Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Ankieta  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wenlafaksyna pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      2
    • Nie
      1
    • Zaszkodziła
      1

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie 262,5 to było za dużo (fizycznie masa uboków), zszedłem do 225, ale nastrój to sinusoida. 
Co Wam się najlepiej sprawdzało jako augumentacja do wenli pod kątem nerwicy i depresji?
Nie mam problemów ze snem, więc nie wiem czy iść w mirte, bo ona mnie mocno zamula. 
Rozważam trazadon, ale on też zamula. 
W obwodzie pramolan, bardzo popularny w niemczech, można brać z wenlą ponoć. 
Podzielcie się Waszymi doświadczeniami plis. Te 3 rzeczy chciałbym przegadać z lekarzem. Zastanawiam się, czy może jest coś jeszcze, co mógłbym zaproponować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Samniewiem napisał(a):

Nie mam problemów ze snem, więc nie wiem czy iść w mirte, bo ona mnie mocno zamula. 
Rozważam trazadon, ale on też zamula. 

Heh co prawda ja na paroksetynie ale też chce coś włączyć dodatkowego na uboki szczególnie związane z PSSD i ogólnym zamuleniem. Trochę energii brakuje w ciągu dnia czasami. I też się zastanawiam. Niby tranzodon mógłby być ok ale też nie mam problemów ze spaniem a on raczej do spanka. Ale u mnie chyba wygrywa póki co bupropion jako propozycja. 

Ty rozważałes to? Chociaż przy SNRI nie wiem czy to nie za dużo hmmm

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, shadow_no napisał(a):

Heh co prawda ja na paroksetynie ale też chce coś włączyć dodatkowego na uboki szczególnie związane z PSSD i ogólnym zamuleniem. Trochę energii brakuje w ciągu dnia czasami. I też się zastanawiam. Niby tranzodon mógłby być ok ale też nie mam problemów ze spaniem a on raczej do spanka. Ale u mnie chyba wygrywa póki co bupropion jako propozycja. 

Ty rozważałes to? Chociaż przy SNRI nie wiem czy to nie za dużo hmmm

bupropion i wenla to NI sie kumuluje może być ciezko..  pramolan - rzadko stosowany u nas? ponoc słaby lek.

Mirta i trazodon - tak usypiacze ale w dawkach niskich w wysokich mają potencjał własnie Aktywizujący, choć wiadomo nie u wszystkich 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi