Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jaki masz temperament :)

wel2

Rekomendowane odpowiedzi

1) choleryczny – porywczy, wybuchowy, energiczny

2) flegmatyczny – zrównoważony, powolny, spokojny

3) melancholiczny – wrażliwy, uczuciowy, unikający nadmiernej stymulacji

4) sangwiniczny – zrównoważony, towarzyski, energiczny, ale łatwo mogący się uspokoić

typy-temperamentu-650x451.png

1. 1) przykładem choleryka byłby Janusz Korwin-Mikke, Stefan Niesiołowski czy Lech Wałęsa.
    2) Znanym flegmatykiem był na przykład Mazowiecki (i to dość skrajnym),
    3) melancholikami – Einstein, Grechuta czy Niemen,
    4) a sangwinikami są np. Kaczyński i Tusk.

jeśli patrzysz na zachowanie drugiego człowieka i nie widzisz w nim piękna jego niezaspokojonych potrzeb, które stara się zaspokoić, to nieuważnie patrzysz.

jeśli mam ochotę krytykować, oceniać, jeśli czuję złość, to jest duża szansa, że patrzę tylko po wierzchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pewnie melancholik. Kiedyś w liceum nam katecheta zrobił test na typ osobowości chyba (parę więcej niż tu opcji było). Mi wyszedł apatyk - idealnie...

"Zaniedbuje sprawy, wkurwiający nawyk mam, byle dalej od problemów, obowiązków, oto ja! Cały czas byle jak, byle brak koncentracji, na znikających dniach ciągły brak akceptacji dla świata, który zjada mnie od środka niczym rak."

Łajz lajf...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

melancholiczko - choleryczka

Carlos, wypluj tę flegę ... już lepsza będzie melasa ... wszak lubisz słodycze :mrgreen:

Nie zamierzam się pod nikogo ustawiać, zamykać gęby, bo innym coś się nie podoba i brać na klatę czyichś zażaleń. Jestem sobą i sobą zamierzam pozostać.

Gdybym mówił językami ludzi i aniołów,

a miłości bym nie miał,

stałbym się jak miedź brzęcząca

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Kaczyński jest sangwinikiem, to nieźle się zgrywa występując publicznie... No chyba że nie chodzi o Jarka

"Sporo w życiu publicznym jest sangwiników i choleryków, ponieważ są to typy generalnie aktywne i otwarte na nowe doświadczenia. Dlatego dużo częściej trafiają do świata mediów i polityki. Melancholicy z koleimają tendencję, aby przekuwać swoją wrażliwość na sztukę, filozofię, a niekiedy też naukę, oczywiście o ile mają ku temu zdolności. W innym przypadku raczej nie pchają się na afisz, podobnie jaki dość powolni i nie szukający wrażeń flegmatycy.

"

jeśli patrzysz na zachowanie drugiego człowieka i nie widzisz w nim piękna jego niezaspokojonych potrzeb, które stara się zaspokoić, to nieuważnie patrzysz.

jeśli mam ochotę krytykować, oceniać, jeśli czuję złość, to jest duża szansa, że patrzę tylko po wierzchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko cytuję fajnego bloga którego ostatnio znalazłam :)

sama chyba jestem melancholikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi