Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie czytałam o karmach dla kotów i te puszki, co one jedzą, to nie jest pełnowartościowa karma, ale wytłumacz kotu, żeby łaskawie raczył spróbować czegoś innego :bezradny: Skoro już tyle lat na tym żyją, to jeszcze pożyją.

Melduję się, żem jest umyta :great: zalałam kawusię i powoli biorę się za komputery :mhm:

Manuk na dziś:

[videoyoutube=OMzIBNlXLwc][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3, no to, tak po przekątnej Polski mieszkamy... tutaj jest piknie! Aaaa... i żyć się chce.

mirunia, mnie to obecnie nuda i zły nastrój przykleiły do fotela . Brak energii i ogólnie smród , lipa i ociężałość ,,, w dupę z taką opcją ,,, nawet nie ma czym sie zresetować ;)

Mirunia , toś Ty z gór ?

-ja mam nad morze 55 km ( do Dziwnowa ) .

Latem jadę z Rodziną w Pieniny , to jak masz blisko to może się spotkamy , przywalimy jakieś psychotropy i może uda się zeskoczyć w przepaść ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, Zazdraszczam spania w koreczkach, ja dostaję schizy, jak nie słyszę, co się wokół mnie dzieje w nocy. A jak by wybuchł pożar? Albo usiłował się ktoś włamać? :zonk:

Czasami mam wrażenie, że sypiam jak delfin, jedną połową mózgu, żeby czuwać... ;)

miałem to :D jakieś stuki słyszałem, i od razu myśl że ktoś sie włamuje.. ale potem skontrowałem to myślą że przecież pies by szczekał, po tej sprzeczce ze soba samym, stwierdziłem że chromole to nigdzie nie wstaje i obudziłem sie rano, victoria :great:

neon, fajnie śpi się w chłodnym pokoju, ja już od ponad tygodnia mam zakręcony kalafior w sypialni, a przed snem wietrzę obowiązkowo. Dzisiaj mam od rana otwarte duże, uchylne okno w kuchni i sypialni.

A tak w ogóle to jestem piecuch ciepłolubny i w zimie lubię mieć 21st. w domu - w samych gaciach nie chodzę jednak po domu. :mrgreen:

Koreczków też nie lubię w uszach. Miałam je dwa razy zakładane, ale tylko do badania rezonansem.

Nawet kołdra na uszach mi przeszkadza, muszą być na wierzchu... :mrgreen:

ja też zawsze taka pipa, do puchu mnie ciągnie, ale teraz musze sie poświęcić na rzeczy nauki, i podjac te eksperymenta. wszystko dla dobra narodu, i przetrwania ludzkości :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Bezksiężycowa noc, miasto w Ciemności

Złowroga cisza niepokój i strach

opętany maniak szykuje się na łowy

ostrzy siekierę, by znów zabijać!"

Wbrew pozorom nie jest to opis moich planów na dzisiejszą noc... tylko na następny weekend. :twisted:

Koncercik w sobotę. :yeah:

[videoyoutube=myyNc0OpUp8][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, ale ta nuta to mózgojeb straszny :bezradny:

mirunia, góry bez psychotropów? Kiedyś jak byłam mała pojechaliśmy na jakieś skałki i odczuwałam dziwny smutek związany z wrażeniem, że ten piękny krajobraz to makieta ze stereoskopu :bezradny:

ja bym pochodził po górach, chociaż mwolałbym chyba pozjezdzać na desce :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, Niestety nie można Miruni napisać niczym zacietrzewiony kotofil - chciałaś spać w nocy, trza było sobie kota nie brać... :D Też bym się zabarykadowała przed kotem w dodatku gościnnym. :smile:

Kalebx3, Ech myślisz, że mi się doopsko chciało ruszyć, prawie z kanapą na plecach wyszłam, bo nie chciała się odkleić... ;)

cyklopka, Też mam właśnie umycie łebka zaliczone. Ale nie było opcji poniekąd, bo dziś niedziela, czyli dzień olejowania.

Purpurowy, Ojej, ojej z kim idziesz na koncert? :105: Jak nie kcesz, to nie mów...

mirunia, Frykasy miały być nie tyle do chrupania, ile do dodawania do jaglanki i owsianki, ale nerkowce nie doczekały... :D

Też mam całkiem ładną trasę do Lidla. Nawet przyjemniej na piechotę, bo rowerem w pewnym momencie za bardzo pod górkę. ;)

neon, Taką gwarancję miałam z poprzednim psem ( owczarek, który za cel życiowy uważał pilnowanie swojego stada ;) ), ten niestety mógłby po prostu nie raczyć zaszczekać... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mocne lęki. Dostałem ich rano jak jechałem motocyklem. W zasadzie nie wiem czemu bo wczoraj jak jechałem tą samą trasą to było całkiem nieźle. Wczoraj wróciłem w dobrym humorze. Dzisiaj dostałem lęków. Po południu przyjechał do mnie kolega z oddziału. Poszliśmy na spacer do Łazienek, ale tam dostałem depresji. Wróciłem i poszedłem na spacer z Karolem depresja minęła. Zrobiło się całkiem wesoło, ale później zacząłem myśleć o jednej sprawie, która parę dni temu wpakowała mnie w ogromne lęki. Jak wróciłem ze spaceru teraz to jestem w ogromnym lęku. W nocy zażyję afobam. I co dalej, jak z tej nerwicy lękowej się wyleczyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się że sam sobie funduje te lęki.

- dzisiaj jak zacząłem czuć mocniejszy lęk na trasie to powinien zawrócić zanim zrobił się naprawdę duży.

- na spacerze z Karolem nie powinienem roztrząsać tej lękowej sprawy ( która mnie męczy bo nie jest zakończona).

- jak wróciłem ze spaceru zalękniony to mogłem nie jechać jeszcze dalej jak czułem lęk.

- aha i wczoraj wieczorem mogłem nie pisać pewnych lękowych dla mnie sytuacji.

Trochę sam wpędzam się w ten lęk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tosia, co poradzisz? Od tego są specjaliści. Poznałem jednego całkiem dobrego. Ale przede wszystkim to życie trzeba zmienić na inne żeby było mniej obiektywnie lękotwórczych czynników. Durga sprawa zasadnicza - zmienić sposób myślenia na mniej lękotwórczy( łatwo powiedzieć).

Trzecia sprawa ja to sobie tak rozpisuje sam dla siebie bo wtedy widzę czarno na białym co z czego się bierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, miałaś z wrażenia derealizację w górach? Jako dziecko mogłaś tak odbierać, bo wszystko takie wielkie się wydawało i odległe. Teraz też tak reagujesz na piękne widoki?

Jak są za ładne, to wydają mi się nierzeczywiste :bezradny:

Prawdziwe derealki też miałam, uczucie jakbym dopiero pojawiła się skądś i nie mogła uwierzyć, że jestem w tym miejscu. Trudno mi to było opisać, powiedziałam, że czuję, że spadam, więc dorośli skojarzyli to z omdleniem. A to raczej uczucie wjeżdżania windą z góry w rzeczywistość, zwykle kilkukrotne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tosia, jak wiem czego się boję to dalej czuję lęk ale wiem czego się boje. Czasami mam wpływ na naprawienie sytuacji i jak naprawię to rzeczywiście pomaga. Ale gorzej jak nie wiem skąd wziął się lęk. Tak jak dzisiaj na motorze. Wtedy kompletnie nie wiem co mam zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi