od razy by sie szeregi przerzedziły bo tam wiekszosc to bandytka. 

Godzinę temu, Pssd98 napisał(a):

o są ludzie z buszu, których przyslali nam nielegalnie niemcy

ale dla mnie ty tez jestes z budzu bo masz poglady jak talib na pewno chcesz zeby mozna sie pozbywac ludzi uznanych przez wiekszosc za tych z buszu ? dla mnie od taliba nie roznisz sie wcale. 

44 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Już myślałam że curtuois wygląda jak libed xd

a dlaczego niby ? kompletnie niepodobny do mnie typ

44 minuty temu, Pssd98 napisał(a):

Ale nawet lewicowe gazety piszą ze popelniaja Ci uchodzcy wiecej przestepstw.

czy ty nie rozumiesz ze w tych statystykach tych sa tez polacy ? prawie wszyscy kibiole i bandyci jakich znam z dawnych lat ktorzy jeszzcze żyja pracuja w panstwach jak niemcy holenadia irlandia itd. jak teraz zamiast u nas kogos pobija i zabiora mu tel. to sa tam w statystyce jako  imigranci bo nie maja obywatelstywa a ty myslisz ze to sami czarni z pontonow. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi