Skocz do zawartości
Nerwica.com

Upały

Justufici

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, Justufici napisał(a):

A jak już tak się dyskusja tutaj rozwinęła wesolo to mam to was pytanie jak sobie radzić z niskim ciśnieniem?  Bo ogólnie raczej wszędzie jest zawsze temat ludzi z nadciśnieniem, jak ktoś ma niskie to zaraz lekarz mowi,ze pani to ma farta, udary, zawały panią miną...No niby tak ale te wieczne osłabienie, takie ciągłe niewyspania czy rozkręcanie się podczas dnia z prędkością starej babci bywa wkur.....     Przeważnie mam około 100 na 70, czasem 110 na 75 to już jest ta wyższa granica, czasem 105 na 65-68....Każdy lekarz mowi,ze to bardzo dobre, serce nie jest obciążone i jest super i wlaściwie żadnej rady sensownej.

Ja też należę do niskociśnieniowców. Moje sposoby: pić wodę ze szczyptą soli, lub np.: słone paluszki. Jeśli dobrze się czujesz po kofeinie to można kawkę wypić lub w aptece Cardiamid z kofeiną to suplement diety pobudzający. Ja niestety nie mogę nic co zawiera kofeinę ale solone paluszki, krakersy itp., podnoszą mi delikatnie ciśnienie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli się przyzwyczajam do tej sauny w domu 🤣ktoś w necie trafnie nazwał wiatrak w domu... że to wiatrak z termoobiegiem... ;) mam 29 stopni w mieszkaniu ale dzisiejszej nocy już ma być 20 st a nie 30 więc pootwieram wszystkie okna:)) dużo mi też daje gdy się wyśpię. Wczoraj spałam 4godz i się cały dzień czułam fatalnie, dziś spałam 8h, czuję się dobrze.

Edytowane przez Kama_9393

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Kama_9393 napisał(a):

Powoli się przyzwyczajam do tej sauny w domu 🤣ktoś w necie trafnie nazwał wiatrak w domu... że to wiatrak z termoobiegiem... ;) mam 29 stopni w mieszkaniu ale dzisiejszej nocy już ma być 20 st a nie 30 więc pootwieram wszystkie okna:)) dużo mi też daje gdy się wyśpię. Wczoraj spałam 4godz i się cały dzień czułam fatalnie, dziś spałam 8h, czuję się dobrze.

Ja mam 30.5 w mieszkaniu bo dzisiaj praca zdalna, pewnie jak wczoraj dobije do 31, niestety polska centralna to jeszcze dzisiaj szatan mówi miłego dnia, dopiero jutro ma zacząć się ochladzać :P

Jak żyje te ponad 30 lat to jeszcze takiego piekła nie było 

Edytowane przez Justufici

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Kama_9393 napisał(a):

Ja też należę do niskociśnieniowców. Moje sposoby: pić wodę ze szczyptą soli, lub np.: słone paluszki. Jeśli dobrze się czujesz po kofeinie to można kawkę wypić lub w aptece Cardiamid z kofeiną to suplement diety pobudzający. Ja niestety nie mogę nic co zawiera kofeinę ale solone paluszki, krakersy itp., podnoszą mi delikatnie ciśnienie. 

Dzięki za wskazówki, potestuje 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Kama_9393 napisał(a):

Są też leki na receptę na podniesienie ciśnienia. Ja brałam kilka lat temu, bo mi kardiolog przepisał, ale ja miałam tak niskie że mdlałam w randomowych momentach.
Teraz już mam w normie, wręcz książkowe ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi