Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy macie pasję?

Minhoi

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Chongyun napisał(a):

Ostatnio znowu gdzieś słyszałem, że na depresję dobra jest pasja. OK, ale pasji się nie wybiera świadomie, ona przychodzi sama, bo mamy takie a nie inne predyspozycje. To nie my wybieramy pasję, to pasja wybiera nas a i wiele osób w ogóle jest nieświadomych tego, że to co robią jest ich pasją.

(Robert Vallerand).

W sensie szukasz inspiracji dla siebie? Czy tak ogólnie piszesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

W sensie szukasz inspiracji dla siebie? Czy tak ogólnie piszesz

No gdybyś zrozumiał o czym piszę, to nawet nie napisałbyś "szukasz". Napisałem i podparłem cytatem, że to przychodzi samo.

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Chongyun napisał(a):

No gdybyś zrozumiał o czym piszę, to nawet nie napisałbyś "szukasz". Napisałem i podparłem cytatem, że to przychodzi samo.

No skoro dopytałem to raczej oczywiste, że nie zrozumiałem. Bo ten cytat do mnie nie przemawia. A raczej jego środkowa część.

Nie zawsze samo przychodzi. Wręcz uważam, że to samemu powinno się szukać i odkrywać co lubimy. I możemy być w tym strasznie chujowi i nie mieć najmniejszych predyspozycji do tego. Ale dopóki nam robienie tego sprawia frajde i próbujemy być w tym coraz lepsi to wcale nie musimy mieć naturalnych predyspozycji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, shadow_no napisał(a):

naturalnych predyspozycji

Nie chodzi o manualne predyspozycje np do szydełkowania. Można być w tym ch0jowym a nadal to lubić tak jak ja np gry bijatyki. Chodzi o predyspozycje psychiczne do czerpania z tego przyjemności. Chodzi właśnie o to, że nie my decydujemy o tym, co lubimy, to są już niezależne od woli predyspozycje.

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Chongyun napisał(a):

Nie chodzi o manualne predyspozycje np do szydełkowania. Można być w tym ch0jowym a nadal to lubić tak jak ja np gry bijatyki. Chodzi o predyspozycje psychiczne do czerpania z tego przyjemności. Chodzi właśnie o to, że nie my decydujemy o tym, co lubimy, to są już niezależne od woli predyspozycje.

Ale zeby sie przekonac czy cos jest dla, kogoś to trzeba spróbowac, inaczej skad bedziesz wiedział że szydełkowanie nie jest dla ciebie, jak nie sprubujesz.

Praktycznie przez rok 3 razy w tygodniu biegałam, ćwiczenia zajmował mi ok .4-5godzin tygodniowo... przestałam bo nie lubiłam tego. Nawet bym nie powiedziała że bieganie to nie moja pasja, e nie mam talentu... może kiedyś jeszcze spróbuję.

Teraz próbuję z puzlami. Ułożyłam 500 i bedę zabierać się za 2000. Zobczę czy to dla mnie, czy to może stać się moją pasją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi