Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Lucy32 napisał(a):

@lessgo obydwa twoje leki w tak wysokich dawkach dzialaja mocno na noradrenaline.Moze twoj lekarz powinien ci obnizyc dawke ktoregos z nich,np Mirtazapine na 30mg.Wtedy bedzie spokojniej w nocy.

Podejrzewam ze w tym tkwi problem.Za duzo noradrenaliny.

Dokladnie tak samo podejrzewam i chcialem juz kombinowac zeby wenle brac 187,5mg bo zalezy mi na tym efekcie z noradrenaliny bo odzyskalem dzieki niemu chec do robienia czegokolwiek ale mam wrazenie ze i tak w ciagu dnia za mocno mnie pali te 225mg albo wlasnie ten mirrtor dokreca srube przez taka dawke zwlaszcza ze mam mega wrazliwy mozg na wszelkie zmiany w lekach i strasznie cierpie, chyba pokomibnuje w ta strone o ktorej piszesz z lekarzem

Edytowane przez lessgo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, lessgo napisał(a):

ze i tak w ciagu dnia za mocno mnie pali te 225mg

W moim przypadku nawet 75mg to powodowało, gdzie w teorii w takiej dawce nie tyka bezpośrednio noradrenaliny. Wczoraj w sumie przejrzałam zapisy snu z Garmina i odkąd brałam wenlę nawet w nocy zegarek mi pokazywał ciągle wysoki poziom stresu 🙃 faza REM snu u mnie na wenli praktycznie nie istniała, u mnie do tego dochodziło uczucie zmęczenia/wyczerpania w dzień. Po 3 miesiącach pożegnałam się z tym lekiem i więcej się na niego nie zgodzę.
Z tym, że ja wiem, że ja na leki działające na NA źle reaguje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 18.12.2025 o 21:30, Dalila_ napisał(a):

No na logikę zwiększenie dawki musi dac większy efekt. Ale jak znosisz takie zwiększanie, to pewnie Ty wiesz najlepiej czy miałeś uboki

Bardziej narazie mi chodzi o to, czy po przejściu z dwóch dawek na jedną sumaryczną rano coś może pójść na plus. Dawka ta sama, wersja ER. 
Od 3 dni przeszedłem na 1 "porcje" dziennie. Narazie nic. 0 energii i motywacji, pogorszone samopoczucie. 
Lipa, że akurat na Święta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi