Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

ladywind,

Raczej po 60 dniach nie oczekuje juz wiekszej stabilizacji, dziś udało mi się wysiedziec u fryzjera 4 h i obyło się bez lęków i benzo z czego jestem bardzo zadowolony, wyjazd też ogarbalem.

Zastanawiam się gdzie mógłbym pracować żeby było w miarę spokojnie i sympatycznie i żeby nie było zbyt wiele ludzi . :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladywind,

Raczej po 60 dniach nie oczekuje juz wiekszej stabilizacji, dziś udało mi się wysiedziec u fryzjera 4 h i obyło się bez lęków i benzo z czego jestem bardzo zadowolony, wyjazd też ogarbalem.

Zastanawiam się gdzie mógłbym pracować żeby było w miarę spokojnie i sympatycznie i żeby nie było zbyt wiele ludzi . :oops:

Zastanawiam sie co facet robi u fryzjera 4h?

A jakie masz doswiadczenie i wyksztalcenie? Co umiesz robic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladywind,

Moze czekal w kolejce :time:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladywind,

Moze czekal w kolejce :time:

No to gratuluję cierpliwości i opanowania. Ja bym po 30 min pewnie obgryzla wszystkie paznokcie i ukradkiem bym uciekła;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze czekal w kolejce
No to gratuluję cierpliwości i opanowania. Ja bym po 30 min pewnie obgryzla wszystkie paznokcie i ukradkiem bym uciekła;)
To niezle :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochani bral ktos z Was z paro prochlorperazyne ?? biore paro 10 mg i mam teraz przepisany ten drugi 5mg x 3 razy dziennie a na interakcji lekow pokazuje mi, ze nie mozna laczyc i cholernie sie boje ;/

czy Wy tez macie takie napady, ze nie mozecie ustac w sklepie w kolejce itp ? ja odrazu mysle, ze sie przewroce i mam ochote uciec... stad podejrzenia, ze cos z blednikiem i przepisanie [przez lekarza tego drugiego leku;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24302558

This study conclusively demonstrates that fresh onion juice improves copulatory behavior in sexually potent male rats and in those with paroxetine-induced sexual dysfunction by increasing serum testosterone levels.

http://brazjurol.com.br/january_february_2014/Erdemir_100_108.pdf

These data suggest that SSRIs have a negative effect on testicular tissues. This negative impact is markedly greater in the paroxetine group. To determine the exact mechanism of action of these drugs on testicular tissue, well-designed randomized controlled clinical studies are needed on a larger population.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MILI89

Ja nie bralem tego polaczenia,ale jak pisze by nie laczyc,to tez bal bym sie brac,a najlepiej skonsultuj z lekarzem,a jesli chodzi o stanie w sklepach,to moze byc to rownierz objaw nerwicy,bo ja tak mialem na poczatku mojej choroby,i nie raz nawet nie moglem usiedziec w autobusie,bo myslalem ze zemdleje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mnie dzisiaj naszło...

Załóżmy, że są dwie osoby. Jedna ma bardzo ciężkie nerwice, druga dość lekkie (ale jednak nerwice). Obie biorą paroksetynę w tych samych dawkach. Teoretycznie któremu powinna pomóc bardziej? (do tej pory sądziłem, że odpowiedź jest dość oczywista, ale może jest zupełnie odwrotna).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy drżały komuś ręce na początku brania? Przechodzi z czasem?

Mi drżą i to konkretnie nie tylko ręce. Drżą mi też nogi i czasami szczęka mi lata jakby mi było strasznie zimno.

A możesz pisać? Ja mam z tym problem, szczególnie rano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy drżały komuś ręce na początku brania? Przechodzi z czasem?

Mi drżą i to konkretnie nie tylko ręce. Drżą mi też nogi i czasami szczęka mi lata jakby mi było strasznie zimno.

A możesz pisać? Ja mam z tym problem, szczególnie rano.

No mogę ale strasznie koslawo. Jak muszę w pracy rano podpisać się ok 80 razy to mój podpis wygląda jak hieroglif. A po poludniu już normalnie.

Mam też tak ze czuję jakby napięcie w szyi, tak jakby mi się mięśnie szyi napinaly jak sznurki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie mnie też się poprawia po południu. Jak nie przejdzie to chyba spróbuję brać tabletkę na wieczór.

Ja biorę na wieczór a i tak mi się wszystko trzęsie rano;)

-- 10 maja 2016, 20:46 --

Myślicie że choroby psychiczne są dziedziczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4h u fryzjera to była właśnie próba moich sił , akurat było tylko kilka osób i dostęp do WC inaczej bym nie wiedział. Czasem warto potrenowac cierpliwość, a przy paro to się udaje.

Ktoś tu pisał o drżeniu rąk , mi to w jakimś stopniu przeszło, również po odstawieniu kawy i częściowo papierosów.

Ktoś kolejny piszę, że wieczorem i po południu czuję się lepiej, ja też tak miałem w 2~4 tygodniu. Potem nie czułem już znacznej różnicy.

Mam ostatnio problemy ze snem , mimo zmęczenia , dynamicznego dnia , jakoś bierze mnie na rozmyślania w nocy, wieczorem i czasem tak się przewierce do 2-3. Mam hydroksyzyne, ale po niej podobno kiepsko się funkcjonuje i jest się ospalym w ciagu dnia bo ma długi okres poltrwania i ogólnie zamula , ale jeszcze nie próbowałem. Mam też benzo , które działa znacznie krócej ale też nie próbowałem. Czy ktoś jadł alprazolam na sen ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie mnie też się poprawia po południu. Jak nie przejdzie to chyba spróbuję brać tabletkę na wieczór.

Tak są dziedziczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4h u fryzjera to była właśnie próba moich sił , akurat było tylko kilka osób i dostęp do WC inaczej bym nie wiedział. Czasem warto potrenowac cierpliwość, a przy paro to się udaje.

Ktoś tu pisał o drżeniu rąk , mi to w jakimś stopniu przeszło, również po odstawieniu kawy i częściowo papierosów.

Ktoś kolejny piszę, że wieczorem i po południu czuję się lepiej, ja też tak miałem w 2~4 tygodniu. Potem nie czułem już znacznej różnicy.

Mam ostatnio problemy ze snem , mimo zmęczenia , dynamicznego dnia , jakoś bierze mnie na rozmyślania w nocy, wieczorem i czasem tak się przewierce do 2-3. Mam hydroksyzyne, ale po niej podobno kiepsko się funkcjonuje i jest się ospalym w ciagu dnia bo ma długi okres poltrwania i ogólnie zamula , ale jeszcze nie próbowałem. Mam też benzo , które działa znacznie krócej ale też nie próbowałem. Czy ktoś jadł alprazolam na sen ?

No cierpliwość masz najwyraźniej anielska:) ja się denerwuje w kolejce do kasy w lidlu;)

Ja brałam xannax na noc i spałam po nim nieźle. Rano bardzo spoko tylko lekarz mnie uczulal żebym po benzo na noc nie jeździła rano autem bo reakcje jednak mogą być opóźnione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak są dziedziczne.

Moja mama choruje na depresję i ma napady lękowe. Wczoraj dowiedziałam się ze bierze paro i chyba pierwszy raz od lat poczułam ze w jakimś stopniu jesteśmy podobne. Ze nadajemy na podobnych falach. Zastanawiam się czy moja choroba jest wywołana biologicznie czy przez toksyczna matkę i życie z chora osobą przez lata?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak są dziedziczne.

Moja mama choruje na depresję i ma napady lękowe. Wczoraj dowiedziałam się ze bierze paro i chyba pierwszy raz od lat poczułam ze w jakimś stopniu jesteśmy podobne. Ze nadajemy na podobnych falach. Zastanawiam się czy moja choroba jest wywołana biologicznie czy przez toksyczna matkę i życie z chora osobą przez lata?
To i to pewnie, najczęściej jest tak, że zaburzenie pojawiają się wtedy, kiedy są ku temu odpowiednie warunki - czyli stres, problemy różne, itd, używki to wiadomo tu bardzo często pojawia się depresja, badz zaburzenia lękowe, albo to i to, mój dziadek chorował na schizofrenie paranoidalną. :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi