Skocz do zawartości
Nerwica.com

SERTRALINA (ApoSerta, Asentra, Asertin, Miravil, Sastium, Sertagen, Sertralina Krka, Sertranorm, Seraloft, Stimuloton, Zoloft, Zotral)

shadow_no

Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

127 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      76
    • Nie
      31
    • Zaszkodziła
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz myślę czy nie wzielam dwoch 60tek Duloksetyny.Wiem robie offtop,ale wybaczcie.Gdy wstalam zamglona i spojrzalam na swój Box z tabletkami,zauwazylam ze na piątek juz jest pusta przegródka.I co teraz?Czy tabletka znikla sama czy jej tam po prostu zapomnialam wlożyc.Nie pierwszy raz takie cuda sie dzieją.No nic wyjelam z blistra nową tabletke i siup.Bedzie ciekawy dzien na 120 tce,jesli tak wyszlo.60 a 120 to duza roznica do przeskoczenia.🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 3.02.2026 o 13:49, shadow_no napisał(a):

Te leki mają długi czas utrzymywania się w organizmie. Branie w kratkę nie powoduje, że lek stracił moc.

To nie do końca tak jest, branie w kratkę powoduje wahania stężeń w organizmie. Pominięcie jednej tabletki krzywdy nie zrobi, ale branie co kilka dni przez jakiś czas sprawia że wysycenie organizmu lekiem się zmniejsza co może być odczuwalne jako brak działania, bo leku krąży mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Catriona napisał(a):

To nie do końca tak jest, branie w kratkę powoduje wahania stężeń w organizmie. Pominięcie jednej tabletki krzywdy nie zrobi, ale branie co kilka dni przez jakiś czas sprawia że wysycenie organizmu lekiem się zmniejsza co może być odczuwalne jako brak działania, bo leku krąży mniej.

Dzięki za doprecyzowanie. Pełna zgoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdarza mi się pominąć efectin (wenlafaksynę), w sensie nie pamiętam, czy wziąłem, więc wolę nie wziąć wcale niż wziąć podwójną dawkę (nie wiem nawet czy tak jest lepiej czy gorzej). Nic złego się od pominięcia jednej a nawet dwóch dawek nie dzieje, w sensie są jakieśtam lekkie objawy odstawienne, ale musiałbym nie brać 3-4 dni, żeby mnie tak porządnie sieknęło (testowane). Nie ten wątek, ale może z sertraliną jest podobnie. Więc wg mnie nie ma co się przejmować – byle następną dawkę wziąć już normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Doktor Indor napisał(a):

Zdarza mi się pominąć efectin (wenlafaksynę), w sensie nie pamiętam, czy wziąłem, więc wolę nie wziąć wcale niż wziąć podwójną dawkę (nie wiem nawet czy tak jest lepiej czy gorzej). Nic złego się od pominięcia jednej a nawet dwóch dawek nie dzieje, w sensie są jakieśtam lekkie objawy odstawienne, ale musiałbym nie brać 3-4 dni, żeby mnie tak porządnie sieknęło (testowane). Nie ten wątek, ale może z sertraliną jest podobnie. Więc wg mnie nie ma co się przejmować – byle następną dawkę wziąć już normalnie.

Na Wenlafaksynie nie masz zjazdow,jak nie wezmiesz jeden dzień?

Ponoć ona taka ,ze szybko daje znać,jak sie zapomni.No ale to wszystko zależy od metabolizmu i innych parametrow.Ja sie czuję normalnie wiec chyba nie moglam wziasc dzis 120.Choc troche mnie te poty zastanawiaja lekkie.Dawno ich nie mialam.Ale tak poza tym jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi