Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nergal.

wiejskifilozof

Rekomendowane odpowiedzi

Co do Kuźniara,to nie lubi człowiek PIS i,czy to źle ? A,czy jest obowiązek lubić PiS :D ,słyszałem o tej akcji.Lecz nie czytałem postów.Lubię X-Factor.Ale,bardziej Mam Talent.A,najbardziej to Xięgarnia.Co to Wojewódzkiego,to nie jest to mój idol.Ale,się zgadzam z nim w wielu kwestiach.Choćby,to że mamy kompleksy narodowe.A,tak to chciałbym mieć tyle kasy co on,i mieć powodzenie u kobiet :D ,ale w przeciwieństwie do Kuby,nie uganiam się za nastolatkami.Mam koleżanki,w wieku 30-40 kilka lat :D i bardziej podobają mi się kobiety w wieku 39 lat,niż 17.

TVN Turbo,bardzo lubię,świetny program.

Gessler nie oglądam,Kawa Na ławę-lubię.Czy dostał,po głowie Rymanowski to nie wiem ? i się nie będę wypowiadał.

Ja mam lewicowe poglądy,więc nie przeszkadza mi skręt na lewo TVN.

Za Pochankę nie przepadam,bo jest chamska i arogancka.

Moją ulubioną dziennikarką jest Małgorzata Telmińska,może dlatego,że mi się najbardziej podoba.

Chociaż ładne są też,Kryńska i Kaczmarek-Szałko.

Olejnik nie oglądam,bo wolę posiedzieć w necie,a w środę Kiepskich obejrzeć.

Co,do Durczoka i Kajdanowicza.To są w porządku.

Twoja wypowiedź jest mi bliska, głównie dot.lewicowych /nie lewackich, co ostatnio jest nadużywanym okresleniem/ poglądów-to moja bajka również :great:

-- 17 paź 2014, 14:41 --

Co do p. Darskiego - uważam, że to sympatyczny, kulturalny człowiek. Kiedyś spotkałam Go na ul.Puławskiej, zrobił na mnie bardzo korzystne wrażenie- uśmiechnięty, estetyczny, normalny facet. Choć Jego muzyki nie słucham, no może czasem, z ciekawości, ale w tej kwestii jestem za całkowitą wolnością wypowiedzi i wyrazu artystycznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu wyznawców TVNowskich także na sztandarach nosi hasło oczywiście wmówione im przez ich guru dziennikarzy stacji pt.:"Kościół nie ma prawa się wtrącać do polityki".

zdecydowanie za dużo oglądasz tvnu bo już świata poza nim nie widzisz

Czy ja będę oglądał TVNu wiecej czy mniej to mojego światopoglądu on nie zmieni. Każdy konserwatysta bardzo szybko zauważy, że jest on stacją lewicowo-lewacko-liberalną. Czasami wręcz nawet antypolską. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twierdzisz, że Darski się tego dopuścił? Pokaż, w którym miejscu, bo nie przypominam sobie...aha może dla Ciebie za taki tytuł utworu jak Christians To The Lions powinno się siedzieć w pierdlu, dzięki bogu :lol:

Niekoniecznie od razu w pierdlu i niekoniecznie za sam tytuł, ale powiedzmy konferansjerkę przed tym utworem można by już rozpatrywać w kategoriach publicznego wyrażania nienawiści czy nakłaniania do nienawiści.

A powiedzmy, że tematem tego wątku jest czy Darski ma prawo robić takie czy inne rzeczy w ramach swojej działalności, no to poddaję co tam wiem do dyskusji.

ciężkie brzmienia przeważnie są osadzone w takich klimatach

Mnóstwo gatunków metalu i mnóstwo różnych klimatów jeśli chodzi o stylistykę i teksty.

Ciekawe skąd to wzięłaś, daj jakiś cytat bo nieładnie tak sobie wygenerować coś na podstawie swojego spojrzenia na kogoś i mu to wsadzić w usta.

Niestety nie przypomnę sobie, w którym wywiadzie dla której telewizji Nergal opowiadał, że oczywiście ma znajomych/przyjaciół wierzących, ale opowiadał.

Pewnie nie dokładnie tymi słowami, bo to był z mojej strony skrót, ale mówił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo wątpię żeby kiedykolwiek powiedział, że nienawidzi/gardzi/jakiekolwiek inne wyraźnie negatywne uczucie wobec katolików, a jeszcze w dodatku później dodał, że ma wśród nich przyjaciół, rzadko oglądam czy czytam z nim wywiady, zwłaszcza nie oglądam bo mnie nieco irytuje, wolę posłuchać Oriona dużo bardziej, ale to mi kompletnie nie pasuje do niego i jest najzwyczajniej durne, wydaje mi się, że on zawsze wypowiadał się w kategoriach, że niech sobie będą dobrzy katolicy a on będzie sobie przeciwwagę dla nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też Darski,nie obraża :D

A,nie zgadzam się że TVN jest antypolski.No,chyba że "prawdziwy Polak"to katolik,prawicowej,homofob i antyeuropejczyk :mrgreen:

Nie koniecznie..ale pamiętam słowa gwiazdy TVNu Miecugowa, który stwierdził komentując pochód na 11 listopada, abstrahując już od wybryków chuligańskich, stwierdził, że hasła typu "Bóg, Honor i Ojczyzna", że to są hasła czysto faszystowskie.

No jeśli on tu widzi faszyzm to ręce opadają.... :roll:

Z resztą w wielu wypowiedziach czołowych komentatorów tej stacji czuć nie dość że niechęć ale czasem nawet obrzydzenie do takich wartości jak tradycja, historia i patriotyzm...

Stąd odnoszę wrażenie, że w TVNie w tym skręcaniu w lewicowość skręcają nawet czasem aż do antypolskości propagowanej kiedyś przesz komunistów....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tradycja zmienia się.To co uchodziło,za nie dopuszczalne w roku 1930,dziś jest powszechnie stosowane.

Co,to tych marszów,to od czasu do czasu,ktoś coś powie,Żydzi na szubienicę,czy coś w tym rodzaju.

Wydaje mi się,że wielu tych ludzi,młodych idzie tam,bo chcą się wyszumieć.Gdybym mieszkał w stolicy i miał 17-25 lat,też bym chciał pójść na taki marsz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też Darski,nie obraża :D

A,nie zgadzam się że TVN jest antypolski.No,chyba że "prawdziwy Polak"to katolik,prawicowej,homofob i antyeuropejczyk :mrgreen:

Nie koniecznie..ale pamiętam słowa gwiazdy TVNu Miecugowa, który stwierdził komentując pochód na 11 listopada, abstrahując już od wybryków chuligańskich, stwierdził, że hasła typu "Bóg, Honor i Ojczyzna", że to są hasła czysto faszystowskie.

No jeśli on tu widzi faszyzm to ręce opadają.... :roll:

Z resztą w wielu wypowiedziach czołowych komentatorów tej stacji czuć nie dość że niechęć ale czasem nawet obrzydzenie do takich wartości jak tradycja, historia i patriotyzm...

Stąd odnoszę wrażenie, że w TVNie w tym skręcaniu w lewicowość skręcają nawet czasem aż do antypolskości propagowanej kiedyś przesz komunistów....

Ja też się nie uważam za patriotę, z Polską wiąże mnie język i miejsce zamieszkania bo nawet korzenie mam mało polskie. Dla mnie ważne czy mieszkam w Polsce czy nie liczy się jakość i poziom życia i nie koniecznie tylko o sam materializm chodzi. A to że mieszkam w Polsce to głównie ze względu na język bo innych za dobrze nie umiem, no i rodzice wspomagają a gdzie indziej tego nie ma choć pensje wyższe. Nie wiem czemu od wszystkich wymagać patriotyzmu ja nigdy się nie czułem 100% Polakiem i nigdy tak nie będzie a świętowanie 11 listopada nie mówiąc już o powstaniu warszawskim jest mi zupełnie obce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reiben, no niestety reguła jest taka, że im więcej się zaczął pojawiać w mediach ogólnych (poza sceną i metalowymi zine'ami), tym więcej rzeczy mówił i coraz różniejszych i coś mi się tam obiło o uszy, sama bym przecież tego nie zmyślała specjalnie, żeby się kłócić. Natomiast przecież jeszcze jakaś książka wyszła z jego tekstami i wywiadami, to jakby ktoś chciał jeszcze dogłębniej poznać jego przekonania i obejrzeć kolorowe fotografie, to leży w empikach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie związek z Dodą i później występy w celebryckich programach to większość społeczeństwa by o nim nie usłyszała i byłby tak znany jak Peter z Vadera czyli tylko sympatykom metalu.

To,jest prawda.A,ktoś słyszał o zespole Infernał War ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie związek z Dodą i później występy w celebryckich programach to większość społeczeństwa by o nim nie usłyszała i byłby tak znany jak Peter z Vadera czyli tylko sympatykom metalu.

to samo miałem napisać. Darski stał się celebrytą wystękując w głupawych programach, filmach.

Tylko cczekać jak zacznie grać dance na wzór Chylińskiej. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to samo miałem napisać. Darski stał się celebrytą wystękując w głupawych programach, filmach.

Siła telewizji, taki Marek Piekarczyk też zaczął być rozpoznawany przez szerszą publiczność jak zaczął występować w the voice of poland bo o zespole TSA to większość nie słyszała albo dawno zapomniała choć to przecież klasyk polskiego rocka i heavy metalu. No ale wystarczy się pokazać w jakimś wysoce oglądanym programie i już stajesz się znany choć wcześniej mogłeś tworzyć przez dziesiątki lat dobrą muzę i tylko parę procent ludzi o tobie słyszało albo jeszcze mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czekać jak zacznie grać dance na wzór Chylińskiej. ;)

Nie wiem bo się nie interesowałem zbytnio jako, że muzyka a prywatne życie artystów to dla mnie praktycznie osobne światy i ten drugi zwykle mnie zupełnie nie obchodzi ale na nieszczęście coś mi się zdarzyło w necie zobaczyć i krótko mówiąc wstydu, że huj w mojej ocenie i może wielu fanów to sobie narobił pewnie gdzieś od czasu relacji z Dodą Wiejską Elektrodą, pomyślałem wtedy, że gdzieś spotkał na jakiejś gali/imprezie, wzięła mu do paszczu i raz mu nie starczyło ale jak się zorientuje, że go ktoś sfotografował to odpuści leśnego ssaka a tu jednak niby jakaś relacja dłuższa, król ciemności i królowa shit hooker popu :lol:facepalm-emoticon-animated-i7.gif

Na szczęście mi odpowiada, nawet wysoko oceniłbym ostatnią płytę, nie wierzę, że by aż tak mu odjebała jakaś ta popularność w gównomediach i miał taki ciąg do nich żeby mieszał do tego muzykę, na pewno nie Behemotha, jakiś poboczny projekt niech se robi skoro umie odnaleźć się w lżejszych trochę klimatach, wątpię żeby mnie taki interesował, a już na pewno jakby zrobił to z jakimiś pajacami typu Czesław itp. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siła telewizji, taki Marek Piekarczyk też zaczął być rozpoznawany przez szerszą publiczność jak zaczął występować w the voice of poland bo o zespole TSA to większość nie słyszała albo dawno zapomniała choć to przecież klasyk polskiego rocka i heavy metalu. No ale wystarczy się pokazać w jakimś wysoce oglądanym programie i już stajesz się znany choć wcześniej mogłeś tworzyć przez dziesiątki lat dobrą muzę i tylko parę procent ludzi o tobie słyszało albo jeszcze mniej.

TSA to z tą całą klasyką polskiego metalu i tak było sporo za Turbo i TSA. Piekarczykowi wtedy kazali śpiewać heavy metal, bo tak się złożyło, a z tego co on teraz robi wychodzi, że jego zainteresowania muzyczne leżą zupełnie gdzie indziej. Ale wypchał się już mocno na szkło (i nawet lepiej wygląda niż 30 lat temu). W końcu to on wydał solową płytę po którejś edycji Voice'a, a nie finaliści :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi