Skocz do zawartości
Nerwica.com

MUNDIAL 2014 - Brazylia

marwil

Rekomendowane odpowiedzi

No i wygrali i zajmą w grupie póki co 1 miejsce. :great: Ale ogólnie to widzę, że Holendrzy sprawują się trochę gorzej jak w meczu z Hiszpanią, w którym ich roznieśli. :smile: No jednak Australia to znacznie niższy poziom przeciwnika. Choć w tych czasach ten poziom między różnymi krajami zaczyna się wyrównywać w krajach typu Korea Płd, Kostaryka czy Senegal. Pamiętam na jednych mistrzostwach to nawet zdaje się Francja przerżnęła z Senegalem chyba właśnie hehehe. :D:P Padł wtedy chyba wynik 0:1 że aż z szoku przelałem wodę poza kubek zalewając kawę jak to zobaczyłem w TV a to juz ładnych parę lat temu było. Do tych bananowych krajów przyjeżdża coraz więcej profesjonalnych trenerów a i ci zawodnicy też grając w europejskich ligach podnoszą poziom swojej gry. ;) Myślę, że nasza reprezentacja też już ma problemy z pokonaniem Senegalu, Kuwejtu a z KOstaryką to moglibyśmy nawet przerżnąć na tych MŚ. No jednak obserwując grę naszych nasza drużyna to się cofa w rozwoju. :P I nie jest wcale pewne czy się dostaniemy do kolejnych finałów ME, nawet przy poszerzonych grupach. :roll:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po tym leku te wszystkie kibicowanie wydaje mi się takie banalne ,że normalnie puszczam bęke i spadam z tego wątku. Najmądrzejsi sa Ci co potrafią dobrze wytypować mecz , zaryzykować i zgarnąć kasę i w dupie miec tych piłkarzy( co też grają w sumie dla samej forsy i popularności )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda Australii remis a nawet ich wygrana byłaby sprawiedliwsza, ale zmarnowane sytuacje i błąd bramkarza i po mundialu dla nich.

No cóż. Faktycznie grali ładnie i skutecznie no ale taka jest piłka. :bezradny: No jednak trzeba te 2 pierwsze mecze wygrać lub 1-eden wygrać i drugi zremisować. Inaczej piękna gra nic tu nie pomoże. Jak to się mówi Niemcy przeważnie grają brzydki futbol ale skuteczny. No bo liczy się ostatecznie układ matematyczny w tabeli a matematyka jak wiemy jest bezlitosna i nie ma dodanych punktów za styl lub klasę. 8)

Najmądrzejsi sa Ci co potrafią dobrze wytypować mecz , zaryzykować i zgarnąć kasę

No fajnie by było zawsze przy meczach tak dobrze obstawić żeby zgarnąć przy okazji trochę kasy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby Polacy grali takim zaangażowaniem jak Australijczycy to może na mundial byśmy pojechali bo przecież składowo od nas lepsi nie są.

A co do Niemców to od 2006 roku grają zwykle atrakcyjny dla oka ofensywny futbol ładując przeciwnikom po 3-4 bramki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda hajsu na typowanie.

No ale gdyby dobrze typować to wtedy by nie było szkoda a tak to wiadomo, że szkoda. Ps Tak jak do mnie ostatnio wydzwania ESKA z konkursem "Jakie to pytanie"? :P Parę dni temu wysłałem jakieś ze 3 SMSy ale nie więcej i teraz widzę ich system się nie odczepi od mojego tela. :P Raczej mam rzadkie szczęście w konkursach a żeby ktoś zadzwonił to już wgl. Ale to tak na marginesie. ;)

A co do Niemców to od 2006 roku grają zwykle atrakcyjny dla oka ofensywny futbol

Napewno ofensywny ale czy tak atrakcyjny? - kwestia gustu. Oni widzę mają takie zrywy coś jak z dawnymi wojnami "Blitz-krieg" hehe. Pykną ci 2 bramki z rzędu a potem tak grają zwykłym tempem i potem znów robią szturm, zwłaszcza pod koniec lubią komuś gola pyknąć i odesłać do domu. :P

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo dla Australii- za niedługo mecz Hiszpania-Chile na kogo stawiacie? :D

Teoretycznie to wiadomo, że na Hiszpanię ale po ich ostatnim wyczynie to nie postawiłbym na nich dużej kasy. hehe :P Nie są już pewnym zespołem w ciemno jak kiedyś. :P;) No i Hiszpanie dziś będą grać o wszystko z 0-em punktów na koncie. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.