Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Fobic napisał(a):

Heh :classic_biggrin: a co byś chciała, żeby grali? Muzykę klasyczną, jakiś rap/trap, heavy metal, czy może jazz?

Jest mnóstwo popularnej muzyki polskiej, którą można grać na festynach. Lady Pank, Perfect, nawet Bajm, "Baśkę" Wilków. Polska to nie tylko disco polo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Raccoon napisał(a):

Sam nie wiem, już w czasach przedszkolnych miałem dziwne natręctwa, np. jak szedłem schodami to musiałem to robić w określony sposób, cofałem się kilka razy, bałem się obrazów na ścianach, miałem wrażenie że na mnie patrzą, w nocy się bałem spać i chowałem się pod kołdrę, bo uważałem, że w pokoju są duchy albo demony. Różne natręctwa religijne typu "jak nie zrobię tak i tak, to spotka mnie kara" , do tego hipochondria, ciągły lęk że na coś zachoruję, że się czymś zarażę, mycie rąk do krwi. A wszystko jako dzieciak 5-6 letni dzisiaj już. W rodzinie nie było patologii, alkoholizmu ani chorób psychicznych. Także nie mam pojęcia, naprawdę. 

Ja za dzieciaka byłem pewien, że potrafię lewitować, ale tylko wtedy gdy nikt nikt nie patrzy. Mi też trudno określić skąd u ciebie epizody depresyjne i te natręctwa. Na moje zaburzenia wpływ miało wiele rzeczy sięgając wstecz aż do wczesnego dzieciństwa, także musiałbym się tutaj niepotrzebnie i dużo rozpisać. Całe szczęście twoje zaburzenia, a już na pewno moje można przynajmniej w jakimś stopniu kontrolować farmakologicznie i normalnie żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Fobic napisał(a):

Ja za dzieciaka byłem pewien, że potrafię lewitować, ale tylko wtedy gdy nikt nikt nie patrzy. Mi też trudno określić skąd u ciebie epizody depresyjne i te natręctwa. Na moje zaburzenia wpływ miało wiele rzeczy sięgając wstecz aż do wczesnego dzieciństwa, także musiałbym się tutaj niepotrzebnie i dużo rozpisać. Całe szczęście twoje zaburzenia, a już na pewno moje można przynajmniej w jakimś stopniu kontrolować farmakologicznie i normalnie żyć.

No stany depresyjne mnie dopadły dopiero w dorosłym życiu, pewnie wina przewklekłych lęków od wczesnego dzieciństwa. Niestety u mnie jak już wpadnę w taki mocny dołek, to często mam jakieś wkrętki - że mam niezdiagnozowanego raka (mimo robienia pierdyliarda badań) który mnie pożera od środka, że jedzenie było nieświeże i umrę w ciągu kilku godzin, że mnie wszyscy nienawidzą i że jestem nikim i czuję się winny że żyję.

Granica pomiędzy myśleniem "boję się, że mam raka" i "mam raka tylko nie umieją mi go zdiagnozować i powoli umieram" jest niestety bardzo cienka i łatwo mi wpaść w pułapkę własnych myśli. Kiedyś mi psycholożka powiedziała "proszę te myśli ignorować, niech sobie będą, proszę z nimi nie walczyć", no więc nie walczyłem i skończyło się tym, że leżałem w łóżku przekonany że pożera mnie rak jelita grubego i czekałem na swój koniec.

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, lorana napisał(a):

Na myśli samobójcze brałam lamotrygine, brałam klozapol.

Z resztą każdy stabilizator zawsze ciągnął mnie w dół.

Tylko antydepy jako tako pomagały. Z całej palety leków nie brałam litu i nie wezmę,

Akurat lit zayebiaszczo działa na myśli samobójcze. Zresztą to jest chyba jedyny lek z potwierdzonym działaniem na m.s.

Choroby tarczycy niekoniecznie są p/wskazaniem do litu, ale trzeba być pod częstszą kontrolą endokrynologa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Raccoon napisał(a):

No stany depresyjne mnie dopadły dopiero w dorosłym życiu, pewnie wina przwwklelych lęków od wczesnego dzieciństwa. Niestety u mnie jak już wpadnę w taki mocny dołek, to często mam jakieś wkrętki - że mam niezdiagnozowanego raka (mimo robienia pierdyliarda badań) który mnie pożera od środka, że jedzenie było nieświeże i umrę w ciągu kilku godzin, że mnie wszyscy nienawidzą i że jestem nikim. 

Granica pomiędzy myśleniem "boję się, że mam raka" i "mam raka tylko nie umieją mi go zdiagnozować i powoli umieram" jest niestety bardzo cienka i łatwo mi wpaść w pułapkę własnych myśli. Kiedyś mi psycholożka powiedziała "proszę te myśli ignorować, niech sobie będą, proszę z nimi nie walczyć", no więc nie walczyłem i skończyło się tym, że leżałem w łóżku przekonany że pożera mnie rak jelita grubego i czekałem na swój koniec.

I jak? Doczekałeś się? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Ale ja nie chce być dumna i nie chce walczyć.

Chce w końcu poczuć się normalnie

Nie musisz być dumna, nikt ci nie każe, ale wszyscy tutaj z czymś walczymy, mniej, lub bardziej. Tak wygląda życie. Nie można poddać się bez walki.

Co do samopoczucia fajnie byłoby porozmawiać ze swoim lekarzem prowadzącym, ponieważ ja niewiele tu wskóram.

@Raccoon, Lusesita wybaczcie, ale idę spać, bo prochy mnie już zgniotły, a nie chcę pisać głupot. Dobrej nocy życzę, a ty tak trzymaj i nie czekaj, aż cię zje rak czy inny potwór 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym chciał żeby było mi zimno 😳

Ogólnie polecam kupienie chleba i włożenie do zamrażalnika. Można wtedy robić zakupy raz na tydzień albo nawet 2 tygodnie i mieć doziennie świeży chleb rano bez wychodzenia z domu 😆

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, acherontia styx napisał(a):

Mi tam dzisiaj zimno 😅 nawet leżałam popołudniu pod kocykiem :D

Chciałbym tak lajtowo odczuwać temperaturę, jak ty, a ja jutro będę pracować na poddaszu 🔥

Będzie sukces, jeśli dam w ogóle radę i nie zemdleję. Później to już chyba z górki 🙂

Na sali w sumie też leżałem początkowo pod pościelą, ale tam wyprosiłem klimatyzację i było 21,5 stopnia ❄️

Ehh jakie tam infekcje :D jakby podliczyć to co ja odjaniepawlam, to częściej jestem intubowany, niż mam przeziębienie 🤦‍♂️

Zdrowiej acherontia ⚕️

2 minuty temu, Raccoon napisał(a):

Też bym chciał żeby było mi zimno 😳

Zainwestuj w wentylator 👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi